عضو هیات علمی دانشگاه مازندران گفت: پیگیری حقوق زنان در جامعه تبعات و هزینه‌های زیادی دارد که آنان را از پیگیری حقوق خود منصرف می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،زهرا کریمی با اشاره به تحلیل هزینه در برابر فایده، اظهارکرد: انجام هر کاری هزینه‌ها و منافعی در بر دارد و زمانی که هزینه‌های انجام کاری بیش از منافع آن باشد فرد از این عمل منصرف می‌شود و پیگیری حقوق برای زنان در جامعه هزینه‌های بالایی دارد که باعث می‌شود اکثر زنان از پیگیری حقوق خود منصرف شوند.

وی ادامه داد: زمانی که یک زن برای شکایت از خشونت‌های همسر به مراجع قانونی مراجعه می‌کند، ممکن است که درآینده با خشونت بیشتر یا حتی اخراج از منزل مواجه شود، بنابراین شکایت علیه همسر برای زنی که مورد خشونت واقع شده هزینه‌های فراوانی دارد که عموما سبب می‌شود زنان اصلا شکایت نکنند یا ترجیح دهند شکایت خود را پس بگیرند، در حالی که اگر قوانین حمایتی از زنان وجود داشته باشد، هزینه پیگیری حقوق کاهش می‌یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با اشاره به این نگرش که گفته می‌شود «اعتراضات نسبت به پایمال شدن حقوق زنان در میان افراد تحصیل‌کرده بالاتر است»، گفت: در حال حاضر تعداد زنانی که نسبت به تضییع حقوق خود اعتراض می‌کنند نسبت به شمار زنان تحصیلکرده بسیار کم است و دلیل این امر ناآگاهی از حقوق نیست بلکه همان بالابودن هزینه‌های پیگیری حقوق است.

کریمی درباره تبعیض جنسیتی در جامعه، گفت: در همه جوامع حتی آمریکا، هرچند قوانین روی کاغذ عادلانه است اما در عمل هنوز تبعیض‌ جنسیتی وجود دارد و این به دلیل بقایای افکار جوامع فئودالیسم است که در فرهنگ دیرپای جوامع باقی مانده است.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه نگاه جنسیتی ریشه در دوران کهن دارد، گفت: طی سال‌های گذشته و با پیشرفته‌شدن جوامع نگاه تبعیض‌آمیز علیه زنان کمرنگ شده اما از بین نرفته است.

وی تقویت سازمان‌های مردم نهاد را یک حرکت جدی برای پیگیری حقوق زنان دانست و گفت: زمانی که سمن‌ها به منظور حمایت از حقوق زنان فعال شوند هزینه پیگیری حقوق برای زنان کاهش می‌یابد و این به نفع امنیت جامعه نیز هست، زیرا جامعه‌ای خوشبخت است که در آن زنان نیز در آن احساس خوشبختی داشته باشند.

 /انتهای پیام


منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار