مدیرعامل بورس انرژی گفت: وزیر نفت در زمینه قیمت‌گذاری این فرآورده در بورس و شفاف سازی تاکید دارد و جلساتی در سطح هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران و متخصصان این حوزه برگزار شد و به موازات آن در سطح پروژه نیز اقداماتی انجام شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از شانا، علی حسینی، مدیرعامل شرکت بورس انرژی در گردهمایی سرمایه گذاران واحدهای تولید ال ان جی مقیاس کوچک و متوسط گفت: خوشبختانه در وزارت نفت برای ایجاد تحرک ویژه در صنعت نفت و گاز همت وجود دارد و این روند در ماههای گذشته شدت گرفته است.
 
علی حسینی افزود: ایده احداث واحدهای مینی ال ان جی، صادرات آن و استفاده از بازار سرمایه در زمینه قیمت گذاری آن نیز از جمله این فعالیتها است.
 
وی یادآور شد: وزیر نفت در زمینه قیمت گذاری این فرآورده در بورس و شفاف سازی تاکید دارند و جلساتی در سطح هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران و متخصصان این حوزه برگزار شد و به موازات آن در سطح پروژه نیز اقداماتی انجام شده است.
 
مدیرعامل شرکت بورس انرژی با اشاره به اعلام فراخوان از سوی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: برای این که در یک جمع کوچک تصمیم گیری نشود از همه سرمایه گذاران، علاقمندان و متخصصان دعوت شد تا در جلسه ای اطمینان بخشی شود که شرکت ملی گاز ایران در تصمیم خود استوار و جدی است و همچنین اگر سوالهایی وجود دارد پاسخگو باشیم و مورد بررسی قرار گیرد.
 
به گفته وی، بورس انرژی نیز به سهم خود سعی کرد اسامی شرکتهای سرمایه گذار را به شرکت ملی گاز ایران ارائه کند تا از آنها برای حضور در این جلسه دعوت شود.
 
وی در خصوص نحوه قیمت گذاری پایه ال ان جی در بورس انرژی گفت: در بورس انرژی چند روش معاملاتی داریم که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرد.
 
حسینی ادامه داد: برای عرضه های فیزیکی معمولا قیمت پایه را عرضه کننده اعلام می کند و این قیمت برای کالاهایی که مرجع جهانی دارد استفاده می شود.
 
مدیرعامل شرکت بورس انرژی یادآور شد: قیمت پایه توسط عرضه کننده اعلام می شود و بورس یک بررسی اولیه خواهد داشت و پس از تایید قیمت پایه، این قیمت ملاک رقابت قرار می گیرد.
 
وی اظهار کرد: پس از این که رقابت بین خریداران انجام شد؛ اگر خریداران قیمت را افزایش دادند، محصول به بالاترین قیمت فروخته می شود و اگر در حد قیمت پایه بود نیز بر اساس درخواست و حجم سفارش و به نوعی تصمیم به نسبت؛ کالا به آنها تخصیص می یابد.
 
حسینی با بیان این که این سیستم برای عرضه های فیزیکی است، گفت: در صورت ادامه این روند و رسیدن به مرحله تولید و عرضه به دلیل این که یک جریان مداوم شکل می گیرد، می توانیم معاملات کاغذی نیز داشته باشیم که این روش با کالای فیزیکی متفاوت است.
 
به گفته وی، شرکت ملی گاز ایران در این فراخوان به خریداران تضمین سودآوری می دهد و در مدت زمان هفت سال، سه دلار زیر قیمت بورس تخفیف می دهد و این مقدار پس از آن نیز حدود ٢,٨ تعریف شده است.
 
مدیرعامل شرکت بورس انرژی ادامه داد: فارغ از این که قیمت محصول در بورس چه عددی باشد سرمایه گذاران می توانند از این مزیت استفاده کنند.
 
حسینی تصریح کرد: نیمی از محصول در بورس عرضه می شود و امکان فروش مابقی محصول تولید شده در قالب قرارداد بلند مدت توسط عرضه کننده وجود دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: بورس ، انرژی ، برق ، فرآورده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار