ایستگاه بین المللی فضایی نخستین سازهٔ بشر در فضاست که تا سال ۲۰۱۵ تکمیل خواهد شد. این سازهٔ عظیم آزمایشگاهی مجهز، رصدخانه‌ای هم برای زمین و هم فضا به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ ایستگاه فضایی بین‌المللی تشکیلات فضایی و سرنشین‌دار بزرگی است که در مدار نزدیک زمین قرار دارد. این ایستگاه از چندین بخش تشکیل شده که توسط کشورهای مختلف ساخته شده‌اند و تکمیل آن تا سال ۲۰۱۵ ادامه خواهد داشت. 

اولین بخش ایستگاه در ۲۹ آبان ۱۳۷۷ (۲۰ نوامبر ۱۹۹۸) به مدار زمین پرتاب شد، و دو سال بعد در ۱۲ آبان ۱۳۷۹ (۲ نوامبر ۲۰۰۰) با ورود اولین اردوی فضانوردان، استفاده مفید از ایستگاه آغاز گشت. علاوه بر خودِ ایستگاه مداری، تشکیلات زمینی کنترل پرواز در کشورهای مختلف، عملیات ایستگاه فضایی را زیر نظر دارند. 

نخستین ماژول ایستگاه فضایی به نام Zarya موسوم به FGB پانزده سال قبل و در ۲۰ نوامبر سال ۱۹۹۸ میلادی به فضا پرتاب شد و اقامت نخستین مسافران آزمایشگاه تحقیقاتی فضایی در مدار زمین نیز از نوامبر دو سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شد. 

در ادامه به ۱۵ حقیقت شگفت‌انگیز در مورد این ایستگاه می‌پردازیم: 

۱. تا امروز ۱۵۸ مورد پرواز فضایی با هفت حالت مختلف برای پرتاب این ایستگاه فضایی صورت گرفته است. 

۲. ایستگاه‌فضایی می‌تواند با سرعت ۷. ۷۱ کیلومتر در ثانیه حرکت کند. این سرعت برای رفت و برگشت به ماه در یک روز کافیست. 

۳. وزن ایستگاه فضایی تقریبا ۴۵۳۵۹۲ کیلوگرم با احتساب فضاپیماهای داخل ایستگاه است که این وزن معادل ۱۲۰ هزار گالن شیر پاکتی است. 

۴. ۱۲٫ ۸ کیلومتر کابل برای اتصال تجهیزات الکترونیکی داخل ایستگاه مصرف شده است. با این میزان کابل می‌توانید سشوار خود را در شهر نیومارک به برق زده و برق مصرفی را از نیویورک سیتی تامین کنید. 

۵. ایستگاه فضایی، سطحی با ابعاد یک زمین فوتبال آمریکایی دارد، این سطح برابر با ابعاد سفینه‌ای است که فضاپیمای پرنسس لیا را به فضا حمل کرده است. 

۶. یک ایستگاه فضایی برای زندگی، فضایی به اندازه یک خانه ۶ خوابه دارد. 

۷. دو اتاق خواب، مکان ورزش و پنجره با نمای ۳۶۰ درجه، فضای زندگی این ایستگاه فضایی را تشکیل می‌دهد. 

۸. ایستگاه فضایی، پایگاهی برای ماموریت فضایی سایوز‌های روس، فضاپیما‌های ناسا و مکانی برای محموله فضایی HTV برای ژاپنی‌ها و محموله فضایی ATV برای اروپایی‌ها بوده است. 

۹. نتایج تمامی این تحقیقات در مکانی با ابعادی به اندازه یکصد کیوسک تلفن نگهداری می‌شود. 

۱۰. سطح گیرنده‌های انرژی خورشیدی این ایستگاه میزان ۳۸، ۴۰۰ فوت (۸۸ هکتار) مساحت دارد که این ابعاد معادل ۸ زمین بسکتبال است. 

۱۱. بر اساس اطلاعات ناسا، ۵۲ کامپیو‌تر این ایستگاه فضایی را کنترل می‌کنند. ۱. ۵ میلیون خط نرم‌افزار در حال اجرا بر روی ۴۴ کامپیو‌تر از طریق ۱۰۰ شبکه ۴۰۰ هزار سیگنال را به ایستگاه فضایی مخابره می‌کنند. 

۱۲. فشار هوای داخلی ایستگاه ۳۲، ۳۳۳ فوت است که معادل یک هواپیمای بویینگ ۷۴۷ است. 

۱۳. هفت تن مواد غذایی برای سه فضانورد در ازای شش ماه مصرف می‌شود و این مقدار معادل ۳۲، ۵۵۸ همبرگر بزرگ است. 

۱۴. زمانی‌که عمر این ایستگاه فضایی به پایان خود نزدیک شود، این ایستگاه قرار است نقش پشتیبان را در سفر به مریخ، ماه و مشتری ایفا کند. 

۱۵. ایستگاه فضایی را می‌توان سمبل آغاز تفاهمات جهانی دانست. بر اساس اطلاعات ناسا، در پروژه ساخت این ایستگاه فضایی یکصد هزار نفر در آژانس‌های مختلف فضایی و بیش از ۵۰۰ پیمانکار از ۳۷ کشور مختلف همکاری داشته‌ و جمعا در ساخت این ایستگاه فضایی ۶۸ کشور دخیل بوده‌اند.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار