حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، قضات را جزء خواص جامعه برشمرد و گفت: قضات در همه جوامع محترم و مورد وثوق مردم هستند.

به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، شورای قضایی استان گیلان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «هادی صادقی» معاون فرهنگی قوه قضاییه، اعضای شورای قضایی، رؤسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی و قضات تجدیدنظر استان در سالن شهید بهشتی دادگستری کل این استان برگزار شد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولان قضایی استان، این قشر فرهیخته را جزء خواص جامعه برشمرد و افزود: قضات در همه جوامع محترم و مورد وثوق مردم هستند.

وی با اشاره به حوادث سال 58 هجری قمری و واکاوی عملکرد خواص به بخشی از سخنان امام حسین (ع) خطاب به خواص اشاره کرد که "شما خواص امت چه کرده اید؟ شما با کوتاه آمدن از حق موجب شده اید که این طاغیه( معاویه) بر شما حاکم شود. میدانید چرا خداوند قوم یهود را لعن و نفرین نمود؟ زیرا آنان می دیدند که حقوق الهی پایمال شده است ولی چیزی نمی گفتند. شما به دنبال استیفای حقوق خودتان بودید اما حق رسول الله و حق ضعفا را رها کردید و نتیجه اش حاکمیت طاغوت و لعن الهی است..."

معاون فرهنگی قوه قضاییه با تاکید بر مشقت‌های کار قضایی تصریح کرد: کار قضات نه تنها آسیب زدایی می‌کند بلکه فرصت آفرین هم هست. یکی از این فرصت‌ها "عبرت آموزی" است.

وی در ادامه با اشاره به فرمایش حضرت امیر(ع) «ما اکثر العبر و اقل الاعتبار» «عبرت ها چه زیادند ولی عبرت گیران اندکند» ادامه داد: امام علی (ع) در نامه سی و یک نهج البلاغه در سفارش به فرزندشان می فرمایند: «ای فرزندم هر چند من با گذشتگان زندگی نکرده ام ولی در کردار آنها نظر افکندم و در اخبارشان اندیشیدم و در آثارشان سیر کردم تا آنجا که گویی یکی از آنها شدم، بلکه با مطالعه تاریخ آنان گویا از اول تا پایان عمرشان با آنان بوده ام پس قسمت‌های روشن و شیرین زندگی آنان را از دوران تیرگی شناختم و زندگانی سودمند آنان را با دوران زیانبارشان شناسایی کردم سپس از هر چیزی مهم و ارزشمند آن را و از هرحادثه‌ای، زیبا و شیرین آن را برگزیدم...»

وی افزود: حضرت علی(ع) باید برای همه افراد در دستگاه قضایی الگو باشد زیرا ما دائما با انسانهایی روبرو می‌شویم که خیر و شر را با هم دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی در ادامه اشاره کرد: قضات در سیر عملکرد قضایی خود حقوق پایمال شده و تخلفات صورت گرفته در پرونده‌های قضایی را بررسی می‌کنند و به همین جهت می‌توان از قضات به عنوان یک محقق خبره نام برد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در پایان سخنان خود به اشاعه نگرش‌های اخلاقی در جامعه پرداخت و تصریح کرد: هرپرونده قضایی می‌تواند موعظه و فرصتی برای سازندگی و حفظ تجارب باشد و از خداوند متعال مسئلت داریم که چنین نگاهی را به ما عنایت بفرماید.     

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار