مدیرعامل پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران گفت: هنوز وابستگی‌هایی به کشورهای خارجی داریم، بنابراین با تقویت توان داخلی و مشارکت سازندگان می‌توانیم وابستگی به خارج را کاهش دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ تمرکز بر حوزه ساخت و توان داخلی یکی از اهرم‌های کلیدی در حوزه صنعت نفت است که وزیر نفت دستور حمایت از سازندگان داخلی را دادند، به همين منظور 10 گروه كالايی در صنعت نفت تعيين شدند كه اين كالاها شامل ماشین آلات دوار (پمپ، توربین، کمپرسور و ...)، حفاری (تجهیزات و عملیات) و شیرآلات صنعتی؛ همچنین تجهیزات سرچاهی، لوله و اتصالات، ابزار دقیق و اتوماسیون نیز از جمله کالاهای مورد نیاز حوزه نفت است که توسط گروه‌های تخصصی انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران اعلام شده است.

تجهیزات برقی، تجهیزات ثابت (مبدل و بویلرها، سازه‌های فلزی و مخازن و ....)، تجهیزات ایمنی و آتشنشانی نیز از دیگر کالاهایی است که در حوزه دانش بنیان، مورد نیاز وزارت نفت است.

بعلاوه، مواد شیمیایی، کامپوزیت، کالا و خدمات عمومی نیز جزو 10 گروه کالای دانش بنیان مورد نیاز وزارت نفت اعلام شده است.

بر همین اساس، "سعید پاک‌سرشت"، مدیرعامل پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: اقداماتی که در راستای 10 خانواده کالایی صنعت نفت صورت گرفته بسیار مثبت بوده و پیش بینی می‌شود با مشارکت وزارت نفت و شرکت گاز آینده روشنی در انتظار این صنعت باشد.

وی تصریح کرد: شرکت گاز مسئولیت کارگاه معین را در تولید پیک‌های هوشمند و شیرهای کنترلی برعهده دارد به طوری که برنامه‌های جدیدی را با همکاری سازندگان داخلی در دستور کار خود قرار داده است.

پاک‌سرشت تاکید کرد: طراحی و ساخت هر کدام مقوله جداگانه‌ای دارد و بایستی در جهت تقویت سازندگان داخلی برنامه‌ریزی شود. مسلما هر کشور در ساخت قطعات با یکسری کمبودها مواجه است و قرار نیست تمام کالاها در کشور ساخته شود.

مدیرعامل پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: هنوز وابستگی‌هایی به کشورهای خارجی داریم و این اقداماتی که اخیر در صنعت نفت شروع شده در جهت رفع همین وابستگی‌ها است و این امر نیاز به زمان و مشارکت سازندگان دارد.

وی یادآور شد: به هر حال صنعت راه خود را در راستای توسعه و پیشرفت ادامه می‌دهد تا بتواند حرفی برای گفتن در عرصه ساخت و تکنولوژی داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار