به گزارش
خبرنگار اورژانسIT باشگاه خبرنگاران،واحد پردازش گرافیکی یا به اختصار GPU ابزاری اختصاصی برای رندر کردن گرافیکی (به طور طبیعی به نظر رسیدن تصویر) در کامپیوترهای شخصی،ایستگاههای کاری،و یا در کنسولهای بازی است.این واحد گاهی اوقات واحد پردازندهٔ بصری یا VPU نیز نامیده میشود.
ویژگیهای واحدهای پردازش مرکزی جدید برای پردازش و ارائه دادن کارهای دیداری(گرافیکی)، آنها را بسیار کارآمدتر از واحدهای پردازندهٔ مرکزی یا CPUدر پردازش الگوریتمهای پیچیده کرده است.
کامپیوترها بدون پردازندهی گرافیکی نیز میتوانند اعمالی را انجام دهند ولی برای اتصال یک مانیتور به کامپیوتر نیازمند یک پردازندهی گرافیکی هستیم.
در برخی از شرایط برای استفاده از سیستمهای کامپیوتری که مانیتور ندارند(مانند برخی از سرورها)از سیستم دستوری ترمینال استفاده میشود و دستورات از آن طریق به کامپیوتر ارسال میشوند.
تفاوت پردازندهی گرافیکی و پردازندهی اصلی یا به عبارت سادهتر CPU و GPU در این است که پردازندهی گرافیکی در پردازش مقدار زیادی داده ماهر است چرا که باید حداقل میلیونها و بلکه بیلیونها محاسبه را تنها در 1 ثانیه انجام دهد.
تعداد هستههای GPU بسته به سازندهی آن متفاوت است. انویدیا و ایامدی دو تولیدکنندهی بزرگ تراشهی گرافیکی برای کامپیوترها هستند و دو سبک متفاوت در طراحی واحد پردازش گرافیکی انتخاب کردهاند. انویدیا سعی میکند توان بیشتری را در هستههای کمتری متمرکز کند در حالی که ایامدی برای افزایش قدرت پردازش سعی کرده از هستههای بیشتر با توان کمتر استفاده کند.
یک کارت گرافیک معمولی انویدیا دارای 68 هسته است در حالی که یک کارت گرافیک معمولی ایامدی حدود 1500 هسته دارد اما در عین حال قدرت پردازش این دو تراشهی گرافیکی تقریباً مشابه است.
انواع GPU واحد پردازش گرافیکی در متداولترین شکل خود یک کارت گرافیک است که عموم کاربران با آن آشنایی دارند.کارت گرافیک را میتوان در شکاف پیسیآی اکسپرس (یا در گذشته ایجیپی) مادربورد قرار داد و از آن استفاده کرد.
شاید اصطلاح گرافیک آنبورد را شنیده باشید، منظور از این نوع واحد پردازش گرافیکی این است که تراشهی گرافیکی به صورت مجتمع در مادربورد تعبیه شده است و قطعهی جداگانهای نمیباشد.
رمزگشایی ویدئویی با GPUبیشتر GPUهای تولید شده از سال ۱۹۹۵ تا کنون از فواصل رنگی YUV که برای پخش ویدئوهای دیجیتالی بسیار مهم است،پشتیبانی میکنند،و بسیاری از GPUهای تولید شده از سال ۲۰۰۰ نیز از فرمتهای MPEG پشتیبانی میکنند.این روند رمزگشایی ویدئو توسط سختافزار که از دوبخش رمزگشایی و پردازش ویدئو تشکیل شده و توسط یک GPU انجام میگیرد را «رمزگشایی ویدئو توسط GPU» یا «رمزگشایی سختافزاری ویدئو با GPU» مینامند.
کارتهای گرافیکی جدیدتر حتی میتوانند ویدئوهای کیفیت بالای HD را نیز به صورت سختافزاری بر روی خود کارت رمزگشایی نمایند،تا پردازنده درگیر آن نشود.
مهمترین APIها برای رمزگشایی ویدئو با GPU عبارتند از DxVA برای سیستمعامل مایکروسافت ویندوز،VDPAU،VAAPI،XvMCوXvBA برای لینوکس و سیستمعاملهای مبتنی بر یونیکس.
همه این رابط ها به غیر از XvMC قادرند ویدئوهای رمزگذاری شده با فرمتهایMPEG-1، MPEG-2، MPEG-4 ASP، H.264 یا [[DivX 6، VC-1، WMV، [[Xvid و DivX 5 را رمزگشایی کنند.
انتهای پیام/