مری لوله عضلانی است که غذا را از دهان به معده میبرد و مری بارت یک بیماری است؛ معمولاً به دلیل قرار گرفتن در معرض اسید معده، سلولها در لایه خارجی مری آسیب میبینند و این میتواند در اثر عارضه قبلی ریفلاکس معده به مری اتفاق افتد و سلولهای غیر طبیعی ناشی از مری بارت میتواند در برخی از موارد سرطانی شود.
محققان مرکز تحقیقات سرطان «فِرِد هاچینسون» در آمریکا یک سری از دادهها در ارتباط با 1000 بیمار مبتلا به سرطان مری، 2000 مبتلا به بیماری مری بارت (عوارض ریفلاکس معده و عامل اصلی خطر ابتلا به سرطان) و 2000 فرد سالم را مورد بررسی قرار دادند.
محققان در این مطالعه نتایجی به دست آوردند و متوجه شدند خطر ابتلا به سرطان مری یا مری بارت در مردان با قد کمتر از یک متر و 70 و در زنان با قد کمتر از یک متر و 57 در مقایسه با مردانی که قد آنان بیش از یک متر و 83 و زنانی که قد آنان بیش از یک متر و 67 است، بیشتر است.
البته این آمار با توجه به پارامترهایی مانند سن، شاخص توده بدن، دور کمر(چاقی شکمی)، سیگار کشیدن یا وضعیت اجتماعی و اقتصادی است و به گفته محققان در ارتباط تعجب آوری که بین قد و بیماری وجود دارد باید مطالعات بیشتری انجام شود تا بتوانند برخی توضیحات را پاسخگو باشند.
اما باید بدانید به غیر از این عوامل، عوامل دیگری مانند چاقی، تنباکو (از هر نوع)، جنسیت (احتمال ابتلای مردان به این سرطان 3 برابر زنان است)، مواد شیمیایی شوینده، الکل، رژیم غذایی (مصرف کم میوه و سبزیجات) و مایعات بسیار داغ باعث مبتلا شدن به سرطان مری میشوند.
/ انتهای پیام