به گزارش
گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا،، دکتر سید محسن ضیائی، در نشست خبری مصوبات هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی در خصوص طرح تحول پذیرش دستیار، گفت: در حال حاضر این موضوع مطرح است که با نحوه کنونی پذیرش دستیار ممکن است برای رشته های مختلف تخصصی فرد مناسب را نتوانیم انتخاب کنیم. بوردهای تخصصی نیز به این موضوع اذعان دارند که اگرچه آزمون دستیاری عادلانه است ولی معیار مناسبی نیست برای این که مشخص کند دانشجویان برای کدام رشته تخصصی مناسب هستند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در عین حال تصریح کرد: در حال حاضر شرکت کنندگان در آزمون دستیاری می توانند در همه رشته های تخصصی و همه دانشگاه ها حق انتخاب داشته باشند و این وضعیت نقایص زیادی را برای این آزمون ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: با این حال در مصوبات هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی در خصوص تحول پذیرش دستیار بنا شد، آزمون سال 94 نیز مانند سابق به اجرا در بیاید و تمام تغییرات از سال 95 اعمال خواهد شد.
دکتر ضیائی با تاکید بر این که در انتخاب دستیار، مسائلی غیر از یک آزمون 4 جوابی را باید مد نظر قرار داد، خاطرنشان کرد: یکی از مصوبات نشست اخیر این بود که نمرات آزمون دستیاری در 5 زیرگروه جراحی های اصلی، فرعی، کودکان، داخلی و سایر دروس طراز بندی شود. بر این اساس 85 درصد نمره اصلی آزمون تایین می گردد که به عدالت بسیار نزدیک تر است.
به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، دومین مصوبه شامل این است که هیچ گاه سوابق افراد در آزمون پذیرش دستیاری تا کنون لحاظ نمی شد. ولی با تغییرات کنونی، 5 درصد نمره آزمون بر اساس معدل دوره طب عمومی این افراد در نظر گرفته می شود.
دکتر ضیائی با اشاره به سومین مصوبه هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی در خصوص طرح تحول پذیرش دستیاری نیز گفت: 10 درصد نمره آزمون دستیاری نیز بر اساس پیش کارورزی است.
وی با اشاره به تفاوت دیگر آزمون دستیاری سال 95 با آزمون سالهای قبل توضیح داد: در تغییرات جدید موضوع حداکثر تعداد رشته های انتخابی افراد لحاظ شده است. چون شرکت کنندگان نمی توانند در همه رشته های تخصصی استعداد داشته باشند و باید از قبل تصمیم بگیرند که می خواهند وارد کدام رشته شوند.
دکتر ضیائی با بیان این که در برخی از کشورها فقط حق انتخاب 1 تا 3 رشته وجود دارد، خاطرنشان کرد: تا به حال در کشور ما فرد هر 27 رشته تخصصی را در همه دانشگاه ها انتخاب می کرد تا بالاخره قبول شود و بعد بر اساس علاقه تغییر رشته دهد. اما در تغییرات کنونی و در سال 95، افراد اجازه دارند در همه دانشگاه ها فقط 5 رشته را انتخاب کنند و از سالهای بعد این میزان به 3 رشته کاهش می یابد. ضمن این که انتخاب رشته قبل از اعلام نتیجه آزمون باید انجام شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین ادامه داد: یکی از تغییرات عمده دیگر این است که از سال آینده با پایان دوره کارورزی، از افراد آزمون مهارتی گرفته می شود و به این ترتیب هر کسی که دوره عمومی را به اتمام می رساند، قبل از ورود به کار و گرفتن پروانه نظام پزشکی، باید این آزمون را سپری کند.
وی با اشاره به این که آزمون مهارتی در تمام سال و در بخش های منتخب کشور برگزار می شود، بیان داشت: این آزمون باعث می شود فرد از حداقل مهارت های حرفه ای برخوردار باشد و دوره کارورزی احیا گردد. ضمن این که همه افراد باید حداقل مهارت های لازم را متناسب را برنامه های پزشکی عمومی داشته باشند.
دکتر ضیائی در ادامه با تاکید بر این که برای شرکت در آزمون دستیاری، شرکت در آزمون مهارتی و کسب نمره قبولی آن الزامی است، خاطرنشان کرد: در ضمن هر کس می خواهد در ایران دستیار شود، باید حداقل 9 ماه دوره پزشکی عمومی را گذرانده باشد.
وی با بیان این که البته این امر هنوز به تصویب شورای آموزش تخصصی پزشکی نرسیده است، گفت: با این حال یکی از تغییراتی که احتمالا به مصوبات این شورا افزوده می شود، همین قانون است، ضمن این که موضوعاتی مثل مصاحبه و اخذ توصیه نامه از بخش های خدمت، بخصوص در مورد اخلاق حرفه ای و پزشکی برای تصویب در این شورا مورد بحث است.
دکتر ضیائی بیان داشت: دورنمای طرح تحول پذیرش دستیار این است که آزمون کتبی باید از نظر تاثیر به 50 درصد برسد و 50 درصد مابقی به صلاحیت های اخلاقی و حرفه ای فرد بازگردد.
انتهای پیام/
حالا اگه نمره و معدل اثر داده بشه دقيقا فقط به نفع اونا ميشه
جناب وزیر محترم ما تمام عمر و جوانیمان را برای درس خواندن گذاشتیم .چه شبهایی را دور از خانواده در بیمارستان کشیک ماندیم .7سال تمام درس ها و کتاب های سنگین را خواندیم به امید اینکه آینده درخشانی در انتظارمان است و بتوانیم به مردم جامعمون خدمت کنیم /آیا به نظر شما درست است که هر روز یه قانون جدید تصویب کنید و باعث آشفتگی فکری کسانی شوید که تمام زندگییشان درس و خدمت کردن بوده.لطف کنید به جای تغییرات امتحان دستیاری به فکر کیفیت آموزش باشید .اینکه شما فکر میکنید با حق انتخاب 5 رشته فردی به دنبال علایق خود می رود در اشتباهید .فرضا کسی که رشته ای مثل چشم و رادیو را بخواهد با این محدودیت ریسک نمی کند انتخاب کند .اینجا ایران است نه کشور اروپایی که از همان ترم اول سیستم اموزشیشان کاملا متفاوت است.با تغییرات هر روزتان ادمو از پذشکی خوندن پشیمون نکنید.
خواهشمند است نمره را تاثیر ندهید اینجوری حق دانشجوها ضایع میشه
مثل استرالیا کانادا نه 9ماه حداقل 3-5 سال خدمت کنند بعد هر جا خواستند برند
لطفا در مورد تاثیر معدل و نمره پره اینترنی اگر امکان داره تجدید نظر کنید چون برای کسانی که فارغ التحصیل شدن عادلانه نیست. در ضمت امتحاناتی که از دانشجویان گرفته شده سراسری نمیباشد و در نتیجه امکان مقایسه به حق وجود ندارد.باتشکر
از مسئولین میخوام که مدبرانه تصمیم گیری کنند اگر قرار باشه معدل هم ملاک باشه (همانند کنکور سراسری)باید ازمون ها رو سراسری برگزار کنید تا حقی از کسی ضایع نشود
این بی عدالتیه!!!!
لطفادرصورت احقاق حق کسانی که ازتاثیر دادن معدل وپیش کارورزی در زمان تحصیل بی اطلاع بودن لطف بفرمایید اصلاحیه ای را دراین قانون وارد بفرمایید که حق انتخاب باخودداوطلب باشد که این تاثیر را درامتحانش اعمال کند دراینصورت مادهه شصتی ها که واقعا زندگی بهمون سخت گرفت اینجا حقمون ازبین نره با سپاس
دخالت دادن معدل وپیش کارورزی درامتحان رزیدنتی باید اختیاری باش یعنی کسانی که قبلا ازاین موضوع مطلع نبودن رانکشیم حقشان رازیر پاله نکنیم حالا افرادی هم که معدلشون خوب شده زحمت کشیدن هم به اختیارخودشون از معدلشون استفاده کنن استدعای عاجزانه کسی که عمروزندگیش رو پای درس خوندن گذاشت بدون هیچ پشتونه مال اینه که اختیاریش کنید شمابرادر عزیز تصمیم گیرنده اجازه ندید تورو خدا حقمون ضایع شه