حسین ابراهیمیمقدم، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در خصوص علل خشونت کودکان به الگوهای رفتاری نامناسب اشاره کرد و گفت: نخستین الگوی رفتاری، یادگیری است، زمانیکه کودک پدرومادر پرخاشگری دارد، رفتارهای پرخاشگرانه را یاد میگیرد البته یادگیری از طریق وسایل ارتباط جمعی، رادیو، تلویزیون، به خصوص انجام دادن بازیهای کامپیوتری هم میتواند منجر به پرخاشگری و خشونت در کودکان شود.
وی با اشاره به اینکه ناکامی، الگوی نامناسب دیگری است، افزود: کودک برای بدست آوردن چیزی یا انجام دادن کاری در صورتی که با ناکامی مواجه شود نسبت به منبع ناکام کننده واکنش پرخشاگری نشان میدهد.
وی در ادامه گفت: قرار گرفتن در محیطی که هنجارهای آن هنجارهای پرخاشگرانه و خشونتآمیز است از دیگر عوامل مرتبط با خشونت و پرخاشگری در کودکان است.
وی افزود: از جمله الگوهای رفتاری نامناسب دیگر، تقویت کردن رفتار خشن در کودکان است، کودک با دادوفریاد راهانداختن سعی میکند به خواستههای خود برسد و به این ترتیب یاد میگیرد که از این طریق به اهداف خود دست پیدا کند.
ابراهیمی مقدم در خصوص راهکارهای علل خشونت در کودکان خاطرنشان کرد: قطعاً در یک محیطی که آرامش بیشتری وجود داشته باشد الگوهای خشن کمتری وجود خواهد داشت و همچنین از دیگر راهکارها برای کاهش خشونت در کودکان رفتار مناسب پدر و مادر با کودک است که اگر این رفتار با مهر و محبت همراه شود، خشونت در کودک در طول مدت زمانی از بین میرود.
انتهای پیام/