مدیر طرح حفاظت از زاگرس سازمان حفاظت سازمان محیط زیست کشور گفت: وضعیت جنگلهای زاگرسی در کشور به علت نبود توجه کافی و عدم مدیریت صحیح آب رو به زوال حرکت می‌کند.

 
شیرین ابوالقاسمی مدیر طرح حفاظت از زاگرس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در گفتگو  با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به وضعیت نامناسب پوششهای زاگرسی کشور گفت: با مدیریت صحیح جنگل‌ها می‌توانیم به احیا زیستگاه و تجدید حیات بلوط در جنگلها بپردازیم.

وی با تاکید بر مصرف بی‌رویه از رویشگاه‌های زاگرس اظهار داشت: چرای بی‌رویه دامها، دام مازاد بر ظرفیت، بهره‌برداری از دانه های بلوط از جمله مخاطراتی است که جنگلهای زاگرس را تهدید می‌کند.

مدیر طرح حفاظت از زاگرس بیان داشت: متاسفانه عمده مشکلی که جنگل‌های زاگرس را تهدید می‌کند عدم مدیریت صحیح آب در این زمینه است.

ابوالقاسمی با اشاره  به به یک تفکر نادرست در زمینه درختان بلوط تصریح کرد: عده ای تصور می‌کنند درختان بلوط دلیل این که ریشه در آبهای زیر زمینی دارد نیاز به آب ندارد اما این تفکر نادرست است و وزارت نیرو این موضوع را تاکید کرده است که اگر این سفره‌ آب زیرزمینی از بین برود، یک درخت بلوط 600- 700 ساله نیز خشک می‌شود.

وی افزود: متاسفانه تمام این معضلات دست به دست هم داده و موجب شده اکوسیستم رو به زوال رود و گونه‌ بلوط ایرانی را به مرور از دست بدهیم.

ابوالقاسمی با اشاره به فعالیت انجام شده برای احیا جنگلهای زاگرسی تصریح کرد: از 3 سال گذشته تا به امروز ngo‌ای در استان چهارمحال و بختیاری در زمینه احیا و کاشت درختان بلوط جنگلهای زاگرسی فعالیت کرده است که خروجی این فعالیت کتابی است که در زمینه کاشت بلوط نوشته شده است.

مدیر طرح حفاظت از زاگرس با اشاره به نقش درختان بلوط در محیط زیست بیان داشت: درختان بلوط در تثبیت کربن در هوا، حفاظت از آب و خاک و تلطیف هوا نقش به سزایی را ایفا می‌کنند.

وی اظهار داشت: افزایش ریزگردها در کشور و حرکت آنها به سوی تهران به این دلیل است که برگ درختان بلوط به عنوان یک فیلتر مناسب شرایط فعالیت را ندارند.

ابوالقاسمی با اشاره به برگزاری کارگاه برای 10 استان کشور جهت آموزشی نگهداری و کاشت بلوط ،تصریح کرد: برای کاهش این پیامدها سازمان محیط زیست تصمیم گرفت با برگزاری کارگاه آموزشی برای 10 استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی اموزش لازم را برای کاشت و نگهداری درختان بلوط به این استانها ارائه دهد.

مدیر طرح حفاظت از زاگرس در ادامه توضیح داد: طرح دیگری در این زمینه تبدیل مدارس به نهالستان است. دانش‌آموزان با کاشت یک دانه بلوط و محافظت از آن متوجه اهمیت ویژه ای درخت برای محیط زیست می‌شوند.

ابوالقاسمی با اشاره به کمبود وقت لازم برای کاشت دانه های بلوط افزود: با توجه به محدودیت زمانی و برف‌گیر شدن محل رویش دانه‌های بلوط هلال احمر برای کمک به این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

وی در پایان گفت: سازمان محیط زیست کشور به همراه اداره کل منابع طبیعی این 10 استان و هلال احمر و دیگر کسانی که در این راه ما را همیاری می‌کنند تلاش می‌کند تا پروژه  زاگرس را به عنوان یک کاتالیزور اجرایی کند.

انتهای پیام/
برچسب ها: جنگل ، زاگرس ، مدیریت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار