به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ "محمدمهدی ملکی" کارشناس مسائل خاورمیانه طی یادداشتی به بررسی اقدامات گروه تروریستی داعش پرداخت، که متن آن به شرح ذیل است:
پدیده شوم داعش، بلایی خانمان سوز است که گریبان برخی کشورهای منطقه را در سالهای اخیر گرفته و مدتهاست که آرامش و امنیت را هم در منطقه و هم در سطح بینالملل با چالشی جدی مواجه کرده است. با همه این تفاسیر میتوان گفت داعش کابوسی است که پایان آن بسیار نزدیک است.
گروه تکفیری تروریستی داعش که ساخته و پرداخته محور غربی-عربی است، با اقدامات متوحشانه و افراط گرایانهای که انجام میدهد روزانه در صدر اخبار و تحلیلها قرار میگیرد.
اعدامهای دسته جمعی، سر بریدنها، مقررات مضحک آنها در مناطق تحت اشغال برای مردمی که در آن مناطق زندگی میکنند و دهها مورد دیگر که با در نظر گرفتن گستردگی اقدامات و دامنه فعالیت آن گروه میتوان در خصوص هر یک شرح مبسوطی ارایه کرد که در این مجال فرصت بررسی آنها نیست.
با توجه به اقدامات ضد فرهنگی این گروه علیه هویت تاریخی و دینی دو کشور کهن سوریه و عراق که این را در قالب تخریب آثار باستانی آن کشورها دنبال می کنند.
همان طور که می دانید داعش در حال حاضر ثروتمندترین و سازمان یافتهترین گروه تروریستی در جهان است و این ثروت و سرمایه کلان از راههای گوناگونی تامین میشود که قصد شرح یک به یک آنها نیست، پیش تر در خصوص گسترش مالی داعش و راه های مختلفی که این گروه برای کسب درآمد دارد توضیحات مبسوطی داده شده است.
یکی از روشهای تامین مالی این گروه تروریستی تجارت غیر قانونی آثار باستانی سوریه و عراق است، داعش برخی آثار تاریخی و ارزشمند دو کشور مزبرو را نابود میکند و برخی دیگر را توسط سوداگران به فروش میرساند.
نحوه برخورد داعش با این موضوع به این صورت است که، آنها در مناطق تحت اشغال خود به مردم میگویند که حفاریهایی را انجام دهند و در جستجوی آثار تاریخی باشند و اشیایی را که پیدا میکنند تحویل این گروه دهند و مبلغی را در عوض آن بگیرند سپس نیروهای داعش توسط واسطههای سوداگری که در اختیار دارند و یا به هر نحوی با آنها ارتباط دارند آثار باستانی و ارزشمند کشف شده (این وضعیت در مورد آثار تاریخیای که درموزههای سوریه و عراق نگهداری میشوند نیز صدق میکند) را به برخی کشورها از جمله امریکا و سرزمینهای اشغالی ارسال میکنند.
برخی از آثار باستانیای که داعش آنها را به سرقت برده و یا از طریق آنها مبادرت به کسب درآمد کرده را میتوان شامل مساجد، کلیساها و بارگاههای تاریخی، نشانهای تاریخی همچون مجسمههای سنگی کوچک و بزرگی که برخی از آنها وزنی حدود چندین تن را داشتهاند، کتب خطی نفیس متعلق به تاریخ اسلام، روزنامهها و نقشههای قدیمی موجود در کتابخانهها و موزهها و موارد ریز و درشت باستانی دیگر، دانست.
در یکی از جدیدترین اقدامات متوحشانه ضد فرهنگی این گروه تروریستی، آنها هشت هزار جلد از کتابهای خطی و بسیار ارزشمند مربوط به تاریخ اسلام و همچنین کتابخانه اصلی موصل مرکز استان نینوا را به آتش کشیدند. قرنها پیش زمانی که مغولها بغدا را تصرف کرده بودند کتب موجود در کتابخانه آن شهر را به رودخانه دجله ریختند، میتوان این گروه را مغول صفتان تکفیری نامید. داعش در بسیاری از اقدامات خود ثابت کرده که امانت داری خوبی برای اسلاف خود همچون مغولها بوده و در این راه گوی سبقت را نیز از آنها ربوده است، تروریسم تاریخی داعش ابعاد گسترده تری را نسبت به پیشینیان آن دارد.
قدمت و اعتبار تاریخی دو کشور مهم و تاثیر گذار سوریه و عراق با نابود کردن برخی آثار باستانی توسط تروریستهای تکفیری نقض نمیشود و هویت تاریخی آنها تحت تاثیر چنین موضوعاتی دشتخوش اضمحلال قرار نخواهد گرفت، اما با این وجود بایستی اقداماتی سریع و حساب شده در راستای مقابله با تخریب گسترده آثار باستانی این دو کشور صورت پذیرد تا بدین ترتریب هم در حفظ آثار باقیمانده آنها توفیق حاصل شود و هم اینکه از کسب درآمد داعش از طریق تجارت آثار باستانی جلوگیری شود.
در این خصوص البته مسئولان عراقی پیگیریهایی را جهت بازگرداندن آثار باستانی کشورشان انجام دادهاند که طی آن از یونسکو که متصدی امور فرهنگی سازمان ملل متحد است درخواست داشتهاند که جهت پس گرفتن آثار تاریخی به تاراج رفته این کشور با دولت عراق همکاری لازم را داشته باشند و شرایط را تسهیل کنند.
یونسکو و شورای جهانی موزهها پیشتر چندین مرتبه در رابطه با به سرقت رفتن آثار باستانی و نابودی هویت تاریخی دو سرزمین کهن عراق و سوریه ابراز نگرانی کردهاند، اما سوال اینجاست که ابراز تاسف و تقبیح اعمال مغول زادههای تکفیری، به تنهایی میتواند چاره ساز این مساله باشد؟!
انتهای پیام/