"سعید طلوعیان" در گفتگو با
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه نظام بودجهبندی و برنامهریزی در کشورهای منطقه کاملا تابعی از تحولات نفتی است، گفت: کشورهایی که به عنوان دشمن یا رقیب کشورهای غربآسیا مطرح هستند برای استفاده از این وضعیت دست به تحرکاتی در حوزه قیمت نفت میزنند.
وی تصریح کرد: بنابر این سخن وجود توطئه در موضوع کاهش قیمت نفت امری بدیهی و آشکار است که نمیتوان آن را انکار کرد. این انکار تنها از دست کسانی برمیآید که به نوعی دچار خوشبینی کاذب و تصنعی نسبت به ساختار روابط بین الملل در عصر کنونی هستند.
مسئول روابط عمومی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه کشورهای غرب آسیا در زمینه اقتصاد داخلی ضعف اساسیای دارند، اظهار داشت: یعنی اقتصاد آنها وابسته به رانت درآمدی از نفت میباشد. این وضعیت نفت را به اهرمی برای وارد آوردن فشارهای سیاسی بر این کشورها تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: برای حل این مسئله ابتدا باید کشورهای خاورمیانه سیستم اقصادی و نظام بودجه بندی خود را از وابستگی به نفت رهانده تا از این ناحیه تهدیدی متوجه آنان نباشد.
طلوعیان با بیان اینکه در مرحله بعدی کشورهای فروشنده نفت باید به تقویت ساز و کارهای تمهیدی خویش، درباره تنظیم عرضهٔ نفت بپردازند، عنوان کرد: در حقیقت یکی از فلسفههای وجودی سازمان اوپک، همکاری کشورهای فروشنده نفت در زمینهٔ جهت دهی به عرضه نفت و مشخص کردن میزان تولید نفت برای هر عضو است تا بدین طریق از کاهش قیمت نفت جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه نقش عربستان در این زمینه برهم زدن برنامه تنظیم عرضه نفت بوده است،گفت: چنانکه عربستان در مواقعی اضطراری عرضه نفت خود را به میلیونها بشکه افزایش داده تا قیمت نفت را پایین بیاورد و کمبود نفت که ناشی از سیاستهای اوپک بوده را برای بازار جهانی جبران کند.
مسئول روابط عمومی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بیان داشت: درباره گروههای تروریستی موجود در منطقه هم وضعیت همین است؛ یعنی این موضوع از یک سو ریشههای داخلی و از سوی دیگر ریشههای خارجی داشته، اندیشه سلفیگری و وهابیت که توسط غرب در منطقه حمایت میشود ریشهٔ داخلی و بنیادی این گروههای تروریستی است.
وی افزود: این اندیشه متاسفانه در طول تاریخ ریشههای تئوریک برای خود دست و پا کرده است و در زمانهای مورد نیاز توسط غرب در منطقه، با حمایتهای مالی و لجستیکی به ظرفیت بالفعل خود ارتقاء پیدا میکنند.
طلوعیان بابیان اینکه بنابراین فقهای و اندیشمندان جهان اسلام، اعم از شیعه و سنی، ابتدا باید در برابر خطر اندیشه سلفیگری متحد شده و کار نظری و اندیشهای را در آشکار کردن وجوه مختلف و اشتباه این تفکر گسترش دهند،اظهار داشت: از سوی دیگر کشورهای منطقه نباید از تفکر سلفیگری حمایت کنند، متاسفانه کشوری همچون عربستان در این زمینه نیز پازل سیاستهای غرب در منطقه را تکمیل کرده و به لحاظ نظری و عملی از گروههای تروزیستی در منطقه حمایت کرده است.
وی ادامه داد: عربستان از انجام این کارویژهها در منطقه خاورمیانه هدفهایی را دنبال میکند که مهمترین آن تبدیل عربستان به کشوری دارای قدرت منطقهای، آن هم با سویهٔ مقابله با ایران است.
مسئول روابط عمومی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه اندیشه سلفی و وهابی حاکم برعربستان با اندیشه شیعی حاکم بر ایران، دارای تعارضات بنیادین است، تصریح کرد: به همین دلیل عربستان را مقابل ایران قرار داده و هدف عربستان از بازی در پازل سیاستهای خاورمیانهای غرب، استفاده از قدرت غرب برای ارتقای خود به سطح قدرت منطقهای است.
انتهای پیام/