به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، بر اساس گزارشی که در وبسایت نشریه ساینس منتشر شده است، نشان میدهد ایالات متحده با بیش از ۱۰۰۰ مقاله تقلبی در صدر آمار مقالات تقلبی نشسته است.
این تحقیق نشان میدهد که همه کشورهای مورد مطالعه کمابیش درگیر مسئله تقلب در مجامع علمی هستند ولی این پدیده در برخی از کشورها جدیتر است بطوریکه در بلغارستان بیست درصد پژوهشگران بعنوان متقلب شناخته شدهاند که چهار برابر نسبت همین پژوهشگران در ژاپن (پنج درصد) است.
پایگاه arXiv میزبان مقالاتی در زمینه فیزیک، ریاضی، علوم ریاضی و کامپیوتر است.
از آگوست ۲۰۱۱ این پایگاه با نصب نرمافزار ویژهای بطور خودکار مقالات منتشر شده در arXiv را با بانک اطلاعاتی خود که شامل مقالههای منتشر شده پیشین در این پایگاه است، مقایسه و اگر تشابهی بین مقالهها بیابد که نشان دهنده تقلب باشد نام نویسنده را بعنوان مولف مشکوک به تقلب نشان دار میکند.
از آن تاریخ تاکنون نام نزدیک به ۶۷۰۰ نفر با حدود ۹۶۰۰ مقاله در این فهرست قرار گرفته است که این تعداد مولف، نزدیک به شش درصد کل مولفان استفاده کننده از این پایگاه است.
از همه این دلایل مهمتر اینکه این پایگاه فقط به بررسی متن و تشابههای متنی توجه میکند و نه به محتوا یا حاصل پژوهش و درست یا غلط بودن آن.
آنها میگویند کنترل متن یک مقاله با نرمافزار ملاک چندان مناسبی برای ارائه یک برآورد دقیق از وضعیت تقلب در جهان نیست چون یک مولف با هوش یا مولفانی با زبان مادری انگلیسی به راحتی میتوانند این نرمافزارها را گمراه کنند. از سوی دیگر ممکن است چیزی که بعنوان تقلب آشکار شده فقط ناشی از یک اشتباه در حین اشاره یک مولف به کارهای پیشین خود یا همکاران دیگر باشد.
با این حال و با توجه به تمام این نکات، باز هم آمار منتشر شده میتواند نشاندهنده وضعیت کلی کشورها در زمینه تقلب علمی باشد. چیزی که بسیاری را در جوامع علمی دنیا را نگران کرده است چون میتواند روابط دیگر کشورها در همکاریهای علمی با کشورهایی که از نظر تقلب وضعیت نامناسبی دارند را با مشکل روبرو کند و همچنین هزینههای غیر ضروری زیادی را به دانشگاهها و مراکز پژوهشی تحمیل کند.
انتهای پیام/