استان کردستان با ششصد میلیون تن ذخیره معدنی ازلحاظ ارزش ذخایر معدنی جزو استان های برتر کشور است.


به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران سنندج،استان کردستان دارای ذخایر قابل توجه معدنی است و سنگ های تزئینی با تنوع فراوان در رنگ، شاخص ترین ماده معدنی در سطح منطقه ای را تشکیل می دهند.
سنگ های تزئینی مانند مرمریت، مرمریت قرمز، گرانیت و تراورتن و عناصر ساختمانی از جمله کوارتز، فلد سپار، میکا، دولومیت، فلورین، بریل، نمک آبی، عناصر فلزی مانند سنگ آهن، منگنز آنتیموان، مس ، طلا و باریت را می توان از دیگر پتانسیل های معدنی استان کردستان است.
تا کنون در بخش معدن 341 پروانه بهره برداری صادر شده است که 268 مورد از این تعداد فعال است و بقیه با درصد کمتری به فعالیت خود ادامه می دهند.
بنابر این گزارش: مجموع ذخایر معدنی استان 600 میلیون تن است که سالانه از این میزان 15 میلیون تن برداشت می شود.
دره وزمی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان درباره وضعیت معادن این استان گفت: استان کردستان در حوزه معدن نیازمند سرمایه گذاری خارجی در دو بخش مطالعات زمین شناسی و اکتشافات تکمیلی است و ایجاد مجتمع های فولاد و ایجاد فرآوری سنگ کردستان با ظرفیت های بالا از جمله اقدامات اساسی در زمینه ایجاد صنایع جانبی و فرآوری است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته سال 93 سال فرآوری معادن نام گذاری شده است.
مهدی مرادی با دفاع از حضور سرمایه گذاران خارجی در پروژه های معدنی کردستان، گفت: با این کار ارز و فناوری وارد کشور می شود.
استاندار کردستان نیز گفت: در واگذاری امتیاز معادن باید دقت بیشتری صورت گیرد و در این راستا شرط اصلی واگذاری باید ایجاد صنایع تبدیلی در حاشیه این معادن برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بیشتر برای مواد معدنی در استان باشد.
عبدالمحمد زاهدی گفت: بخش معدن یکی از ظرفیت های بسیارخوب استان کردستان محسوب می شود که در صورت ایجاد صنایع فرآوری و صادرات محصولات آن از طریق مرز رسمی باشماق مریوان می توان به افزایش میزان درآمد سرانه و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.
به عقیده کارشناسان با ایجاد صنایع فرآوری معدنی در کردستان ضمن جلوگیری از خام فروشی ، ارزش افزوده، اشتغال و رونق اقتصادی بیشتری نصیب این استان می شود.
سرمایه گذاری در معادن استان مرزی کردستان که درکنار بازارهای بکر قرار دارد می تواند سود آوری زیادی را نصیب سرمایه گذاران کند.
لازم به ذکر است که در صنعت سنگ استان کردستان برای4هزارو500نفر بصورت مستقیم اشتغالزایی شده است.
انتهای پیام/ب
برچسب ها: اقتصاد ، سنگ ، معدن ، کردستان ، رونق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.