به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی(شادا) ،نواز شریف با بیان این مطلب در دیدار با 'علی طیب نیا' وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و با تاکید بر جدیت پاکستان برای گسترش همکاری ها با ایران در زمینه انرژی گفت: در بخش اجرای طرح خط لوله گاز با ایران و نیز افزایش واردات برق از این کشور جدی هستیم.
وی با بیان اینکه پاکستان برای احداث 700 کیلومتر خط لوله از بندر گوادر (واقع در 70 کیلومتری مرز ایران) تا منطقه نوابشاه به توافق های اصولی با یک شرکت پیمانکار خارجی رسیده است، اعلام کرد که خط لوله 70 کیلومتری از بندر گوادر تا مرز ایران نیز انجام خواهد شد.
نخست وزیر پاکستان با اظهار امیدواری نسبت به اینکه طرح خط لوله گاز ایران-پاکستان با سرعت بیشتری دنبال شود گفت: پیمانکار مربوطه فرصت دوساله برای اجرای کامل خط لوله از بندر گوادر (واقع در 70 کیلومتری مرز ایران) تا منطقه نواب شاه خواسته است ولی بنده شخصا تاکید کردم که این طرح باید ظرف 18 ماه تکمیل شود.
نواز شریف همچنین در خصوص تعاملات بانکی و تسهیل مراودات مالی شرکت های ایرانی با طرف های پاکستانی، بر ضرورت اتخاذ ساز و کار عملی برای هموارتر کردن زمینه تجارت میان شرکت های ایرانی و پاکستانی تاکید کرد.
نخست وزیر پاکستان همچنین در این دیدار ابراز امیدواری کرد که مذاکرات ایران و گروه 1+5 به زودی به نتیجه مطلوب برسد.
وی در ادامه این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر هیات عالی اقتصادی ایران به پاکستان و خوش آمدگویی به این هیات، تصریح کرد که از زمان آغاز فعالیت دولت یازدهم در جمهوری اسلامی ایران به ریاست حسن روحانی، روابط تهران-اسلام آباد در سطح بسیار خوب در حال توسعه است.
محمد نواز شریف همچنین با اشاره به دیدارهای خوب علی طیب نیا با مقامات عالی پاکستان از جمله وزیران اقتصادی دولت اسلام آباد، از اینکه نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور پیشرفت خوبی داشته و توافقات خوبی در آن انجام شده است ابراز خرسندی کرد.
طیب نیا نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام گرم حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به نخست وزیر پاکستان گفت: روحانی هم در پی دعوت رسمی همتای پاکستانی خود اعلام کرده است که مایل است در اولین فرصت ممکن سفری به پاکستان داشته باشد.
علی طیب نیا گفت: پیش از انجام این سفر، رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اهمیت برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، بر ضرورت دستیابی دو طرف به توافقاتی خوب در نشست این کمیسیون تاکید کرد.
وی گفت: رییس جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط راهبردی با کشور دوست و برادر پاکستان تاکید و اعتقاد دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران سطح روابط تجاری دو کشور را چندان رضایت بخش ندانست و گفت: با توجه به روابط دوستانه و خوب سیاسی میاں تهران و اسلام آباد، حجم کنونی مبادلات تجاری تناسبی با روابط سیاسی دو کشور ندارد.
وی افزود: تصمیم داریم با پشتیبانی روسای جمهوری ایران و پاکستان، روابط تجاری را هم به حد مطلوب برسانیم.
طیب نیا در ادامه سخنانش به زمینه های همکاری دو کشور در خصوص انرژی اشاره کرد و گفت: برخی طرح ها مثل صادرات گاز و برق ایران به پاکستان از جمله طرح هایی است که می تواند در روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تحول چشمگیر ایجاد کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان همچنین بر ضرورت توسعه روابط کارگزاری بانک ها و به طور خاص، صدور اجازه تاسیس بانک ملی در پاکستان که قبلا از طرف پاکستانی قول آن داده شده است، تاکید کرد و گفت که این امر می تواند تحول اساسی در مبادلات تجاری و مالی دو طرف ایجاد کند.
این مقام عالی اقتصادی ایران سفر اردیبهشت ماه نواز شریف به تهران را منشا یک تحول بزرگ و قابل ملاحظه در روابط دوجانبه دانست و گفت: بعد از سفر جنابعالی به تهران دیدارهای زیادی میان دو طرف انجام شده است و کارهای خوبی در زمینه توسعه روابط صورت گرفته است.
انتهای پیام/