به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، میلیونها زائر هم اکنون در کربلا حضور دارند و خیابانهای بینالحرمین و اطراف آن، مملو از دلداگان حسینی است.
ورودی بانوان حرم مطهر آقا ابوالفضل(ع) از امروز 20 آذر ماه بسته شده است تا حرم برای مراسم اربعین آماده شود.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به عراق، رفت و آمد به سختی در کربلا انجام میشود، چرا که جمعیت از پیشبینیها هم گذشته است؛ مسوولان عراق که قبلا پیشبینی کرده بودند 17 میلیون زائر در گردهمایی بزرگ اربعین شرکت میکنند، اکنون تخمین زدهاند، جمعیتی که روانه شهر کربلا شده به 20 میلیون زائر میرسد.
البته ، رفته رفته، این جمعیت در کربلا درحال افزایش است، ازدحام زائران در شهر به حدی است که مدت زمان رسیدن به حرمها چند برابر شده است. بیشتر اقامتگاهها و موکبهایی که برای اقامت زائران در نظر گرفته شدهاند، هیچ جای خالی برای اسکان ندارند و همان طور که در خبرهای قبلی گزارش شد، برخی زائران فقط با یک پتو در کنار خیابان سکنی گزیدهاند.
شاید کسی باور نمیکرد چنین جمعیتی اربعین امسال روانه کربلا شود؛ در شهرهای کربلا و نجف که هر سال پذیرای زائران اربعین هستند، به سختی جایی برای خواب پیدا میشود. خیلیها این را میدانند، اما باز هم آمدهاند؛ آنان دل سپردهاند. جمعیت هلال احمر ایران چادرهایی را برای اسکان زائران اختصاص داده است و پایگاههای اورژانس را در مرزهای ایران و عراق و مسیر حرکت زائران از نجف تا کربلا مستقر کرده است. سازمان حج شش موکب و ستادبازسازی عتبات عالیات عراق در ایران نیز 9 موکب را در شهرهای کربلا و نجف و مسیر حرکت زائران پیاده رو برپا کردهاند. با این حال ازدحام جمعیت مشتاقان حسینی به حدی است که محل استقرار عوامل ستادی ایران در کربلا و نجف نیز خوابگاه زائران شده است. ستاد بازسازی عتبات عالیات عراق که درحال ساخت بیمارستان امام زینالعابدین (ع) در شهر کربلا است این روزها این محل را برای استراحت زائران اختصاص داده است، حتی در محوطه این بیمارستان که مراحل آماده سازی و تجهیز آن هنوز کامل نشده، چادرهایی برپا شده که آنها هم به اسکان زائران ایرانی اختصاص داده شده است. اطراف حرمهای امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل(ع) نیز جای سوزن انداختن نیست، جمعیت زیادی همان حوالی شب و روز خود را فقط روی یک زیرانداز میگذرانند. سرداب حرم امام حسین (ع) و طبقه بالای حرم نیز محلی برای استراحت زائران شده است. تردد از مسیر بینالحرمین برای دسترسی به حرمها نیز به خاطر اسکان زائران به دشواری انجام میشود. تمام موکبهای نزدیک حرمها مملو از جمعیتی است که روزها پیاده آمدهاند تا به این اجتماع بزرگ بپیوندند. پشت «تل زینبیه» که مسافت اندکی تا حرم امام حسین(ع) دارد، تا چشم کار میکند زائر نشسته، این یک موکب بدون سقف است که از سوی تولیت حرم ها ایجاد شده و هر روز با توزیع وعدههای غذایی از زائران اسکان یافته در آن پذیرایی می کنند. در بین آن ها جمع زیادی از زائران ایرانی نیز حضور دارند. بلندگویی هم در این محوطه نصب شده که به زبان عربی سخنرانی و روضه پخش میکند. ستاد بازسازی عتبات عالیات عراق در ایران هم همان جا یک موکب دارد که هر روز غذای ایرانی در میان زائران توزیع می کند. خلاصه تا چشم کار می کند زائر است و زائر که هر محلی را برای اسکان چند روزه تا اربعین انتخاب کرده اند. حال فرقی نمی کند کنار خیابان باشد، یا نزدیک و داخل حرم و یا در راهروی هتل ها و یا اتاق های خالی بیمارستان کامل نشده، روی یک پتو یا حتی کارتن های مقوایی و یا حتی زمین خشک کربلا. انگار برای همه آنها فقط این مهم است که کنار او باشند، حال هر طور که میخواهد و با هر مشقتی ... .