به گزارش
حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، «حجتالاسلام والمسلمین سعیدی» نماینده ولیفقیه در سپاه، در چهارمین شب از مراسم عزاداری دهه آخر صفر حزب مؤتلفه اسلامی، با اشاره به مهمترین چالشهای امروز پیشروی انقلاب اسلامی اظهار داشت: در پیشبرد و اداره کشور دو دیدگاه وجود دارد. دیدگاه اول میگوید اگر ما به دنبال توسعه و پیشرفت بوده و میخواهیم اعتبار بینالمللی پیدا کرده و آرامش و آسایش میخواهیم باید جذب جامعه جهانی شویم و در چارچوب مقررات بینالمللی حرکت کرده و نسخهای که بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول برای ما مینویسد را تبعیت کنیم که مبانی این دیدگاه بر اساس عقلانیت ابزاری است.
وی افزود: دیدگاه دوم اما معتقد است اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را حفظ کرده و استقلال و حاکمیت ولایتفقیه را پایدار نگه داریم و همچنان نفوذ استراتژیک جبهه انقلاب حفظ شود باید با همه توان در برابر استکبار بایستیم و مبنای این دیدگاه عقلانیت دینی است.
نماینده ولیفقیه در سپاه تصریح کرد: کسانی که موضوع ژاپن اسلامی را الگو میدانند و میگویند باید مانند مالزی شویم به مبانی عقلانیت ابزاری معتقدند. مالزی هیچ وقت تعهدی در مقابل فلسطین ندارد و حتی تعهدی برای مقابله با اسرائیل نیز ندارد.
وی ادامه داد: این تفکر همان تفکر نهضت آزادی و جبهه ملی است که با ایستادگی مقابل آمریکا مخالف بود. نگاه امام خمینی(ره) به اداره کشور مبتنی بر عقلانیت دینی بود.
سعیدی تأکید کرد: من درباره نهضت آزادی و «بازرگان» با مسامحه میگویم که طرفدار عقلانیت ابزاری بودند در صورتی که در واقع در مسیر عقلانیت نیز حرکت نمیکردند. رفتار «بنیصدر» نیز اینچنین بود که میگفت نمیتوان در مقابل استکبار ایستادگی کرد.
نماینده ولیفقیه در سپاه بیان داشت: تفکر «خاتمی» هم بر مبنای عقلانیت ابزاری بوده که این تفکر در مقابل با تفکر رهبری بود. تفکر متدینین و مؤتلفه اسلامی که همان تفکر امام(ره) و رهبری است بر مبنای عقلانیت دینی پایهگذاری شده است.
سعیدی با اشاره به تاثیرگذاری عقلانیت دینی و عقلانیت ابزاری در حوزههای مختلف بیان داشت: سیاست خارجی یکی از حوزههای تحتتأثیر مبانی این دو تفکر است. هر کدام از این مبانی در نگاه به آمریکا متفاوت و مخالف هم هستند.
وی افزود: حوزه دوم فرهنگ است که عقلانیت دینی نگاهی متفاوت به موضوع ماهوارهها و شبکههای اجتماعی دارد.
نماینده ولیفقیه در سپاه اظهار داشت: در موضوع اقتصادی عقلانیت ابزاری سیاستهای صندوق بینالمللی را دنبال میکند و معتقد به اقتصاد آزاد است اما عقلانیت دینی معتقد است اقتصاد باید آزادی داشته باشد.
وی ادامه داد: نگاه عقلانیت دینی به تیم اداره کشور با عقلانیت ابزاری متفاوت است و رأی مردم برای اینکه کدامیک از این دو دیدگاه کشور را اداره کند مهم است.
سعیدی با بیان اینکه ریشه اختلافات این دو دیدگاه در محوریت وحی است گفت: عقل و حس بخشی از منبع شناخت هستند اما اصلیترین محور در شناخت محور وحی است و به همین دلیل دیدگاه عقلانیت دینی میگوید درصدی که حس و عقل میتواند به شناخت کمک کند محدود است و محور وحی است.
وی افزود: نگرش عقلی به دین سطحی و سوری نیست و جامعه دینی باید با نگاه عقلانی به این موضوع توجه کند که نگرش سطحی جایگاهی ندارد به همین دلیل عزاداری هم شور میخواهد و هم شعور که متأسفانه برخیها فقط از روی احساس، شور دارند.
نماینده ولیفقیه در سپاه در ادامه با بیان اینکه برخیها به جای تدبر، تبرکگرایی میکنند تصریح کرد: عقلانیت دینی معتقد است باید در مسائل وارد عمق شویم و جامعه انقلابی نباید احساسی و انفعالی رأی دهد.
وی افزود: ما نباید از عقل هم توقع بیش از حد داشته باشیم. عقل میگوید این جهان خالق دارد اما خصوصیات این خالق را وحی میگوید.
سعیدی تأکید کرد: بزرگترین انحراف بشر این بوده که انسان را جای خدا، عقل را جای شریعت و وجدان را جای اخلاق گذاشت نتیجه این تفکر سبک زندگی غربی است که اثرات آن را در جوامع میبینیم.
وی ادامه داد: بشر خوب میداند احترام به قانون و حقوق دیگران و امانتداری و رعایت استاندارد خوب است اما نمیفهمد چرا شراب حرام است زیرا محوریت وحی را نمیفهمد. یکی از آثار کثیف طرفداران محض عقل این است که وحی را انکار میکنند.
نماینده ولیفقیه در سپاه گفت: نباید همهچیز را به رای مردم نسبت داد زیرا رهبری در اداره جامعه از سوی خداوند است به همین دلیل اعتبار رهبری حضرت موسی(ع) با امام صادق(ع) و اعتبار رهبری ولیفقیه در اختیارات اداره جامعه یکسان است.
وی افزود: برخی حتی معیار حق و باطل و حلال و حرام را رأی مردم میدانند که اشتباه است و اینکه همه چیز را به رأی مردم نسبت میدهند یکی از بزرگتری خطرات برای مردم است.
سعیدی اجتهاد پویا و متکی به قرآن و سنت و با تکیه بر اصول را معیار عقلانیت دینی دانست و گفت: عقلانیت دینی تکثرگرایی و تفسیر به رأی را قبول ندارد بلکه معتقد به اجتهاد سنتی بر مبنای فقه جواهری مبتنی به قرآن را قبول دارد.
وی افزود: اگر متدینین و جبهه انقلاب و طرفداران ولایت بخواهند در عرصه اداره کشور نقش ایفا کنند الزاماتی دارند.
نماینده ولیفقیه در سپاه با اشاره به شاخصههای عقلانیت ابزاری گفت: پیشرفت مادی بدون توجه به آثار و تبعات فرهنگی یکی از شاخصههای عقلانیت ابزاری است. از دیگر شاخصههای این تفکر ، تقدم توسعه سیاسی و اقتصادی بدون توجه به دیگر امور میباشد.
وی ادامه داد: عقلانیت ابزاری به دنبال عقل توسعه محور، اقتصاد محور و معیشت محور است ودر این راه قواعد بینالمللی و حاکمیت نظام سلطه را قبول دارد.
سعیدی با اشاره به مذاکرات هستهای گفت: در مذاکرات ما طرفدار مذاکره هستیم و معتقدیم تیم هستهای در چارچوب اصول پیش میرود اما در مقابل جبهه کفر و استکبار وجود دارد که به هیچ قیمتی حاضر نیست کوتاه بیاید و این یک مسأله و مشکل اساسی ما با آنها است.
نماینده ولیفقیه در سپاه اظهار داشت: عقلانیت ابزاری خدمت و رضایت مردم را به خواست خدا ترجیح میدهد و حتی حاضر هستند دین را کوچک کنند تا مردم راضی شوند.
وی در ادامه با اشاره به آثار و نتایج دو دیدگاه عقلانیت دینی و عقلانیت ابزاری در اداره کشور گفت: اگر عقلانیت ابزاری به سمت عقلانیت دینی نرود و کشور را بخواهد اداره کند بسیاری از ارزشها از بین میرود.
سعیدی تصریح کرد: مشکل آمریکا با ما در مسأله هستهای نیست و مردم امروز متوجه شدهاند که مساله هستهای بهانه است.
آمریکاییها علاوه بر سعی خود نتوانستهاند جلوی نفوذ ایران در منطقه را بگیرند. انقلاب اسلامی پرچم اهلبیت(ع) را در دنیا به اهتزاز در آورده است و اینکه امروز میبینیم قیمت نفت کاهش پیدا کرده چون عربستان از نفوذ ایران عصبانی است.
وی تأکید کرد: عزت و اقتدار در سایه تبعیت از رهبری و استقامت در مقابل زیادهخواهیهای استکبار جهانی به دست میآید.
انتهای پیام/