نایب رییس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، سرگرم‌کننده نبودن تالیفات ایرانی را یکی از عوامل دوری کردن کودکان و نوجوانان از مطالعه می‌داند.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ محمود برآبادی به اقتضائات دنیای جدید اشاره می‌کند و معتقد است که در روزگاری که کتاب درگیر رقابتی دشوار و نابرابر با سایر وسایل سرگرم‌کننده است، نویسندگان نباید فراموش کنند که اثر آن‌ها تنها قرار نیست محتوایی را منتقل کند؛ بلکه کاربرد دوم کتاب یعنی سرگرم‌کننده بودن از ملزومات یک کتاب کودک و نوجوان در تمام کشورهای دنیاست. 

این نویسنده‌ی پیشکسوت روی وظایف مولفان در قبال مخاطب نیز تاکید دارد و می‌گوید: برای آن‌که کتاب به جمع کودکان و نوجوانان راه پیدا کند، نویسندگان نیز وظایفی برعهده دارند. بایستی به مضامین نو و فرم‌های بدیع فکر کرد و از تکرار مضامینی که کهنه شده‌اند و تجربه‌هایی که دیگر جواب نمی‌دهند دوری جست. 

برآبادی خاطرنشان کرد: موضوعات تکراری، یک‌نواخت، خشک و با نگاه تعلیمی که کودکان به شدت از آن رویگردان هستند، جذابیتی برای آن‌ها ندارد. اگر کودکان و نوجوانان در کتاب‌های موجود خواسته‌ها و توقعات خود را نبینند ناچار سراغ وسایل سرگرم‌کننده‌ی دیگر می‌روند. چراکه کتاب علاوه بر بیشتر کردن شناخت مخاطب از جهان و داشتن پیام و محتوا بایستی سرگرم‌کننده باشد.

این داستان‌نویس حوزه‌ی کودک و نوجوان درباره‌ی آینده‌ی کتاب در این عرصه بیان کرد: برای آن‌که بتوان به آینده‌ی کتاب کودک و نوجوان امیدوار بود ضروری است که پدید آورندگان کتاب تولیدات خود را با شرایط بسیار دگرگون‌شونده‌ی جامعه و با سلیقه‌ی مشکل‌پسند مخاطب همسو سازند. 

وی تاکید کرد: اشتباه بزرگی است که انتظار داشته باشیم کودک و نوجوان امروز هم مانند فرد بزرگ‌سال، کتاب را با هر مشقتی به پایان برساند. 
 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار