ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بیرجند به رغم گذشت ۸ سال از وعده ساخت همچنان به دلیل کمبود اعتبارات نیمه تمام رها شده تا حدود ۳۰۰ هزار بیرجندی چشم به راه پروژه‌ای باشند که هنوز به اتمام نرسیده است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران، کلنگ احداث ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهر بیرجند که از سال ۸۵ و در دولت گذشته  به زمین زده شد با پیشرفت ۹۴ درصدی در دولت قبل به کار خود پایان داد که متاسفانه با گذشت هشت سال هنوز این ورزشگاه به بهره برداری نرسیده وبا کمبود اعتبارات دست و پنجه نرم می کند.
 
این در حالی است که با توجه به پتانسیل بالای موجود در شهرستان در زمینه ورزشکاران مستعد و همچنین ظرفیت برگزاری مسابقات ورزشی در سطح کشوری و قهرمانی احداث و تکمیل یک ورزشگاه مناسب و درخور شان مردم بیرجند دراین شهرستان یکی از ضرورت‌ها است.
 
در بازدیدهای مکرراز این پروژه ملی، مسئولان دولت دهم و یازدهم وعده‌های بسیاری برای افتتاح این پروژه از سال ۸۸ تا ۹۳  دادند که در این گزارزش به بخشی از وعده های عملی نشده مسئولان خراسان جنوبی و کشوری برای افتتاح این پروژه مهرماندگار در شهر بیرجند پرداخته شده است.
 
بررسی وعده‌های مسئولان از سال ۸۸/ سال به سال دریغ از پارسال
 
مسئولان که در سال ۸۸ خبر از افتتاح این پروژه تا پایان سال دادند اما زمزمه‌های کمبود اعتبار در سال ۸۸ این ندا را رساند که خبری از افتتاح این پروژه ورزشی در آن سال نیست.
 
مدیرکل وقت ورزش و جوانان خراسان جنوبی در نشستی خبری در مرداد ماه سال ۹۰ اعلام کرد: مشکل زمین این ورزشگاه حل شده و با اتمام رسیدن بحث انشعابات امید است در دهه فجر(۹۰) این ورزشگاه افتتاح شود.
 
وزیر ورزش و جوانان اسبق هم در آبانماه سال ۹۰ ضمن بازدید از روند اجرایی این پروژه وتاکید فراوان بر تسریع در روند ساخت آن قول داد که این ورزشگاه دردهه فجر یا نهایتاً اسفند ماه همان سال به بهره برداری برسد؛ امااین وعده محقق نشد.
 
به دلیل مشکلات کمبود اعتباری که برای این پروژه بود سال ۹۱ از سوی مسئولان استان عنوان شد این پروژه ورزشی در ردیف پروژه‌های مهر ماندگار قرار گرفته تا امیدها برای افتتاح هر چه سریعتر این ورزشگاه دوباره جان بگیرد.
 
مهدی زارعی سرپرست گروه نظارت فنی بر اماکن ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی در ۲۶ مرداد ماه ۹۱ اعلام کرده بود: این پروژه تاکنون ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با تأمین اعتبار تا نیمه نخست آذر سال ۹۱ به بهره‌ برداری می‌‌رسد. اما باز هم وعده مسئولان و عملی نشدن آن.
 
محرابیان، دستیار ارشد رئیس جمهوری دولت دهم  و رئیس ستاد مهر ماندگار کشور در دولت دهم  نیز  در تیر ماه ۹۱ از روند اجرایی ورزشگاه بازدید کرد وضمن گلایه از طولانی شدن آن برای رسیدن به برنامه‌ زمانبندی تکمیل پروژه تاکید کرد.
 
در مرداد ماه ۹۱ هم کارشناسان دبیرخانه ستاد مهر ماندگار از این پروژه دیدن کردند و باز هم بر سرعت بخشیدن به عملیات تکمیلی آن تاکید کردند.
 
درحاشیه دیدار کارشناسان دبیرخانه ستاد مهر ماندگار، خبری درپرتال استانداری خراسان جنوبی منتشر شد با این تیتر که استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند همزمان با دهه فجر (سال ۹۱) افتتاح می‌شود.
 
در خرداد سال جاری مرحوم حسن رضا عمیدیان، مدیرکل سابق ورزش و جوانان خراسان جنوبی در دیدار جمعی از جوانان و ورزشکاران با استاندار خراسان جنوبی به مناسبت هفته جوان افزود: فاز اول استادیوم ۱۵ هزار نفر بیرجند با حضور وزیر ورزش و جوانان افتتاح می‌شود که خبر این وعده هم درحد شعار بود و باز سال به سال دریغ از پارسال.
 
وعده ها برای افتتاح ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بیرجند که از مصوبات اولین سفرهای دولت نهم و دهم به استان است و قرار بود سال ۸۶ به اتمام برسد همچنان از زمانی به زمان دیگر موکول می شود.
 
این بار وعده ای برای فجر ۹۳/ ورزشگاهی بدون برق
 
در سال جاری نیز بهرام عزیز زاده مقدم، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در حالی از افتتاح فاز اول این پروژه در دهه فجر سال جاری خبر می‌دهد که از سه میلیارد تومان اعتبار مصوب شده برای این پروژه تنها یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته است.
 
به گفته زیوری، مسئول دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان در حال حاضر این پروژه با مشکل عدم دسترسی راه مناسب، عدم برق رسانی، عدم محوطه سازی و برج نوری مواجه است که برای تکمیل این قسمت از پروژه هشت میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
 
از طرفی دیگر مسئولان ورزشی استان اذعان دارند در دهه فجر سال جاری تنها زمین چمن این پروژه افتتاح می شود و این در حالی است که این پروژه برق رسانی نشده و حال این سوال ایجاد می‌شود که ورزشکاران چگونه در شب می‌خواهند از این فضای ورزشی استفاده کنند؟ و آیا بدون زیر ساخت برق می‌توان از یک فضای ورزشی بهره برداری کرد؟ و این سوالی است که باید پاسخ آن را از مسئولان ذیربط خواست.
 
پیشرفت ۹۴ درصدی استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند/ نیاز ۱۳ میلیارد تومانی برای تکمیل
 
سرپرست ورزش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند اظهار کرد: این پروژه در مجموع از ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی برخودار است.
 
بهرام عزیزاده مقدم با بیان اینکه تاکنون برای احداث این پروژه ۱۱ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، افزود: برای تکمیل این پروژه ۱۳ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
 
وی عنوان کرد: عملیات اجرایی استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند از سال ۸۵ آغاز شده است که پیمانکار این پروژه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور است.
 
سرپرست ورزش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۷ پروژه نیمه تمام  ورزشی در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: این پروژه‌ها برای تکمیل به ۵۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
 
عزیزاده مقدم تصریح کرد: استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند با مساحت حدود ۳۰ هزار متر مربع یکی از بزرگترین پروژه‌های ورزشی خراسان جنوبی است.
 
افتتاح فاز اول استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند در دهه فجر سال جاری
 
وی از افتتاح فاز اول این پروژه در دهه فجر سال جاری خبرداد و گفت: فاز اول شامل کاسه استادیوم است.
 
وی تصریح کرد: برای اجرای این طرح تاکنون ۱۰۰هزار متر مکعب خاکبرداری از کاسه زمین فوتبال و ۲۵۰ هزار متر مکعب بتون ریزی و هزار و ۷۰۰ تن آهن آلات استفاده شده است.
 
خراسان جنوبی فاقد فضای ورزشی استاندارد، برای میزبانی مسابقات کشوری و بین المللی است
 
سرپرست ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بیرجند شامل بخش‌های زمین فوتبال، پیست تارتان، چهار برج نوری با ۴۰۰ لوکس روشنایی، رختکن، سالن بدن سازی، اتاق مربی، اتاق داوران، سونا و انبار ورزشی است.
 
وی عنوان کرد: برغم تلاش‌های انجام شده در گذشته در خصوص افزایش سرانه‌ی فضای ورزشی، فاقد حتی یک فضای ورزشی استاندارد، برای میزبانی مسابقات کشوری و بین‌المللی هستیم.
 
وجود ۲۱ هزار ورزشکار در خراسان جنوبی
 
عزیز زاده مقدم تاکید کرد: برای توسعه‌ی ورزش، چاره‌ای جز حمایت جدی استانداری و بخش دولتی نداریم، تا بتوانیم حداقل زیر ساخت‌های مورد نیاز ورزشی را در استان فراهم کنیم.
 
وی با بیان اینکه جذب و ساماندهی جمعیت ۲۱ هزار نفری ورزشکار سازمان یافته به هیچ عنوان درحد انتظار، پیشینه، شان و لیاقت مردم ورزش دوست خراسان جنوبی نیست، اظهارکرد: حلقه‌های مفقوده زیادی در ورزش استان وجود دارد که با توسعه  تعاملات بین بخشی و بهره گیری از ظرفیت‌های قانونی و نگاه کلان، می‌توان این تهدیدات و ضعف‌ها را به فرصت و قوت تبدیل کرد.
 
سرپرست ورزش و جوانان خراسان جنوبی ضعف بنیه و توان مالی و فنی هیات‌های ورزشی را از دیگر دغدغه‌های توسعه  ورزش عنوان کرد و بیان داشت: تا زمانی که دانش، بینش و نگرش دست اندرکاران هیئت های ورزشی برای کاویدن منابع مالی و امکانات از بخش‌های مختلف صورت نگیرد، رکود ورزش استان ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.