دبیر مجمع تشخیص مصلحت در برنامه "متن- حاشیه" گفت: ‫اگر فتنه یک دو ماهه جمع شده بود اینقدر تحریم نمی‌شدیم.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران؛ محسن رضایی با حضور در برنامه "متن حاشیه" که عصر امروز با موضوع فتنه 88 و حماسه 9 دی از شبکه سه سیما پخش شد با بیان اینکه اولین فتنه کشور دو هفته بعد از پیروزی انقلاب بود گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی آقای طالقانی کشور را رها کردند و رفتند شمال و کشور دچار مشکلاتی شده بود که این فتنه با تدبیر حاج احمد آقا و راهپیمایی مردم تهران پایان یافت.

وی با اشاره به نقش حاج احمدآقا خمینی در انقلاب، گفت: ایشان نقش موثری در رفع فتنه های انقلاب داشتند. حاج احمدآقا در فتنه روزهای نخست انقلاب آقای طالقانی را با پیکان شخصی خود از شمال به خدمت امام آوردند. آقای طالقانی بعد از دیدار با امام هم آمدند و مصاحبه جانانه ای در دفاع از انقلاب کردند.

رضایی افزود: دومین فتنه در خرداد سال 58 با موضوع قانون اساسی رخ داد که با ورود امام به موضوع، فتنه برطرف شد و در ادامه انقلاب نیز فتنه های دیگری همچون فتنه فرقان و فتنه قم که چند هزار نفر از جمعیت خلق مسلمان به حمایت از آیت الله شریعتمداری در آن شرکت کرده بودند . در ادامه نیز فتنه‌هایی همچون فتنه بنی صدر در 14 اسفند، کودتای نوژه، کودتای قطب زاده، ماجرای ولایت مطلقه فقیه، فتنه منافقین، بیت آقای منتظری، تجمع منافقین علیه قصاص، فتنه مجلسس ششم و فتنه مکتب ایرانی در دولت احمدی نژاد از دیگر اتفاقاتی بوده که انقلاب اسلام آنها را پشت سر گذاشته است.

محسن رضایی گفت: رهبری زمان امام همردیف برخی افراد بودند و پس از رهبری، خیلی‌ها به ایشان حسادت کردند.

رضایی با بیان اینکه باید به دنبال تبدیل فتنه به فرصت و درس آموزی از آن باشیم، به اتفاقات فتنه 88 اشاره کرد و افزود: آن سال به آقای موسوی گفتم که همه باید مثل گذشته وفادار به ارزش‌ها و آرمان امام باشیم. من ناراحتم که تفرقه در کشور ایجاد شده است.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: قبل از فتنه، آمریکا ناامید شده بود که راهی جز مذاکره برای مقابله ایران وجود داشته باشد که نامه اوباما به رهبر انقلاب نشان دهنده همین مساله است.
 
میرحسین گفت بیا و در کمیته صیانت از آرا شرکت کن
 
وی با اشاره به اینکه ‫اگر فتنه یک دو ماهه جمع شده بود ما اینقدر تحریم نمی شدیم، گفت: اگر کروبی و موسوی با رهبری همراه می شدند و مسیر قانون را طی میکردند وضعیت بسیار بهتر بود. چون رهبری همیشه از منتقدین همیشه استقبال میکنند.
 
رضایی همچنین تصریح کرد: قبل از انتخابات، میرحسین به من گفت که بیا و در کمیته صیانت از آرا شرکت کن ولی من قبول نکردم. آقای جنتی و آقای یزدی زمانی که من برای اعتراض به شورای نگهبان رفتم از من تشکر کردند و گفتند که تو اخلاقی رفتار کردی.
 
وی با بیان اینکه بعد از انتخابات به کروبی زنگ زدم و گفتم من به شورای نگهبان رفتم و برخورد خوبی با من داشتند شما بیا و اگر اعتراضی داری اعلام کن، افزود: کروبی پاسخ داد گفت صبر کنید تا با موسوی مشورت کنم. موسوی هم گفت باید با ستادم مشورت کنم. فردای آن روز مشخص شد که حرف من را قبول نکرده‌اند.

محسن رضایی همچنین تأکید کرد:من خودم به‌عنوان یکی از نامزدها،در هیچ‌کدام از راهپیمایی‌ها شرکت نکردم و مسیرم یک مسیر قانونی بود.
 
این کاندیدای ریاست جمهوری سال 88 در ادامه به تلاش خود برای حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد در سال 88 اشاره  کرد و گفت: خیلی تلاش کردم که ایشان را به این  جلسه بیاورم ولی ظاهراً ایشان به شمال رفته بودند و نشد که شرکت کنند.

رضایی در پاسخ به این سؤال "شما به‌عنوان کاندیدای ریاست جمهوری آن سال، آیا سندی از معترضین در رابطه با تقلب در انتخابات دیدید یا خیر؟" تأکید کرد: من خودم از تعدادی از اعضای ستادهای موسوی و کروبی که همراه دوستان ما خدمت مقام معظم رهبری رفته بودند شنیدم که گفتند: "مطمئنیم تقلب نشده است".

وی با اشاره به حضور خود در راهپیمایی 9 دی، خاطرنشان کرد: کاندیداهای معترض حرف ما را گوش نکرده حاضر به مشورت با ما نشدند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: من اگر آن سال اختیاری داشتم یا پوزیشن بیشتری می‌داشتم،مسئله را حل می‌کردم. کاملاً برایم روشن بود که قابل حل بود.

رضایی درباره علت خروش مردم در 9 دی 88 گفت: چند دلیل باعث شد مردم به خیابان‌ها بیایند. اول آنکه تظاهرات معترضین به خشونت‌های خسارت آفرین به اموال عمومی و کشور تبدیل شده بود. مسئله دوم اهانت به نمادهای مراسم حضرت اباعبدالله توسط معترضان بود و مسئله بعد پاره شدن عکس امام بود و عدم برخورد جدی با این مسئله توسط هدایت کنندگان معترضین؛ لذا مردم احساس کردند باید کاری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بعضی از افرادی که در راهپیمایی 9 دی حضور داشتند دستبند سبز به دست داشتند، خاطرنشان کرد: همین امر موجب شد که من مطمئن شدم که مسئله تمام شده است، یعنی 9 دی را فقط طرفداران احمدی‌نژاد درست نکردند بلکه همه مردم به صحنه آمدند و از نظام و رهبری دفاع کردند.

رضایی ادامه داد: بعد از 9 دی به رهبر انقلاب نوشتم و گفتم در خیابان‌ها بودم و امواج مردمی را دیدم، ماجرا  تمام شده است و وحدتی به وجود آمده که  کاش به نخبگان منتقل شود. بعد از آن راهپیمایی نگرانی‌ام نخبگان کشور بودند، چرا که حادثه و معجزه‌ای رخ داده بود و  آنجا از رهبری تقاضا کردم: فکری کنید تا نخبگان هم حول محور وحدت جمع شوند.
 
دوره جملاتی مثل "خس و خاشاک" و "تازه به دوران رسیده" تمام شده است
 
رضایی خشونت گرایی اعتراضات، هتک حرم حضرت اباعبدالله و پاره کردن عکس امام (ره) را از عوامل به وجود آمدن حماسه 9 دی توسط مردم دانست و افزود: فتننه 88 خسارات قابل توجهی به جای گذاشت. اگر فتنه دو ماهه جمع می شد تحریم نمی شدیم. بسیاری از کسب و کارها خوابید. خسارات بسیاری هم به اموال مردم و اموال عمومی وارد شد. دستاورد عظیم مردم سالاری خدشه دار شده بود و مسیر ما به سمت شکوفایی اقتصادی از مسیری که شروع کرده بودیم خارج شدیم.
 
این کاندیدای ریاست جمهوری سال 88 با بیان "من بارها عدم تبعیت از قانون در سال 88 را محکوم کردم" گفت: بعضاً ناچار می‌شدیم ضرب المثل هم بزنیم. در یک اطلاعیه‌ آن روزهایم حتی این خاطره را هم گفتم که یه نفر من را دیده و  گفته که به موسوی و کروبی بگویید تا دیر نشده خود را از این ماجراها کنار بکشند.

رضایی در پاسخ به این سؤال "آیا به عملکرد خود در سال 88 نقدی هم دارید؟" اظهار داشت: قاعدتاً ما که معصوم نیستیم. من بعضی از ملاحظات را باید کنار می‌گذاشتم و جدی‌تر وارد صحنه می‌شدم. باید سعی می‌کردیم ماجرا را زودتر جمع و جور کنیم. خودم همه پیش‌بینی‌ها را کرده بودم. البته سن ما رفته بالا و ما آقا محسن دوران جوانی نیستیم که آن دخالت‌ها را می‌کردیم. شاید البته این محافظه‌کاری مؤثر بود. ولی من و امثال من باید جدی‌تر وارد صحنه می‌شدیم.

وی همچنین درباره خسارات فتنه 88 گفت: حوادث 88 خسارات زیادی داشت که یکی از آنها همین تحریم‌ها بود. البته من معتقد نیستم صرفاً فتنه باعث تحریم‌ها شد، بلکه هم فتنه و هم طولانی شدن فتنه در تحریم‌ها مؤثر بود و از سوی دیگر بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها و کسب و کارها خوابید و خسارات زیادی به اموال مردم وارد شد.

رضایی در ادامه با بیان اینکه فتنه باعث شد یک جمعیتی از کادر انقلاب کنار رفتند، تصریح کرد: عده ای از اصلاح‌طلبان که جزو مذهبی‌ها بودند، رد صلاحیت شدند. البته من معترض و منتقد رد صلاحیت آنها نیستم، بلکه می‌گویم اگر فتنه نبود اینها امروز در صحنه فعال بودند. اگر موسوی و کروبی فتنه را جمع می‌کردند امروز دو نیرو از نیروهای مؤثر کشور بودند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه در اعتراضات باید مرزبندی صورت گیرد، خاطرنشان کرد: حتی در اعتراضات قانونی، معترضان باید مرزشان را با دشمنان و رقبای ایران در منطقه تفکیک کنند.

وی اظهار کرد: ما از این حادثه باید به این نتیجه برسیم که اگر قوای مسئول و دولتمردان، با قاطعیت وظایفشان را انجام داده و به‌موقع ورود  کنند احتمالاً جلوی خیلی از حوادث گرفته شود.

این کاندیدای ریاست جمهوری سال 88 در پاسخ به این سؤال "خطاکارترین فرد در فتنه 88 را چه‌کسی می‌دانید؟" گفت: من این گفتمان را تنزل دادن یک حادثه بزرگ به یک و دو آدم می‌دانم، در حالی که واقعاً این حادثه خسارات بزرگی برای کشور داشت. از کجا معلوم همین کسانی که مقابل موسوی و کروبی هستند فردا فتنه بزرگ درست نکنند؟ مگر موسوی و کروبی قبلاً جلوی فتنه‌ها نایستاده بودند، ولی امروز دچار فتنه شدند؟ لذا من مخالف این گفتمان صدا و سیما هستم که روی اشخاص متمرکز می‌شود.

وی خارج شدن جمعیتی از کادرهای انقلاب از صحنه را از دیگر آفتهای فتنه 88 دانست و تصریح کرد: این حادثه سو ظن و بی اعتمادی را افزایش داد. در این حوادث ما نباید از اعتراض، ناراحت شویم. باید در انقلاب نقد باشد اما به صورت قانون مند.  مرزبندی باید در اعتراضات باشد حتی اعتراضات قانونی و باید مرز اعتراضات با دشمنان تفکیک شود، باید جذب حداکثری و دفع حداقلی باشد. اگر قوا با قاطعیت وظایفشان را انجام دهند این نوع حوادث را نخواهیم داشت.

رضایی همچنین با اعلام "نظام جمهوری اسلامی با تدبیر قاطعانه مسئله حصر را حل می‌کند و من روی این مسئله نگرانی ندارم" افزود: نظام روی منافع ملی و ارزش‌های انقلاب مسئله حصر را حل می‌کند و دوباره عده‌ای نباید از این جریان یک فتنه دیگر درست کنند.

وی خاطرنشان کرد: موسوی احساسات و عواطف هواداران احمدی‌نژاد را رعایت نکرد و البته احمدی‌نژاد هم وقتی گفت خس و خاشاک،‌ بعدش عده‌ای به خیابان آمدند. البته احمدی‌نژاد بعد از سخنرانی‌اش اطلاعیه داد و گفت که منظورش این نبوده است.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با بیان اینکه دوره جملاتی مثل "خس و خاشاک" و "تازه به دوران رسیده" تمام شده است گفت: نظام قاطعانه و بر اساس منافع ملی مساله حصر را حل می کند؛ زنده باد و مرده باد در تصمیم نظام تاثیری ندارد.  بیخود برخی با پیش کشیدن مساله رفع حصر فتنه ای جدید را راه نیاندازند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار