ارائه کتاب‌های زاویه‌دار به رغم لزوم علاقه در عرصه نشر و تطابق آثار با فرهنگ بومی کشور فضای نشر را آلوده می‌کند.

مجتبی شاکری منتقد ادبی در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران در خصوص کناره گیری ناشران از شغل خود گفت: شغل نشر سختی‌های خاص خود را دارد در حقیقت در عرصه کتاب سود قابل توجهی نسبت به مشاغل دیگر نیست.
 
وی افزود: کنترل وزارت ارشاد، زیر ذره بین بودن کتاب، کنترل وزارت کار در کشور و این گونه عوامل نیز موجب کناره گیری ناشران از کار خود می‌شود.   
 
شاکری عنوان کرد: حوزه نشر با وجود مشکلات اقتصادی و تاثیر تحریم‌های بیرونی بر اقتصاد یارانه‌ای به نشریه‌ها، در وضعیت نامساعد به سر می‌برد.   
 
شاکری در ادامه گفت: در مقایسه با در آمد، شغل پرسودی نیست فقط ناشرانی که کارهای سنگینی انجام می‌دهند، مانند ناشران کتاب‌هایی از قبیل مفاتیح، قرآن، رساله و کتاب‌های دانشگاهی و درسی هستند که در آمد بهتری نسبت به بقیه حوزه‌های نشر دارند.   
 
شاکری تصریح کرد: افرادی که وارد این کار شوند به علت علاقه کارشان بوده است. البته دسته‌ای از ناشران نیز هستند که سود برایشان مهم نیست.   
 
وی در خصوص نوع فعالیت برخی از ناشران در فضای فرهنگی کشور گفت: برخی از ناشران تنها با هدف آلودگی فضای نشر در قالب ارائه کتاب‌های زاویه‌دار و مغایر با ارزش‌های جامعه روی به فعالیت‌های فرهنگی آورده‌اند.   
 
وی در خصوص کمیت بازار کتاب و تاثیرات آن بر کناره گیری ناشران ادامه داد: شرایطی که داریم با 30 تا40 سال گذشته متفاوت است، اکنون هزاران نشریه و روزنامه داریم که هر کدام صفحات ادبی و مخاطبان زیادی را جذب کرده و شمارگان آن‌ها به میلیون‌ها می‌رسد.   
 
شاکری در پایان افزود: شاید یکی از دلایل اصلی اینکه ناشران در حال ترک فضای نشر هستند این است که گاه ناشرانی مطرح می‌شوند اما توجهی به آن‌ها نمی‌شود و عده‌ای دیگر از ناشران هستند که اصلا اجازه مطرح شدن و به روی صحنه آمدن به آن‌ها داده نمی‌شود.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: نشر ، کتاب ، فرهنگ ، فضای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.