به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ جعفر ستوده مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه پارسال میزان تولید مرغ گوشتی در استان 141 هزار تن بوده است افزود: در 9 ماهه امسال 99 هزار و 500 تن مرغ گوشتی در استان تولید شده است.
وی گفت: پیش بینی ما امسال تولید 152 هزار تن مرغ گوشتی بود اما به دلیل اشباح بودن بازار و رونق نداشتن صادرات، وزارتخانه سیاست کاهش تولید گوشت مرغ در استانها را اتخاذ کرد تا تولیدکننده ها متضرر نشوند به همین دلیل نسبت به پارسال با کاهش روبرو هستیم.
این مسوول ادامه داد: مرغ فارس بیشتر به استانهای همجوار از جمله کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان و بوشهر ارسال می شود.
ستوده، کشور عراق را هدف صادرات گوشت مرغ فارس در امسال دانست.
مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه این استان مقام چهارم تولید مرغ گوشتی در کشور را دارد افزود: استانهای مازندران، گلستان و اصفهان مقامهای اول تا سوم تولید گوشت مرغ در کشور را دارند.
وی گفت: شیراز، جهرم و مرودشت از جمله شهرستانهای استان فارس در تولید گوشت مرغ هستند.
ستوده با بیان اینکه نزدیک به 869 واحد گوشتی با ظرفیت 22 میلیون قطعه در هر دوره در استان وجود دارد ادامه داد: با احتساب اینکه 4 دوره جوجه ریزی انجام می شود سالانه ظرفیت 90 میلیون قطعه در استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به یک هزار پروانه تاسیس با ظرفیت 30 میلیون قطعه صادر شده است گفت: پیش بینی می شود از این پروانه های تاسیس 30 واحد با ظرفیت 900 تا 950 هزار قطعه در هر دوره امسال به بهره برداری برسد و به ظرفیتهای تولید اضافه شود.
این مسوول بیان کرد: 3 هزار و 200 نفر به طور مستقیم در این کار اشتغال دارند و 12 هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم مشغول به این کار هستند.
مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: از جمله مشکلات تولیدکنندگان مرغ گوشتی این است که قیمت تمام شده تولید در حال حاضر نسبت به بازار کمتر است و امسال تامین نقدینگی برای مرغداران صورت نگرفته است.
جوجه گوشتی، سویههایی از جوجههای مرغ و خروس است که برای تولید گوشت پرورش داده میشوند.
کوشین، پلیموث راک و کورنیش از مهمترین نژادهای جوجه گوشتی هستند.
انتهای پیام/ب