به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، نصرت الله سیفی، ضمن تشریح شرایط ایران در ذخایر سوختهای فسیلی و میزان مصرف، گفت: میزان مصرف گاز ما با شدت بسیار زیادی در حال افزایش است و اگر با همین شدت مصرف انرژی پیش رویم پس از سال ١٤٠٠ هجری شمسی به نقطه سر به سری تولید و مصرف می رسیم که این اتفاق یک بحران برای کشور است.
وی افزود: با این اتفاق نه تنها مجبور به خروج از بازارهای انرژی می شویم بلکه در تامین نیازهای داخلی نیز دچار مشکل می شویم.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که طبق برنامه باید در پایان برنامه پنجم توسعه به ٣٠ درصد شدت انرژی می رسیدم، افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته پس از این مرحله قرار است در برنامه ششم به نصف این میزان شدت انرژی برسیم اما با شرایط کنونی امیدواری اندکی وجود دارد.
سیفی با بیان این که برای کاهش شدت انرژی دو ابزار قیمتی (هدفمندی یارانه ها) و غیر قیمتی (صرفه جویی و اصلاح مصرف) پیش روی دولتها بود، اظهار کرد: دولت گذشته هدفمندی یارانه ها را انتخاب کرد و معتقد بود با افزایش قیمت می توان مقدار مصرف بخشهای خانگی و صنایع را کاهش داد، اما این اتفاق رخ نداد و به دلیل شرایط جامعه شدت مصرف انرژی کاهش نیافت.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: قانون هدفمندی یارانه ها و مدل اجرای آن حداقل چهار سال برنامه های مختلف صرفه جویی و اصلاح مصرف را به تعویق انداخت.
وی افزود: طبق بند «ق» بودجه سال ٩٣، ١٠٠ میلیارد دلار اعتبار برای سرمایه گذاری، صرفه جویی و اصلاح مصرف انرژی در نظر گرفته شد که طبق قانون باید از سوی بخش خصوصی و عمومی انجام و روشهای بازپرداختها در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: همچنین پیش بینی می شود که اگر ٢٣١ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای صرفه جویی انجام شود، این حوزه امکان بازگشت سرمایه قابل قبولی را برای این رقم داشته باشد و در کنار آن حدود ٣,٥ میلیون شغل نیز ایجاد شود.
سیفی با تاکید بر این که این سرمایه گذاریها در حوزه های فنی و اجرایی است و مسئولیت و سرمایه اجتماعی این سرمایه گذاریها را باید جداگانه محاسبه کرد، گفت: هم اکنون ١٢ طرح همسو با این سرمایه گذاری ها به شورای اقتصاد پیشنهاد داده ایم که تنها از محل ٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخشهایی مثل گازرسانی به روستاها، موتور برقی ها و ... حدود ١٦٠ میلیارد دلار برگشت سرمایه خواهیم داشت.
وی پتروشیمی را در حوزه اصلاح مصرف و صرفه جویی و رعایت مسئولیتهای اجتماعی یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت نفت برشمرد و گفت: اصلاح استانداردها، اصلاح سیستم مدیریت بهره وری و بهبود بهره وری در تولید از جمله توصیه های ما به شرکتهاست.
انتهای پیام/