ابتلا به بیماری‌ها و نارسایی‌های کلیوی به ویژه موارد شدید این بیماری‌ها، با ایجاد مشکل در تولید گلبولهای قرمز خون احتمال بروز کم خونی را تا دو برابر افزایش می‌دهند.

کیوان احدزاده متخصص هماتولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: گاهی اوقات ابتلا به برخی از بیماری‌ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم موجب بروز کم خونی می‌شود که در اینگونه موارد معمولا علت کم خونی به درستی مشخص نمی‌شود.

وی گفت: در واقع بیماری‌های خاصی وجود دارند که می‌توانند به توانایی‌ بدن در تولید گلبولهای قرمز آسیب برسانند که از جمله این بیماری‌ها می‌توان به بیماری‌ها و نارسایی‌های کلیوی اشاره کرد.

احدزاده، تاکید کرد: ابتلا به بیماری‌ها و نارسایی‌های کلیوی به ویژه موارد شدید این بیماری‌ها، با ایجاد مشکل در تولید گلبولهای قرمز خون احتمال بروز کم خونی را تا دو برابر افزایش می‌دهند.

وی با بیان اینکه بیماران دیالیزی بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی هستند، خاطر نشان کرد: کلیه افراد دیالیزی قادر به ترشح هورمون‌های کافی برای تولید گلبولهای خونی نبوده و در هنگام دیالیز نیز آهن از دست می‌دهند.

احدزاده، گفت: مصرف غذاهای حاوی آهن زیاد و همچنین مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B12 یا فولیک اسید بالا، می‌تواند احتمال بروز کم خونی را به ویژه در مبتلایان به نارسایی‌های شدید کلیوی به ویژه در افرادی که تحت دیالیز هستند، تا حد زیادی کاهش دهد.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار