شایانآرانی کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، گفت: سازمان مدیریت برنامهریزی کشور در اقتصاد کشور بسیار مؤثر است،اما در بحث احیای این سازمان نظارت و چگونگی اجرای وظایف نیز نقش بسیار مؤثری دارد.
وی ادامه داد: اگر این سازمان به طور عملیاتی اقدامات تعریف شده خودر را انجام ندهد،بحث احیای آن یک کار صوری است و اتفاق مثبتی را به دنبال ندارد.
این کارشناس اقتصادی افزود: سازمان برنامه و بودجه نهادی متمرکز بود که به طور مرکزی و مستقل و از طریق کارشناسان امر، بودجه را به طور استراتژی طراحی میکرد.
شایانآرانی اظهار داشت: با حذف این سازمان اداره حوزه اجرایی کشور از حالت متمرکز خارج شد و مسئولیتها به استانها منتقل گردید و این امر موجب شد استانها قویتر برای برنامه و بودجهریزی اقدام کنند و بحث بودجهریزی به صورت شبکهای درآمد.
وی با اشاره به اینکه غیرمتمرکز کردن بودجه کشور با توجه به اینکه اقتصاد مبتنی بر نفت کشور ایراد داشت، افزود: با توجه به ساز و کار اقتصادی کشور کل پروسههای موجود در این بحث با مشکلات جدی روبرو شد به طوری که مشخص نشد که بسیاری از بودجهها به کجا رفته و چه شده و در این میان کسی هم پاسخگو نبود.
این کارشناس ادامه داد: با وجود اینکه احیای این سازمان بروکراسی سیستم را بالا میبرد اما منابع تخصیصی، کنترل شده و با دقت اختصاص پیدا میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به ساختار اقتصادی کشور احیای این سازمان بهترین روش برای چرخاندن اقتصاد کشور است.
انتهای پیام/