مصطفی یغماییان، معاون میراث فرهنگی استان سمنان در خصوص مرمت مسجد امام سمنان در گفتگو با
خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: مسجد امام سمنان با قدمتی از اواخر دوران قاجار در دست مرمت است و در نظر داریم در آینده نزدیک پس از پایان عملیات مرمت علاوه بر برپایی فریضه واجب نماز در آن، این مسجد را به پایگاه فرهنگی تاریخی تبدیل کنیم.
یغماییان ادامه داد: تبدیل شدن یکی از حجرههای این بنای تاریخی به یک پایگاه تاریخی فرهنگی میتواند معرف خوبی برای قدمت و پیشینهی مرمتی آن باشد و همچنین برای برپایی نمایشگاه خطوط قرآنی، آیینهای اعتقادی و مردم شناسی میتوان از آن استفاده کرد.
این مقام مسئول عنوان کرد: مرمت فعالیت و یا عملی نیست که آن را تمام شده دانست و معمولا 2 الی 3 سالی باید حفاظت و مراقبت از یک اثر یا آثار تاریخی از سوی میراث فرهنگی که متولی این امر است، صورت بگیرد.
معاون میراث سمنان تصریح کرد: مسجد امام سمنان به شدت نیاز به مرمت داشت که تاکنون توانستهایم کاشی کاری و رخ بام مسجد، مؤذنه، یا فضای گفتن اذان که فرسوده شده بود را مرمت کنیم و مرمت ایوان شرقی مسجد با ارتفاع 19/5 متر که بزرگتر از ایوانهای دیگر مسجد است را آغاز کنیم.
وی اظهار داشت: این مسجد از ایوانهای متعدد، شبستانهای وسیع، مهتابیها، حجرهها، کاشی کاریهای زیبا و هفت رنگ و کتیبههای کوفی تشکیل شده است؛ نقاشیهای کار شده با طرح گل و گیاه نیز 70 تا 80 درصد پاک شده و اکنون در حال قلم گیری و خوانا سازی آن هستیم تا اغلب بینندگان بتوانند اصالت تزئینات بکار رفته در معماری این مسجد را به خوبی مشاهده کنند.
یغماییان، در پایان گفت: پس از پایان یافتن مرمت ایوان شرقی مرمت ایوان غربی را آغاز خواهیم کرد. تا از تخریب زودرس این بنای قاجاری که در تاریخ 30 خرداد 1315 با شماره 257 در فهرست آثار ملی قرار گرفته جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/رس