مصرف مواد پروتئینی میزان اوره بدن را بالا برده و با عوارضی همراه است.

دکتر رزاقی متخصص کلیه، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: اوره یک ترکیبی است که از شکستن، سوخت و ساز سلولها در بدن به وجود می‌آید همچنین مصرف مواد غذایی پورین دار چون گوشت قرمز و سفید، حبوبات، دل‌ و جگر، کله پاچه و انواع مواد پروتئین دار در تولید اوره نقش دارند. گفتنی است هر چه سایز سلولها درشت‌تر باشد میزان اوره بیشتر است. 

وی ادامه داد: حجم زیادی از اوره از طریق کلیه و همراه با ادرار دفع می‌شود اگر کلیه به سمت نارسایی پیش برود و یا هر اختلالی در سیستم غربالی تولید ادرار ایجاد شود، اوره دفع نشده و با عوارضی همراه خواهد بود، که می‌توان به خشکی پوست، خارش و خواب‌آلودگی اشاره کرد. همچنین بالا رفتن میزان اوره در بدن روی سلول‌های مغز اثر گذاشته و باعث به کما رفتن فرد می ‌شود. 

این متخصص کلیه راه تشخیص را آزمایش خون عنوان کرد و افزود: میزان حد نرمال اوره در همه جنسیت‌ها یکی بوده و معمولا پایین‌تر از 25 میلی گرم است.

گفتنی است، نارسایی کلیه علاوه بر اینکه میزان اوره را افزایش می‌دهد، باعث بالا رفتن کراتین(مشتقی از اوره) نیز می‌شود. در مراحل اولیه درمان اوره بالا این است که کار کلیه را سبک کرده و از مصرف مواد پروتئینی اجتناب کرد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار