به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج ،کارشناسان صنعت و معدن استان معتقدند افزایش تعداد طرحهای عمرانی، تکمیل طرح های نیمه تمام عمرانی، توسعه زیرساختها، ایجاد اشتغال، ساخت سدهای جدید و تکمیل سدهای نیمه تمام و نیاز کشور به مسکن از جمله مواردی است که نشانگر ضرورت افزایش تولید و نیاز صنایع بخشهای مختلف کشور به سیمان است.
آقای خنجری میگوید: بر اساس بررسیها میزان صادرات کشور در سال گذشته 13 ممیز 65 صدم میلیون تن بوده و هم اکنون کشورمان در زمینه صادرات سیمان مقام دهم جهانی را در اختیار دارد مدیر کل صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هم اکنون یک کارخانه سیمان در استان آن هم در شهر یاسوج وجود دارد گفت: از ابتدای امسال تا کنون 200 هزار تن سیمان در استان تولید شد که از این میزان 4 هزار 500 تن به خارج از کشور صادر شده است.
آقای دیودیده با بیان اینکه سیمان تولیدی از نوع تیپ یک و دو است افزود: این میزان سیمان به کشور عراق صادر شده است. اما برخی هم استانیها عنوان کردند :فاصله شهر یاسوج تا شهرستانهای گرمسیری استان حود دو ساعت است و انتقال سیمان از این کارخانه برای آنها هزینه بر است و آنها مجبورند سیمان مورد نیاز خود را از شهرستان بهبهان از توابع خوزستان تامین کنند.
محمد یار توسلی ساکن کهگیلویه میگوید: قرار گرفتن مارگون در محور ارتباطی پاتاوه دهدشت که هم اکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد موجب میشود که ما به محض بهرهبرداری از این محور سیمان موردنظر خود را از کارخانه مارگون یاسوج که به بخشهای گرمسیری استان نزدیکتر است تامین کنیم.
شجاعی دیگر شهروند گچسارانی هم می گوید: توسعه راهها موجب میشود تا محصول این کارخانه راحتتر در دسترس بازار قرار گیرد.
مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان گفت: با بهرهبرداری از کارخانه سیمان مارگون به عنوان هلال خاورمیانه و یکی از مصوبات سفرهای استانی دولت به استان موجب میشود تا علاوه بر برطرف کردن بخش زیادی از نیاز داخلی به سیمان، محصول این کارخانه به بازارهای جهانی صادر شود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان پیشرفت فیزیکی این کارخانه را 90 درصد اعلام کرد و گفت: این کارخانه در نیمه اول سال آینده به بهره برداری میرسد.
دیودیده این طرح را نخستین طرح با سرمایه گذاری خارجی در استان برشمرد و افزود: این طرح با مشارکت سرمایه گذار لبنانی در زمینی به مقیاس 50 هکتار در دشت سقاوه در بخش مارگون در 70 کیلومتری شهر یاسوج در سال 85 کلنگ زنی شد.
وی از رشد 5 برابری صادرات سیمان با راه اندازی این کارخانه اشاره کرد و گفت: قرار است این کارخانه در سال یک میلیون تن سیمان خاکستری تیپ دو تولید و علاوه بر منطقه خاورمیانه به برخی کشورهای اروپایی صادر کند .
دیودیده میزان اشتغالزایی این کارخانه را بیش از یک هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم دانست و گفت: سعی میکنیم اولویت را به نیروهای بومی منطقه اختصاص دهیم تا این مشوقی برای سایر طرحها در استان باشد.
معاون برنامه ریزی استاندار میزان اعتبار هزینه شده بری این این طرح را 2 هزار میلیارد عنوان کرد و گفت: برای تکیمل و راه اندزای نهایی این کارخانه 200 میلیارد ریال دیگر نیاز است.
آقای نوروزی افزود: 35 درصد اعتبار مورد نیاز این طرح یعنی 670 میلیارد ریال آورده سرمایه گذار خارجی و 65 درصد یعنی هزار و دویست و سی میلیارد ریال تسهیلات ارزی و ریالی است.
وی یکی از مشکلات پیش روی این کارخانه را تامین آب مورد نیاز کارخانه بر شمرود و افزود: با حفر چاهی در 13 کیلومتری کارخانه به زودی آب مورد نیاز این طرح تامین میشود .
آقای خیاطی مدیر داخلی کارخانه هم تامین 85 درصدی نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه از منطقه مارگون و اشتغالزایی را از نکات برجسته طرح دانست و گفت: با وجود تحریمها و برخی مشکلات دیگر از جمله برف و باران کار اجرایی این کارخانه با پشتکار مسئولان و همکاری مردم منطقه یک روز نیز متوقف نشد.
عباس فواز، رییس هیات مدیره شرکت هلال گستر خاورمیانه، (سرمایه گذار لبنانی در کارخانه سیمان مارگون یاسوج) با بیان اینکه احداث این کارخانه موجب توسعه منطقه میشود اظهار امیدواری کرد که با راهاندازی این کارخانه، احداث دیگر کارخانهها در استان کهگیلویه و بویراحمد و ایران استمرار یابد.
انتهای پیام/ز