روزنامه الاخبارلبنان به انتشار جزئیات سخنان رئیس‌جمهور سوریه در دیدار چندی پیش با کادر حزب بعث این کشور پرداخت.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران؛ روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به بررسی دیدگاه‌های "بشار اسد" رئیس‌جمهور سوریه در مورد تازه‌ترین تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای بعد از بروز پدیده داعش پرداخت.

براساس این گزارش اسد در سخنرانی‌های متعدد واکنش‌هایی را برای تبیین مواضع سوریه و تصریح جزئیات حوادث مطرح کرده است. دیدار دبیر کل حزب بعث سوریه یعنی بشار اسد با اعضای این حزب در استان طرطوس است که در نوامبر گذشته در این مقاله مورد نظر قرار گرفته شده است.

روزنامه الاخبار لبنان  در خصوص جزئیات  این دیدار نوشت:

تماس غربی ها با سوریه

اسد اعلام کرد: داعش با همه گروه‌ها در تناقض است و دولت‌های حامی تروریسم با یکدیگر دشمنی دارند و همه در هر حال در ضرر زدن به سوریه و براندازی دولت با هم توافق دارند. وی افزود: غربی‌ها همگرایی با ما را آغاز کرده‌اند و دیدارها  تحت نظارت بالاترین مقامات سوریه قرار دارد.

وی افزود: می‌توان گفت صف‌بندی بین‌المللی متخاصم با سوریه دچار تردید شده و هیچ دیدگاهی برای خود ندارد. اما دما نمی‌دانیم آنها چه‌موقع ممکن است تصمیمی اشتباه بگیرند، البته در آن زمان نیز رویکرد کلی مثبت خواهد بود، چرا که اروپا وارد نمی‌شود.

وی ادامه داد: دولت آمریکا نیز دچار شکاف است، وزارت خارجه یک دیدگاه دارد و ارتش دیدگاهی دیگر و کاخ سفید رویکردی متفاوت با این دو نهاد . نتیجه این خواهد بود که مناقشات در داخل آمریکا احساس فریب از سوی هم‌پیمانان آن را نشان می‌دهد.

 آنها به صراحت اعلام می‌کنند که از سوی قطر و ترکیه و عربستان فریب خوردند. اولین دلیل این امر این است که آمریکایی‌ها تصور می‌کردند اوضاع سوریه به‌آسانی حل می‌شود و تنها نیاز به فشار برای براندازی دولت به‌نفع یک دولت دموکراتیک مزدور دارد. دوم اینکه وقتی آنها غیرممکن بودن براندازی دولت سوریه را متوجه شدند، همچنان در طرح خود برای تغییر رئیس جمهور باقی ماندند. در این زمان بود که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا شوک شدیدی به آنها وارد کند، آنها به‌صورت علنی نتایج انتخابات را به رسمیت نشناختند، اما به‌صورت محرمانه آن را پذیرفتند.

آغاز کُند همگرایی غرب با سوریه

اسد در مورد آغاز ارتباطات غرب با این کشور گفت: آمریکایی‌ها و غرب و هم‌پیمانان آنان کاملاً سردرگم هستند و در پی تغییر مواضع خود هستند، این تحولات بسیار کند است، زیرا عقب‌نشینی نیاز به زمان دارد. با وجود روند تدریجی در تحول غرب، آنها هم‌گرایی با ما را آغاز کردند و دیدارها قطع نمی‌شود. این دیدارها تحت نظارت بالاترین مقام‌ها از رئیس گرفته تا رؤسای وزارتخانه‌ها و مدیران سرویس‌های اطلاعاتی قرار دارد. ‎

در این دیدار متوجه شدیم که آنها در مورد تحولات سوریه با هم اختلاف نظر دارند، جریان‌هایی هستند که به‌دنبال سیاست باز با ما هستند و با ما در ارتباط دارند.

آمریکا  در پی تغییر مواضع خود است

بشار اسد گفت: باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا  بعد از شکست در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در آمریکا چیزی برای از دست دادن در سیاست‌های داخلی خود ندارد و به دور زدن مواضع خود مشغول است. وی  برای تغییر رئیس‌جمهور در دمشق سخن نگفته است، اما این سؤال را در ذهن دارد که اگر بشار اسد برود چه‌کسی جایگزین آن خواهد شد؟ داعش؟ ما گزینه دیگری نداریم. اوباما همچنان در اظهارات علنی خود مانور می‌دهد، این در حالی است که معارضان میانه رو در سوریه یک توهم است. وی به منتقدان خود می‌گوید: اگر شما 500 میلیون دلار می‌خواهید، بگیرید؛ اما آن را به چه‌کسی خواهیم داد؟

"جو بایدن" معاون رئیس جمهور آمریکا نیز در اظهاراتی که دوستان خود در ترکیه و دولت‌های حاشیه خلیج فارس را متهم به تأمین مالی تروریسم در سوریه کرد. عذرخواهی بعد از آن هم  ارزش سیاسی نداشت. ‎

غرب در نهایت به این نتیجه می‌رسد که تنها ارتش سوریه خلأ موجود را پُر می‌کند

رئیس جمهور سوریه گفت: ارتش آمریکا تصمیم گرفته که ارتش سوریه به‌تنهایی در مبارزه با تروریسم شرکت کند ولی می‌گوید: ما طبعاً با ارتش سوریه تعامل نخواهیم کرد.

اسد ادامه داد: ما در برابر تحول غرب در قبال مواضع خود نسبت به درگیری‌ها در سوریه قرار داریم، البته این به معنای آسان شدن اوضاع نیست. واشنگتن به هر اندازه که تغییر کند، سعی دارد بر ما مسلط شود و آنچه را می‌خواهد به ما تحمیل کند. موضوع این است که آنها امروز داعش را نمی‌خواهند و می‌خواهند به آن ضربه بزنند اما سعی دارند به‌جای آن گروه‌هایی را که نیروهای میانه رو می‌خوانند قرار دهند.

بازی با برگه "کردها" از سوی آمریکا
بشار اسد در ادامه سخنانش تاکید کرد: آمریکایی‌ها با شکست در سوریه برگه کردها را در دست گرفته اند و از طرح‌های فدرالی و فاقد مرکزیت در سوریه حمایت خواهند کرد. این برگ در حال حاضر برای استفاده مناسب نیست و موفق نخواهد بود؛ چرا که غیر منطقی است.

وی ادامه داد: ما در ابتدای بحران به 100 هزار کُرد تابعیت دادیم و اجازه تدریس زبان کردی را دادیم، این منطقی است. اما آن‌ها اشاره متن قانون اساسی به قومیت کُردی را می‌خواهند ما به آنها گفتیم که چنین روندی ما را مجبور می‌کند که تمامی فرقه‌ها و طوایف موجود در سوریه را ذکر کنیم و این در تجزیه کشور سهیم خواهد بود.

ترکیه به دنبال منطقه بی‌طرف در شمال سوریه است
الاخبار در این گزارش نوشت: نکته قابل توجه در اظهارات اسد این بود که وی به رژیم‌های حاشیه خلیج فارس اشاره‌ای نکردو از مطرح کردن نام کشورهای خلیج فارس به استثنای قطر دوری کرد و این کشور را بانک تروریست‌ها نامید.

 اسد در مورد توطئه خطرناک کنونی دولت ترکیه نیز گفت که این روند اخوانیزه کردن منطقه در تمامی ابعاد است. آن‌ها می‌خواهند منطقه را از "کافران" پاکسازی کنند و اخوان المسلمین را در رأس قدرت منطقه قرار دهد و بر اساس الگوی خلافت عثمانی دولت اسلامی ایجاد کند.

وی ادامه داد: ترکیه به دنبال ایجاد منطقه بی‌طرف در شمال سوریه است.

طرح دی مستورا  با اقدامات ما تناسب دارد
وی در رابطه با طرح دی مستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت: ما به فرستاده سازمان ملل گفتیم که آیا می‌خواهید به سمت ژنو 3 و 4 پیش برویم؟ ما خواهیم آمد. اما اگر به دنبال نتیجه بخشی هستید، نتایج در داخل سوریه رقم می‌خورد. بهتر این است که به جای مذاکره با مزدوران با عناصر مسلح بومی که بر ضد ما سلاح برداشته‌اند مذاکره کنیم.

اسد ادامه داد: ما آشتی را آغاز کرده‌ایم و اوضاع در دمشق نسبتاً خوب است. در حمص بخش اساسی از آشتی محقق شده است، در حلب ما مذاکرات را آغاز کرده‌ایم تا عناصر مسلح را به سبک حمص از شهر خارج کنیم. طرح دی مستورا برای تعلیق درگیری‌ها در حلب کاملاً با اقدامات ما تناسب دارد. هر حرفی غیر از این بی اساس است. 

روسیه موضع خود را در قبال سوریه تغییر نمی‌دهد

اسد در مورد اقدامات روسیه اعلام کرد: الان بر همه لازم است که بر روی آشتی‌های داخلی در سوریه متمرکز شود. این یک مبنا است. وی افزود: روسیه به صورت ثابت با ما همراه است و موضع خود را تغییر نمی‌دهد. مواضع روسیه مستحکم است و حمایت‌های سیاسی در شورای امنیت عرصه بین‌الملل را دنبال می‌کند و از نیروهای مسلح ما حمایت نظامی می‌کند، اما اوضاع به حدی نرسیده که روس‌ها مداخله نظامی کنند. در نهایت این ما هستیم که باید از خود دفاع کنیم.

رابطه ایران و سوریه روابطی استراتژیک است
رئیس‌جمهور سوریه در جلسه با اعضای حزب بعث سوریه اعلام کرد: همه باید بدانیم ایران در رویکردهای استراتژیک کلی با ما همراه است، اما این را هم باید بدانیم که سبب موفقیت ایران در عرصه بین‌المللی ناشی از عملگرا بودن آن است که دنبال می‌کند. آن‌ها عملاً در پرونده سوریه پایداری می‌کنند و باید بدانیم که مناسبات بین سوریه و ایران مناسباتی استراتژیک است‎

نقش مصر در خصوص تحولات سوریه نقشی مثبت است
 اسد به موضوع تلاش مصر برای میانجیگری در سوریه اشاره کرد و گفت: این موضوع به مناسبات خود بین طرفین نیاز دارد. مهم این است که ضربه‌ای که مصری‌ها به اخوان ‌المسلمین وارد کردند، به‌ صورت سریع در فروپاشی آن‌ها  نقش داشت. نقش مصر را می‌توان مثبت ارزیابی کرد، مناسبات ما با سرویس‌های امنیتی مصر خوب بود. عامل اول به علت روی کار آمدن عبدالفتاح السیسی است و دوم به علت ضرباتی که مصر به اخوان المسلمین وارد کرد. این دو عامل همگرایی زیادی بین دو طرف ایجاد کرد.

 انتهای پیام/ 
برچسب ها: اسد ، سوریه ، امریکا ، ایران ، مواضع ، ارتش ، داعش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
معین
۰۳:۳۶ ۱۴ دی ۱۳۹۳
زنده باد اقای بشار اسد قهرمان و شجاع و مقاوم و ملت و ارتش مقاوم سوریه،پیروزی اقای بشار اسد و ملت سوریه مقاومت هست که با ریختن خونهای بسیاری در سوریه توسط امریکا،امروز نتوانسته به خواسته خودش برسد و در صدد گول زدن اذهان عمومی برامده که این هم فریبی بیش نیست،مرگ بر اسراییل کودک کش و امریکا که بخاطر منافع خود خون ملت سوریه و عراق را می ریزند و زنده باد اقای بشار اسد قهرمان و مقاوم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۳ دی ۱۳۹۳
شاه کلید پیروزی، مقاومت...
آخرین اخبار