وی تاکید کرد: مدیریت و نظارت بر متولیان را باید جدی گیریم تا مردم هر چه بیشتر به موضوع وقف و اهمیت آن واقف باشند .
وی اظهار کرد: وقف یک نهاد حقوقی مقدس است که خاص دین مبین اسلام است و مشابه آن در سایر کشورها وجود ندارد.
وی با تاکید بر این مظلب که نهاد حقوقی وقف در حوزه فرهنگ، اقتصاد و مسایل اجتماعی برکات زیادی را در جامعه بر جای گذاشته است، ادامه داد: اصل وقف کردن از سوی مالک که امری خداپسندانه و مقدس است و مهمتر از آن مدیریت و نظارت بر موقوفات است که کاری دشوارتر و پیچیده تر است.
وی تصریح کرد:وقف زمانی می تواند موثر باشد که مدیریت ونظارت بر اموال موقوفه کارایی لازم را داشته باشد تا ضمن افزایش بهره دهی موقوفه، نیات واقف حاصل شده و ثمرات و برکات مورد نظر واقف را تامین کند.
موحد عنوان کرد: کار در حوزه وقف، کاری سنگین است و همه وظیفه دارند در هر حوزه به این موضوع توجه لازم را داشته باشند و در این زمینه تلاش کنند.
وی بر تشکیل کمیته ای خاص به منظور رفع نقایص فرآیندهای رسیدگی به پرونده های وقف تاکید کرد و گفت: به منظور رفع نقایص احتمالی در روند رسیدگی به پرونده های حوزه وقف، آمادگی لازم در دستگاه قضایی استان کرمان برای برگزاری دوره های آموزشی وجود دارد.
موحد بیان کرد: پس از برگزاری دوره آموزشی مذکور، می توان جلسات مشترک تشکیل داده و کمیته ای با همکاری اداره کل اوقاف داشته باشیم تا موضوعات این حوزه با سرعت بیشتری و بهتر برطرف شوند.
رییس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: با توجه به کم بودن تعداد قضات در شهرستان ها، امکان انتخاب قاضی ویژه وقف در این مناطق وجود ندارد اما در مرکز استان می توان یک قاضی ویژه را برای رسیدگی به پرونده های وقف تعیین کرد.
وی تاکید کرد: در پرونده های حقوقی از جمله وقف، مدیریت پرونده با اصحاب دعواست که چگونه بتوانند دعوا را به نفع خود کنند زیرا قاضی در رسیدگی به تمامی پرونده ها بی طرف است و در این زمینه هر چه نمایندگان حقوقی تسلط بیشتری به موازین دعاوی و آیین دادرسی مدنی داشته باشند، بهتر می توانند حق وقف را ایفا کنند.
انتهای پیام/ز