به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ علیاصغر توفیق معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری چهارمین جشنواره پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت گفت: در دنیا 708 هزار میلیارد دلار دارایی کل دنیا است که این دارایی به سه بخش داراییهای طبیعی، داراییهای سرمایهای و داراییهای نامشهود تقسیم میشود.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته 80 درصد دارایی مربوط به داراییهای نامشهود است در حالی که این سهم در دنیا 50 درصد و در ایران زیر 20 درصد است که این رقم مناسبی نیست و باید این سهم را افزایش دهیم.
توفیق با اشاره به دلایل بالا نبودن سهم داراییهای نامشهود ایران گفت: یکی از دلایل آن را میتوان سیستم حسابداری را نام برد که داراییهای نامشهود را حساب نمیکند و دلیل دوم آن این است که این داراییها اصلا وجود ندارد.
وی ادامه داد: با وزارت اقتصاد مکاتباتی را انجام دادیم که روندی که در دنیا است را در ایران پیادهسازی کنیم و سهم علم و دانش در داراییها محاسبه شود و این سهم به بیش از 20 درصد افزایش یابد چرا که هزینه کردن در تحقیق و توسعه هزینه نیست بلکه یک سرمایه است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تحقیق و توسعه گفت: در بودجه سال گذشته سه درصد از سهم بودجهها باید صرف تحقیق و توسعه میشد که این رقم در بودجه سال 93 حذف شد ولی مجددا در بودجه سال 94 پیشبینی شده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره پژوهش و فناوری گفت: عنوان این جشنواره پژوهش در تجارت، صنعت و معدن است که متأسفانه بخش تجارت در آن کمرنگتر است و امیدواریم در سالهای آتی تجارت جایگاه مناسب خود را در این جشنواره به دست آورد.
توفیق با اشاره به ایجاد سایت مشترک میان وزارت علوم و وزارت صنعت گفت: از این سامانه توسط وزیر علوم و وزیر صنعت در این جشنواره رونمایی می شود.
وی ایجاد فرصت مطالعاتی و همچنین گذراندن طرح دکترای صنعتی را از دیگر اقدامات جدید این معاونت مطرح کرد و گفت: بر این شدیم تا از این پس افرادی که دانشگاه برای جذب در هیأتهای علمی دانشگاهها باید یک سال را به صورت عملی در صنعت بگذرانند.
وی در ادامه تقدیر از سازمانهای توسعه برتر، سازمانهای استانی برتر، اتاقهای بازرگانی، طرحهای پژوهشی برتر و همچنین رسالهها و پایاننامههای برتر و مراکز پژوهشی و صنعتی و مراکز تحقیق و توسعه و مراکز خدمات فنی و مهندسی را از برنامههای این جشنواره عنوان کرد.
توفیق افزود: با توافق با وزارت فرهنگ و وزارت علوم 24 آذر ماه به عنوان روز صنعت از هفته پژوهش نامگذاری میشود.
انتهای پیام/