به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر هاشمی وزیر بهداشت در همایش روز ملی کیفیت که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به این که کیفیت یعنی انجام تعهدات ما در قبال مردم، گفت: تعهد چیزی نیست جز اخلاق مداری و این که بپذیریم زیربنای توسعه پایدار، کیفیت است.
به گفته دکتر سید حسن هاشمی هرگاه در حوزه های مختلف نظیر آموزش، پژوهش، صنعت، و دیگر موارد به مردم وعده ای می دهیم، اگر به این وعده ها عمل کنیم، یعنی در ارتقاء کیفیت گامی برداشته ایم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: شاید امروز جلب رضایت مشتری با تکنیک های پیشرفته در حوزه تقلب، میسر باشد ولی شک نداشته باشیم که با این اتفاق کیفیتی هم وجود نخواهد داشت.
دکتر هاشمی در ادامه افزود: در حوزه بهداشت و درمان و بخصوص در بخش غذا یک روند رقابتی بین تولیدکنندگان وجود دارد که منجر به افزایش کمیت محصولات شده به طوری که برخی محصولات به لحاظ کیفی هنوز قابل قبول نیستند و اخلاق مداری را برای سلامت مردم زیر سوال می برند.
وزیر بهداشت توضیح داد: یکی از برنامه های ما در وزارت بهداشت بهبود کیفیت در مواد غذایی تولید داخل و همچنین وارداتی است که برای تحقق این هدف مشترک لازم است با همه متولیان مرتبط با این حوزه اهداف مشترکی را دنبال کنیم.
وی با اشاره به این که یکی از مشکلات اجتماعی این است که نمی خواهیم معایب خود را قبول کنیم و به خود اجازه می دهیم در همه حوزه ها حتی اگر مرتبط با حوزه تخصصی ما نباشد، اظهار نظر کنیم، گفت: ضروری است در حوزه کاری خودمان عیب ها را ببینیم و بتوانیم در جهت رفع معضلات موجود و دستیابی به کیفیت مطلوب موفق شویم.
دکتر هاشمی همچنین ادامه داد: برای ارتقاء کیفیت باید با خودمان صادق باشیم. در این صورت اگر متوجه اشکالات موجود در حوزه ای که متولی آن هستیم باشیم، آنگاه قدمی برای ارتقاء کیفیت برداشته ایم.
وی افزود: به طور مثال در بخش مواد غذایی بررسی های 10 سال قبل نشان می دهد که با کمبود آهن و اسید فولیک مواجه بوده ایم. این در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت به طوری که با افزودن این مواد به آرد مصرفی و تشویق تولید کنندگان محصولات غذایی به تولیدات سالم این کمبود را جبران کردیم. همچنین در مورد کمبود ویتامین هایA و E برنامه هایی را با غنی سازی مواد جایگزین در دست اقدام داریم.
وی با تشکر از وزارت جهاد کشاورزی، موسسه استاندارد و سازمان غذا و دارو در حوزه کنترل استفاده از سموم کشاورزی در کشور گفت: در ده قطب کشور اقدامات خوبی برای کنترل و اصلاح محصولات کشاورزی انجام شده است.
دکتر هاشمی توضیح داد: در ادامه طرح تحول سلامت بسته ای تحت عنوان نظارت بر مواد غذایی طراحی شده که به زودی آن را اعلام خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: تلاش ما در وزارت بهداشت این است که با تجهیز آزمایشگاه ها بتوانیم قدم های خوبی را برای افزایش کیفیت مطلوب محصولات غذایی برداریم.
انتهای پیام/