این تهدید کننده جان انسان، پزشکان را به تکاپو در تغییر عادتهای نادرست تغذیه زندگی واداشته تا شاید بتوانند با این روش از پیشرفت چشمگیر این بیماری جلوگیری کنند.
سالانه 90 هزار نفر بیمار سرطانی در کشور شناسایی میشود که 30 هزار نفر از این افراد جان خود را از دست می دهند.
با توجه به آمار منتشر شده از سوی منابع رسمی مبنی براین که ابتلای عضو معده انسان به این بیماری خطرناک بیشتر از سایر اعضای بدن است که خود نشان دهنده تغییر جدی عادت های غذایی در زندگی روزمره است.
سرطان معده یکی از شایع ترین نوع سرطان است که تعداد زیادی را در کشور به خود مبتلا کرده است.
عادتهای نادرست غذایی یکی از عوامل به وجود آمدن این نوع سرطان در انسان بوده بیماری که کمتر کسی از آن توانسته جان سالم به در برد.
عطاءالله گرجی نژاد، رییس اداره ثبت احوال گچساران نیز در این زمینه گفت: آمارهای ثبت شده وفات در دفاتر اسناد رسمی نشان می دهد که 14 درصد از مرگ و میرهای این شهرستان در سال جاری در اثر بیماری سرطان است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ماهانه به طور میانگین چهار نفر درشهرستان گچساران 120 هزار نفری بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
گرجی نژاد بیان کرد: سن افراد فوتی بر اثر بیماری سرطان در این شهرستان کمتر از 35 سال است.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون در گچساران 313مورد واقعه وفات در دفاتر ثبت احوال شهرستان ثبت شده است.
رییس اداره ثبت احوال گچساران گفت: در چند سال گذشته بیشترین آمار مرگ میر در این شهرستان بر اثر کهولت سن بوده است.
گرجی نژاد اظهار کرد: در این مدت 17 درصد از مرگ و میرهای گچساران بر اثر تصادفات رانندگی بوده است.
وی بیان کرد: افزایش آمار مرگ و میرهای این شهرستان بر اثر تصادف و سرطان جای نگرانی دارد.
ظفر پریسایی، کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: میزان بروز سرطان معده در این استان بالاتر از میانگین کشوری است.
وی افزود: 30 درصد از بیماریهای سرطان ثبت شده در این استان مربوط به معده است.
پریسایی عنوان کرد: میانگین سرطانهای معده ثبت شده کشور 12 درصد کل این بیماری است.
وی افزود: در سال 92 بیش از 420 مورد بیمار سرطانی در کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسیده است که 300 نفر از این بیماران جان خود را از دست دادند.
کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سال گذشته مبلغ سه میلیارد و 700 میلیون ریال برای کمک به بیماران سرطانی و در سال جاری میلیارد و 400 میلیون ریال پرداخت شده است.
پریسایی اظهار کرد: این بیماری افزون بر رنج مبتلایان هزینههای سنگینی بر دوش مردم و دولت گذاشته است.
وی ادامه داد: مصرف میوه جات، سبزیجات تازه، غذاهای گیاهی در رژیم غذایی روزانه برای مبتلا نشدن به این بیماری نقش موثری را ایفا می کنند.
کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کاهش مصرف دخانیات، ترشی جات، غذاهای سرخ کردنی و غذاهای آماده نقش اثرگذاری در کاهش این بیماری دارد.
پریسایی بیان کرد: به گفته برخی کارشناسان کشاورزی وجود نیترات در برخی کودهای کشاورزی و مصرف ترشی نوعی گونه گیاهی از عوامل تاثیرگذار در بروز و افزایش بیماری سرطان معده در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی اظهارکرد: برهم خوردن تعادل بین قدرت سیستم دفاعی بدن و میزان سلولهای سرطانی موجب بروز این بیماری می شود.
کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد افزود: فردی که سیستم دفاعی بدن وی ضعیف و یا از لحاظ ژنتیکی استعداد آن را داشته باشد، برای ابتلا به سرطان مستعدتر است.
پریسایی تصریح کرد: شایع ترین نوع سرطان در عضو معده است که فاکتورهای زیادی مانند عوامل تغذیهای و محیطی و خودشخص در بروز این سرطان موثر هستند.
وی بیان کرد: مصرف زیاد نمک، نیتریت و نیتراتها، عفونت به یک نوع باکتری به اسماچ پیلوری، استفاده از غذاهای دودی و نمک سود و کنسروها، عدم استفاده از میوه، سبزیجات و غذاهای تازه و عدم به کارگیری یخچال در نگهداری غذاها، از جمله عوامل اثرگذار در ابتلا به بیماری سرطان معده است.
کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: بیماریهای زمینهای در فرد، مانند زخم معدههای طولانی مدت، سایر بیماریهای مرتبط با معده، پولیپها فردی که پر از استرس و خیلی عصبی است.
پریسایی گفت: بعضی از گیاهان دارویی و تلخی که در بعضی از مکانها به صورت بومی پرورش می یابند و به صورت نوعی خوراکی یا غیرخوراکی مصرف میشوند، در ابتلا به سرطان معده بی تاثیر نیستند.
وی افزود: توصیه می کنیم مردم حتی از خوردن این گیاهان اجتناب کنند.
کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سیری زودرس، درد ناحیه شکم، سختی بلع، زردی و درد در دیگر قسمتهای بدن از علایم بروز سرطان معده است.
پریسایی بیان کرد: اگر فردی بیماری زمینهای مانند زخم معده دارد حتماً به پزشک معالج مراجعه و داروی مناسب را مصرف کند چراکه زخم معده از عوامل اصلی بروز سرطان معده است.
وی اظهارکرد: از لحاظ تاثیر شاخص جنسیت شیوع سرطان معده در مردان بیشتر از زنان است.
کارشناس بیماریهای خاص شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سرطان معده با آزمایش و معاینه، تشخیص قطعی داده نمیشود و الزاماً باید تحت آندوسکوپی قرار گیرد.
پریسایی اضافه کرد: استفاده از میوه و سبزیجات تازه، مصرف ویتامینهای آ،
ای و استفاده از چای سبزو استفاده از چربیهای اشباع نشده در برنامه غذایی،
فعالیت منظم و ورزش و همچنین عدم استفاده خودسرانه از داروها، از دیگر
مواردی است که ریسک ابتلا به سرطان معده را نیز کاهش می دهند.
/ انتهای پیام