رئیس
سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: اکنون 15 واحد پرورش بلدرچین در
شهرستانهای میبد، اردکان، تفت و اشکذر با پروانه بهره برداری فعالیت می کنند.
سجادی
پور با بیان اینکه ظرفیت تولید این واحدهای پرورشی یک میلیون و 900 هزار قطعه در هر دوره
است اضافه کرد: اکنون 6 واحد دارای پروانه تاسیس به ظرفیت 285 هزار قطعه نیز در
مرحله آماده سازی برای تولید و راه اندازی قرار دارند که باید در مدت یک سال به
بهره برداری برسند.
رئیس
سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: در صورت بهره برداری کامل از ظرفیت های مراکز
پرورش، توان تولید گوشت بلدرچین در استان یزد به 3 هزار و 329 تن در سال خواهد
رسید.
سجادی
پور افزود: بلدرچین هفته ای پنج عدد تخم می گذارد و جوجه این پرنده در مدت 16 روز
سر از تخم بیرون می آورد و طی 35 روز یک پرنده بالغ می شود.
سلیم،
کارشناس دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: تولید بلدرچین مزایای
جانبی هم دارد که از مهمترین آنها می توان به استفاده از آن به عنوان پرنده زینتی
و قیمتی اشاره کرد همچنین تخم این پرنده نیز ارزش سرمایه گذاری دارد.
وی
درباره مشکلات تولیدکنندگان بلدرچین در استان یزد افزود: کم بودن نقدینگی و نبود گوشت بلدرچین در سبد غذایی
خانواده ها از عمده مشکلات این صنعت در استان یزد است.
سلیم بیان کرد: با حمایت از تولید کنندگان ، پرداخت تسهیلات بانکی و فرهنگ سازی
برای استفاده از گوشت بلدرچین در خانوارها می توان برخی از مشکلات را رفع کرد.
وی
اضافه کرد: اگر دراین زمینه امکانات و
تسهیلات بانکی بلند مدت پرداخت شود ، ظرفیت و توان پرورش بزرگترین مجتمع پرورش
بلدرچین کشور در میبد افزایش می یابد و در قبال ایجاد واحد های پرورش بلدرچین
سالانه می توان برای 30 نفر شغل ایجاد کرد.
.معاونت
دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی گفت: وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین
در گوشت این پرنده آن را برای امراضی همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و در
مواردی ناراحتی های روانی، عقب افتادگی های جسمی و روانی و همچنین بیخوابی مثمر
کرده است .
دکتر
مصدق افزود: گوشت و تخم بلدرچین سرشار از امگا 3 و ویتامین های آ ، ب و ث است و
برای دوران بارداری، تنظیم سیکل خواب، افزایش مقاومت بدن ، تنظیم سیستم عصبی ،
قلبی و گوارشی و استحکام عضلات و استخوان ها مفید است .
وی
اضافه کرد: گوشت بلدرچین به سبب تردی ، هضم آسان و آهن زیاد برای افراد مسن و
بیماران هم بسیار مناسب است.
مصدق
بیان داشت: تخم بلدرچین به علت حجم کم و میزان بالای پروتئین آن نسبت به تخم مرغ،
برای ورزشکاران نیز توصیه می شود.
معاون
دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی همچنین بهترین روش برای پخت گوشت
بلدرچین را بخارپز و یا آب پز و از دیگر مزایای پرورش بلدرچین، قیمت مناسب گوشت آن
می داند .
انتهای پیام/ع