به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ بایوس مخفف کلمات basic input/outpu system است. زمانی که کامپیوتر را روشن میکنید، بایوس وارد عمل شده و تستهای اولیه و ثانویه را برای راهاندازی(بوت) کامپیوتر انجام میدهد. بایوس یک نرمافزار سطح پایین سیستمی است که بدون اینکه مانعی برای انجام کار شما باشد، اجرا میشود. کامپیوترهای امروزی از فریم ویر(برنامه اى که در حافظه فقط خواندنى ROM قرار داده شده است) UEFI به جای بایوس استفاده میکنند، اما UEFI نیز در حقیقت همان نقش بایوس را بازی میکند. بر خلاف سیستم عامل شما که بر روی دیسک سخت ذخیره و مستقر میشود، بایوس بر روی یک چیپ کوچک در داخل مادربرد قرار میگیرد. بايوس به سه صورت وجود دارد: ROM BIOS نصب شده بر روي مادر برد، بايوس نصب شده بر روي کارتهاي وفق دهنده (همانند کارت ويدئويي) وبارگذاري شده از ديسک. حتما تا اینجا متوجه شده اید بایوس چیست و چه کاری را انجام می دهد. در برخی مواقع نیاز دارید بدانید که ورژن سیستم شما چند می باشد و آیا نیازی به آپدیت جدید دارد یا خیر؟ برای دانستن ورژن بایوس نرم افزارهای بسیاری وجود دارد که شاید برای شما کمی گیج کننده باشد و ندانید ورژن اصلی بایوس سیستم شما چیست. بهترین روش این است که از کامپیوتر خود بپرسید که ورژن بایوس شما چند است.
آیا بایوس رایانه شما به روز است؟
مرحله 1: ابتدا دو کلید WIN+R را برای اجرا شدن RUN فشار دهید و بعد در کادر RUN عبارت cmd را تایپ کنید و Enter را بزنید.مرحله 2: وارد بخش command prompt شده و عبارت wmic bios get smbiosbiosversion را تایپ و Enter را بزنید. توجه داشته باشید بین حروف یک فاصله وجود دارد. لطفا به تصویر توجه کنید.
مرحله3: بعد از تایپ دستور نوبت آن رسیده است که کلید Enter را بفشارید تا ورژن واقعی بایوس سیستم خود را مشاهده کنید.
کاربران گرامی می توانند نظرات و پیشنهادات خود در مورد این آموزش از بخش نظرات با دیگر کاربران به اشتراک بگذارند.
مهمترین قسمت تهیه کردن فایل بایوس و فریمور مربوط به دستگاه هست که میتونید از سایتای مختلف تو اینترنت مثلا Gpak.ir تهیه کنید . فقط دقت داشته باشید نگارش یا همون ورژن فایل هم اهمیت داره ، هم نگارش نرم افزاری که با Ver یا HW مشخص میشه و هم نگارش سخت افزاری که با Rev یا FW مشخص میشه .