بیات با بیان اینکه طرح های قابل اجرا درباره پخش سیلاب و آبخوانداری سطح استان مطالعه شده و برای اجرا چشم انتظار اعتبارات قابل توجه هستیم، میزان اعتبار برای تکمیل این پروژه ها را100 میلیارد تومان برآورد کرد.
این کارشناس حوزه آبخیزداری استان با تاکید بر توجه به صنعت توریسم با هدف رونق اقتصادی کشور و استان عنوان کرد: باید از نگاه فشار بر جنگل و مراتع با هدف رسیدن به اشتغال پرهیز کرد و همچون کشورهای همسایه پویایی اقتصاد را در رونق بخش گردشگری جستجو کرد.
بیات، رونق بخش گردشگری را آسانترین روش برای اشتغالزایی عنوان کرد و افزود: توسعه این بخش همچون صنایع و کشاورزی به فراهم کردن زیرساخت ها بستگی ندارد و در مدت زمان محدود به سرمایه کلان و اشتغالزایی می توان دست یافت.
وی ادامه داد:این روزها گسترش ساخت و ساز صنایع،سد سازی و حتی اکتشاف معادن در حریم جنگل و مراتع موجب شده تا بیش از گذشت منابع طبیعی استان در معرض نابودی قرار گیرد.
مسئول اداره مطالعات و مهندسی آبخیزداری استان، ادامه داد:بی تفاوتی به منابع طبیعی در گذر زمان بروز پیدا می کند؛ برای مثال بحران آب به وجود آمده و یا وقوع سیل در مناطق مختلف استان ناشی از این امر بوده است.
بیات با ابراز تاسف از بی تفاوتی به هشدارهای کارشناسان منابع طبیعی طی دهه های اخیر،عنوان کرد: بالاخره این بی تفاوتی روزی خود را نشان داد و تاکنون به مرز بحران در کاهش سفره های آبهای زیرزمینی رسیده ایم.
وی ادامه داد:سیل خیز بودن ماهنشان یکی از مواردی است که در گذر زمان بروز پیدا کرده و به دلیل نیمه خشک و کوهستانی بودن منطقه هر سال شاهد وقوع سیل هستیم.
این مقام مسئول تصریح کرد :با توجه طرح مطالعاتی انجام گرفته برای تکمیل پروژه های آبخیزداری در ماهنشان نیازمند اعتباری بالای20 میلیارد تومان هستیم.
وی ادامه داد:البته شهرستان ابهر و خرمدره نیز به دست قرار گرفتن در دشت وسیع و طارم نیز به دلیل موقعیت نیمه خشک جزو مناطقی از استان است که ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری حائز اهمیت است.
بیات اجرای پروژه های پخش سیلاب و آبخوان داری را در تقویت سفره های آب های زیرزمینی تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: اجرای این قبیل پروژه ها در چند نقطه استان نقش مهمی در مقابله با کم آبی دارد و جانمایی برای پخش سیلاب و تغذیه مصنوعی در قالب طرح پزوهشی شناسایی و با تخصیص اعتبار به تدریج اجرا می شود.