رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای دستیابی به اقتصاد برون‌گرا، باید در کنار تولید به بخش صادرات نیز به‌عنوان پشتوانه توجه شود، گفت: باید با ساماندهی و تقویت سرمایه بانک‌ها زمینه ارائه تسهیلات به بخش تولید و صنایع فراهم شود.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی امروز (سه‌شنبه 30 دی‌) در مراسم آغاز عملیات اجرایی دهکده تخصصی انرژی و فرآورده‌های نفتی ساوالان گفت: افتخار دارم که در جمع مردم ولایتمدار و شریف استان اردبیل حضور یافتم و همچنین از مجری این مراسم که اشعار زیبایی قرائت کردند، تشکر می‌کنم که این نشان از قدمت فرهنگ و تفکر استان اردبیل دارد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استان اردبیل حق بزرگی به گردن ایران دارد و حرکت عمیقی در تاریخ از لحاظ سیاسی و دینی رقم زده، نام اردبیل به‌عنوان پایگاه عمیق تفکر و سیاست می‌درخشد و حضور عالمان،‌ دانشمندان و روشنفکرانی مانند مقدسی اردبیلی گویای سطح بالای تفکر، عرفان و سیاست در این منطقه است که باید قدر این نعمات را تمامی مردم مخصوصاً اهالی اردبیل بدانند.

باید سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت مناطق و استان‌های مرزی سوق داد
 
وی تصریح کرد: وجود علمای بزرگی مانند آیت‌الله موسوی اردبیلی، آیت‌الله حاتمی و حجت‌الاسلام عاملی و همچنین نمایندگان مجلس پرتحرک و متخصص، برای این استان نعمت است که زحمات زیادی برای مردم این استان می‌کشند.

لاریجانی گفت: استاندار اردبیل توضیحاتی درباره طرح‌های استانی و طرح ساوالان ارائه کرد که نشان از اهمیت طرح مذکور است، ایران از مزیت وجود منابع طبیعی مانند نفت و گاز برخوردار بوده که باید به آن توجه شود، نمی‌توان عنوان کرد که در گذشته به صورت متوازن در این زمینه کار شده، اما در سال‌های اخیر تلاش زیادی مانند پروژه ساوالان برای سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.
 
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه پیشنهادات استاندار برای توسعه این استان قابل توجه است، ادامه داد: باید سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت مناطق و استان‌های مرزی سوق داد و در زمینه تسهیل در ارائه وام‌های بانکی و مشوق‌های مالیاتی اقدامات لازم صورت گیرد. البته در قانون خروج از رکود که اخیراً به تصویب مجلس رسید و امیدوارم مورد تایید شورای نگهبان نیز قرار بگیرد، به صنایع از لحاظ تخفیف و بخشودگی‌های مالیاتی توجه ویژه‌ای صورت گرفته، اما در زمینه ارائه تسهیلات آسان بانکی، باید تدابیری اندیشیده شود.

مهمترین مسئله کشور رونق تولید است
 
وی با تاکید بر تقویت محور تولید در کشور، گفت: در بودجه سال آتی و همچنین برنامه ششم توسعه باید به محور تولید توجه شود، شاید مهمترین مسئله کشور، رونق تولید است، بنابراین ذهن‌ها نباید متفرق شود. شاید از نظر اسناد بالادستی دچار انباشت شده‌ایم که ممکن است ذهن‌ها را متفرق کند.

لاریجانی تصریح کرد: معقول این است که با ارزیابی صحیح از تمامی شرایط مانند وضعیت مختصات محیطی و بین‌المللی و همچنین مزیت‌های موجود در داخل، به مهمترین مسئله کشور یعنی رونق بخش تولید پرداخته شود.

در سال‌های گذشته به دلیل سوءمدیریت و فشارهای بیرونی به موضوع تولید توجه جدی نشد
 
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های گذشته به دلیل برنامه‌ریزی نادرست، سوءمدیریت و فشارهای بیرونی، به موضوع تولید توجه جدی نشده، اما باید تاکید کرد که تولید علاج مشکلات است و اگر فرهنگ را تقویت می‌کنیم، می‌بایست به رونق تولید نیز توجه شود. برای دستیابی به اقتصاد پایدار و برون‌گرا باید همواره به موتور محرک تولید توجه شود که در تدوین بودجه 1394 و جلسات کمیسیون تلفیق با همیاری دولت می‌خواهیم در سال آینده گام‌هایی برداریم که اتکای بودجه جاری کشور از نفت کاهش یافته و درآمد حاصل از منابع نفتی به عمران و آبادانی کشور اختصاص یابد.

اداره امور جاری کشور با منابع نفتی هنر نیست
 
وی افزود: اداره امور جاری کشور با منابع نفتی هنر نیست، بلکه باید براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی، اتکای بودجه را به نفت کاهش داد و به زمینه‌های دیگر درآمدزایی دست یافت.

ارائه مشوق‌های صادراتی ضروری است
 
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ارائه مشوق‌های صادراتی ضروری است، تاکید کرد: باید تسهیلات بانکی سامان یابد که البته در این زمینه تلاش شده که با تقویت سرمایه بانک‌ها، زمینه ارائه تسهیلات به بخش تولید و صنایع فراهم شود. همچنین باید به مشوق‌های واقعی صادرات نیز توجه لازم صورت گیرد. متاسفانه در گذشته گاهی اوقات به مشوق‌های صادراتی توجه و گاهی نیزتوجه نشد که این عدم ثبات صحیح نیست.

لاریجانی با تاکید بر اینکه برای دستیابی به اقتصاد برون‌گرا، باید در کنار تولید به بخش صادرات به‌عنوان پشتوانه‌ای کارآمد توجه شود، افزود: توجه به معادن نیز یک ضرورت است، بنابراین قانون معادن باید به درستی اجرا و نظارت‌های لازم در این بخش صورت گیرد و تسهیلات لازم اختصاص یابد تا از تمامی امکانات این حوزه استفاده شود.
 
وی با اشاره به ظرفیت استان اردبیل و دسترسی آن به بازارهای برون‌مرزی تصریح کرد: مسئولان استان اردبیل می‌بایست با تلاش و کوشش بیشتر زمینه ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی را فراهم کنند. همچنین اگر طرح آمایش استان اردبیل به درستی آماده شود،‌ نمایندگان این استان در مجلس در جهت تحقق آن گام برمی‌دارند.
 
لازم به ذکر است در ابتدای این مراسم استاندار اردبیل با خیرمقدم به لاریجانی و هیات همراه، توضیحاتی درخصوص اجرای پروژ‌های استان اردبیل ارائه کرد.
 
پایان پیام/  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار