به گزارش
خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران؛ چهارمین مرحله اردوی استعدادهای درخشان قرآنی کشور که از 21 بهمن ماه در سازمان دارالقرآن الکریم دایر شده بود ظهر جمعه 24 بهمن ماه به پایان رسید و 67 نوجوان شرکت کننده در این اردوها به شهرهای خود رفتند تا تابستان سال 94 که برای پنجمین مرحله دوباره عازم اردو شوند.
افراد در مدت چهار روز حضور خود در این اردوی آموزشی، فضا را مملو از نغمات دلنشینی کرده بودند که کلام خداوند را تا گوش انسان حمل می کرد و بر جان می نشاند.
بسیار جالب و تماشایی است که این نوجوانان نه تنها در کلاس درس و در محضر اساتید، بلکه در هر وضعیتی در حال زمزمه و تلاوت قرآن هستند؛ اصلا «انگار گِل اینها را با نغمه و نغمه خوانی سرشته اند» که در حال راه رفتن، غذا خوردن، و حتی در خوابگاه و زمان استراحت هم به صورت گروهی یا انفرادی مشغول زمزمه نغمات قرآنی هستند.
نغمه های آسمانی که انسان را تا ملکوت بالا می بردایستادن در پشت درب کلاس های صوت و لحن و گوش سپردن به تلاوت های دسته جمعی، فردی و منافسه آنها لذتی دارد وصف ناشدنی، به خصوص زمانی که یکی از این نوجوانان با ابتکار و هنرنمایی خود، استاد و سایر هم درس هایش را به وجد می آورد و وادار به تشویق می کند.
وجه تمایز نغمات صادر شده از حنجره قاریان قرآن با دیگر نغماتی که به گوش ما می رسد این است که نت های این نغمات، حامل کلامی است که برای هدایت انسان به راه های سلامت و عاقبت به خیری بر پیامبر اسلام نازل شده است.
دور از واقع نیست اگر بگوییم در جهان کنونی بسیاری از آهنگ هایی که به گوش ما می رسند نه تنها چنین خاصیتی ندارد بلکه بالعکس ممکن است سبب گم کردن راه سعادت نیز بشوند! موسیقی است دیگر حلال و حرام دارد.
این نوجوانان که اولین بار دو سال پیش در طرح نغمه های آسمانی شناسایی شدند عصاره 2 هزار شرکت کننده در این طرح و طبیعتا دارای استعدادی خاص در زمینه آموختن و ارائه نغمات قرآنی، تلاوت صحیح و مجود قرآن و همچنین ویژگی های ممتاز صوتی هستند.
نوجوانانی پیروز و سربلند در امتحان الهیبدون شک این نعمتی است که خداوند کریم به آنها عنایت کرده و البته وسیله ای برای امتحان؛ چرا که چه بسیار افرادی که خداوند همین نعمت را به آنها داده است که یا از آن استفاده نمی کنند و یا در راه صحیحی از آن بهره نمی گیرند؛ اما این نوجوانان مستعد در آموختن الحان قرآنی با انتخاب «هنر تلاوت» قرآن کریم به عنوان محملی برای استفاده از نعمت صوت نیکو، تاکنون سربلند از این امتحان الهی بیرون آمده اند؛ چرا که تلاوت آیات قرآن با صوت نیکو و استفاده از الحان عرب در آن، توصیه پیامبر مکرم اسلام به قاریان قرآن است.
عکس های یادگاری که برخاسته از شوق دیدار اسطوره هاستاز این روی، داشتن امکان شرکت در چنین دوره هایی و بهره مندی از اساتید تراز اول فن تلاوت قرآن کریم، کمترین حق این نوجوانان پاک سرشت است که سازمان دارالقرآن الکریم بر آن همت گمارده و با وجود مشکلاتی آن را با جدیت دنبال می کند.
اشتیاق قاریان نوجوان به گرفتن عکس یادگاری با اساتید اردو به ویژه آن دسته از آنها که جزء چهره های برتر تلاوت قرآن کریم در کشور هستند؛ موید این نکته است که این اردو توانسته با متمرکز کردن نوجوانان مستعد در زمینه تلاوت قرآن کریم، عطش بهره مندی آنها را از محضر برترین اساتید این هنر، برطرف و موازنه ای در این زمینه در سراسر کشور ایجاد کند.
روایت «اسطوره» از کیفیت انس قاری با قرآنایجاد زمینه ارتباط نزدیک و رو در رو بین نسل های نخستین قاریان قرآن کشور با نسل های آینده نیز از دیگر مظاهر تماشایی این اردوست، جایی که این نوجوانان به نکته پردازی های چهره ای همچون «سیدمحسن خدام حسینی» با کوله باری از تجربه سال ها شاگردپروری در زمینه تلاوت قرآن می نشینند و از او می شنوند که «باید آنقدر قرآن بخوانید که کلام خدا وارد خون شما بشود».
خدام حسینی که در بین بسیاری از قاریان قرآن و مردم به عنوان اسطوره هنر تلاوت قرآن کریم در ایران شناخته می شود؛ پس از سال ها افتخار آفرینی برای این مرز و بوم در دهه های 50 و 60، با اجتناب از مطرح شدن در رسانه ها، شاگردان بسیاری پرورده و راهی عرصه رقابت های ملی و بین المللی کرده است تا افتخاراتش را از مجرای آنها امتداد بخشد که قرآن کریم فرمود: « وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ مَّرَدًّا؛ نيكي هاى ماندگار نزد پروردگارت از حيث پاداش بهتر و خوشفرجامتر است». او برای قاریان نوجوانی که اینک در این اردو شاگرد شاگردان او در اردوهای دهه 60 هستند؛ از قرآن و قاری قرآن صحبت می کند و می گوید: «قاری قرآن همواره در حال خواندن قرآن و مرور آیات نورانی آن است و زمانی که مردم تلاوت او را می شنوند در واقع فقط پیچ ولوم صدای آن را چرخانده و بالا برده اند برای اینکه صدایش به گوش برسد».
نمایشی واقعی از انس با قرآنخدام حسینی از انس سال های جوانیش با قرآن کریم چنین می گوید: «همسایه ها به راحتی حضور و غیاب مرا در منزل متوجه می شدند؛ چون من به مجرد ورود به خانه قرائت قرآن را آغاز می کردم و تا زمان خروج از منزل آن را ادامه می دادم».
او در ادامه می گوید: «انس قاری قرآن با کتاب خدا باید چنان باشد که با دیدن اولین سطر هر صفحه از قرآن بدون نگاه به ادامه سطور صفحه، مابقی آیات را تلاوت کند».
این فقط یک ادعا نیست بلکه استاد در عمل، دست به قرآن می برد و با ورق زدن نقاط مختلفی از قرآن، چنین حالتی را به نمایش می گذارد.
دانستن نظر یک حافظ کل قرآن در چنین لحظه ای بسیار غنیمت است؛ من که در حال فیلم برداری برنامه هستم بی درنگ به سوی «محمد مهدی بحرالعلوم» معاون آموزش سازمان و مدیر اردو که خودش دارای عنوان رسمی «استاد حفظ» قرآن است روی می گردانم و او هم که سوال مرا از نگاهم به خوبی دریافته است؛ با لبخند، ابرویی بالا می اندازد و با درخششی که در چشم دارد مراتب تحسین خود را از استاد ابراز می کند.
این نشان می دهد که یک قاری قرآن می تواند به مرتبه ای از انس ظاهری و باطنی با قرآن کریم برسد که حتی حافظان قرآن کریم را که کلام خداوند را به ذاکره خود سپرده اند و برنامه روزانه برای مرور آن دارند؛ مات و مبهوت کند.
بهره مندی از محضر چنین اساتید مجربی نیست مگر نتیجه وفادارای این نوجوانان به راهی که صاحب قرآن برای آنها ترسیم کرده و همچنین انتخاب مجرایی صحیح برای به کارگیری استعدادی که خداوند به آنها داده است. که در آیه شریفه ای فرمود « وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ...؛ و آنگاه كه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر واقعا سپاسگزارى كنيد [نعمت] شما را افزون خواهم كرد...».
و تابستان سال آینده بار دیگر این بلبلان «گلستان قرآن» گردهم خواهند آمد و قطعا آن زمان با انسی بیشتر با کلام خدا.
پایان پیام/