بیان پیرانی، کارشناس باستان شناسی و مسئول حوزه باستان شناسی میراث استان ایلام در خصوص کاوشهای درحال انجام در محوطه للّار در حاشیه رودخانه سمیره، در گفتگو با
خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: محوطه باستانی "للّار" با قدمتی از دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی با وسعت 35 هکتار در سال 1310 با شماره 5 در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
وی ادامه داد: مطالعات و کاوش بر روی این محوطه باستانی در حال انجام است.
پیرانی اظهار داشت: حضور باستان شناسان و بازدید آنها از این محوطه تاریخی نشان از اهمیت بالای آن است.
مسئول حوزه باستان شناسی میراث ایلام تصریح کرد: با احداث سد و نیروگاه سمیره متاسفانه بش از 60 تا 70 درصد این محوطه باستانی در زیر آب مدفون شده است و مابقی آن با آبگیری کامل سد به زیر آب خواهد رفت.
پیرانی عنوان کرد: اولین دوره مطالعاتی بر روی محوطه تاریخی للار توسط آندره گدار فرانسوی صورت گرفت و اولین فصل کاوش نیز توسط عباس مترجم از دانشگاه همدان انجام شد.
این مقام مسئول بیان کرد: در این محوطه تاریخی شهری با ساخت و سازهایی که مصالح عمده آن سنگ و گچ بوده وجود داشته است ما اکتشافات اخیر در حال انجام است که نتایج آن پس از اتمام کار کاوش اعلام میشود.
وی افزود: ساخت سد سمیره در مجاورت این محوطه باستانی به منظور جلوگیری از فرسایش و رسوب خاک و آسیب نرسیده به سد کرخه در خوزستان است.
انتهای پیام/ اس