به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از (وب دا)؛ رییس پنجمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی در آیین گشایش این سمینار، افزود: روزانه حدود 50 نفر به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند و در مناسبت های مختلف از جمله تعطیلات نوروز این آمار افزایش می یابد که بر همین اساس موضوع حوادث ترافیکی باید مهم تلقی شود.
وی اظهار داشت: سمینار کاهش سوانح ترافیکی برای پنجمین سال به همت مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور شرکت کنندگانی از نقاط مختلف کشور و همچنین مهمانانی از کشورهای کلمبیا، هندوستان و آمریکا در حال برگزاری است.
دکتر لنکرانی بیان کرد: پلیس راهنمایی و رانندگی به خوبی برای کاهش آمار سوانح ترافیکی همراهی نموده و در این زمینه پیشتاز بوده است و قوه قضاییه نیز همکاری های خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه دهه جاری میلادی به منظور کم شدن بار حوادث به عنوان دهه ایمنی جاده ای نامگذاری شده، گفت: عابران پیاده به طور متوسط مرگ و میر حدود 23 درصدی را شامل می شوند که در کشور ما بیشترین آمار متوفیان عابران پیاده مربوط به استان تهران است.
دکتر لنکرانی تصریح کرد : این مسئله نشان دهنده این موضوع است که در کلان شهرها محوریت انسان و عابر پیاده ، ان گونه ای که باید مورد توجه قرار نگرفته و بیشتر روان بودن ترافیک مورد نظر بوده که نیاز به اصلاح دارد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز گفت: قوه قضاییه با استقبال از رویکرد پیشگیری، همکاری خود را در زمینه کاهش سوانح ترافیکی با تمامی فعالان عرصه سلامت فرد و جامعه اعلام می کند.
حبیبی افزود: یکی از مصادیق قطعی حق همگانی، مصون بودن جان اشخاص از هر گونه تعرض است و تمامی افراد به صورت یکسان در حمایت قانون قرار دارند.
وی اظهار داشت: جرایم و تخلفات رانندگی علاوه بر ایجاد صدمات جسمی و روحی ، در برخی موارد غیر قابل جبران هستند و بر این اساس قوه قضاییه موظف به حفظ حقوق عامه مردم است و علاوه بر نظارت، جهت اجرای درست قوانین و مقررات ، موظف به انجام اقدامات پیشگیرانه نیز است.
حبیبی گفت: امسال تاکنون شاهد 9 درصد کاهش تصادفات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده ایم که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
دکتر خدادوست، معاون طب سنتی وزارت بهداشت نیز با حضور در این سمینار دارندگان مشاغل آزاد، زنان خانه دار و کارگران را از بیشترین عابران پیاده ای ذکر کرد که قربانی سوانح ترافیکی هستند.
وی ایجاد بانک اطلاعاتی قوی از تحلیل و آمارهای دریافتی از حوادث ترافیکی، به منظور استفاده در برنامه ریزی ارگان های تاثیر گذار را ضروری دانست.
غلام مهدی حقدل، رییس شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: ضعف فرهنگ ترافیک عامل مهمی در بروز حوادث است که باید به منظور کاهش قربانیان این وقایع در ارتقای آن تلاش کرد.
وی ارتقای فرهنگ ترافیک در هر دو گروه رانندگان و عابران پیاده را ضروری دانست.
گفتنی است: پنجمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی با محوریت ایمنی در عابر پیاده، به میزبانی مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور مهمانانی از سراسر کشور و همچنین کشورهای کلمبیا ، هندوستان و آمریکا، برگزار شد.
انتهای پیام/