رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر حق مردم ایران برای استفاده صلح‌آمیز از مواهب دانش هسته‌ای، گفت: در احقاق حق خود بسیار جدی هستیم و هیچ قدرتی نمی‌تواند حق مردم ایران را سلب کند.

هیچ قدرتی نمی‌تواند حق قانونی مردم ایران را سلب کندبه گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز در دیدار با وزیر امور خارجه ایتالیا، با یادآوری روابط تاریخی و مثبت تهران ـ رم، گفت: سیاست جمهوری اسلامی در دولت یازدهم، تقویت همکاری‌ها با دولت‌های جهانی، براساس احترام و اعتماد متقابل است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هدف اصلی تحریم‌های ظالمانه غرب و آمریکا را تقلیل روابط جهانیان با ایران دانست و گفت: ما این سیاست را از اشتباهات استراتژیک غرب و آمریکا می‌دانیم، چون ایران هیچ‌وقت درصدد دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و نیست.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، استفاده از سلاح کشتار جمعی را کار انسان‌های ترسو و عمل غیر اخلاقی خواند و گفت: علاوه بر فرهنگ و تمدن تاریخی ایران، اسلام هم ما را منع می‌نماید که حیات هیچ انسانی را تهدید نکنیم.

وی با یادآوری دستورات دین مبین اسلام و پیامبر اکرم(ص) در فتوحات اسلامی گفت: عدم تعرض به معابد پیروان ادیان، عدم تعرض به اسرا و افراد غیر نظامی و حتی عدم قطع درختان سرزمین‌های فتح شده، اساس سیاست خارجی اسلام و پیامبر مسلمانان بوده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان مصادیقی از خویشتنداری ایران در استفاده از سلاح‌های شیمیایی در طول 8 سال دفاع مقدس، گفت: صدام با کمک‌ها، حمایت‌ها و چراغ سبز غرب، شهرهای بی‌دفاع ایران را بمباران شیمیایی و هواپیماهای غیر نظامی را ساقط می‌کرد، اما ایران علی‌رغم توان مقابله به مثل، به اخلاقیات انسانی پایبند بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر حق مردم ایران برای استفاده صلح‌آمیز از مواهب دانش هسته‌ای، گفت: در احقاق حق خود بسیار جدی هستیم و هیچ قدرتی نمی‌تواند حق مردم ایران را سلب نماید. چون معتقدیم، مانند همه کشورهای صاحب این تکنولوژی، باید از دانش آن در جهت بهتر کردن زندگی مردم استفاده کنیم.

وی پافشاری غرب به ویژه آمریکا را بر ادامه تحریم‌ها، متضاد شعارهای حقوق بشری آنها خواند و گفت: چرا براساس گزارش‌های دروغ عده‌ای معاند، حق تعامل ملت‌ها را مخدوش می‌نمایند؟

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با یادآوری انواع تحریم‌هایی که خارجی‌ها در طول 36 سال گذشته علیه مردم ایران اعمال کرده‌اند، گفت: در همان شرایط، مخصوصاً بعد از 8 سال جنگ، کشور خود را ساختیم و زیربناهای اقتصادی را مهیا کردیم و بعد از این هم با تکیه بر اراده مردم خود، همین راه را ادامه می‌دهیم.

همچنین پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا در این دیدار، سفر خویش را نشانه اراده ایتالیا برای تقویت و گسترش روابط با جمهوری اسلامی دانست و گفت: ما برای تداوم روابط دیرینه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برنامه داریم.

وزیر امور خارجه ایتالیا اظهار امیدواری کرد که مذاکرات هسته‌ای فضا را برای همکاری جهان با ایران باز نماید که در شرایط کنونی نیاز دو جانبه است.

وی ثمره مذاکرات را رفع تحریم‌ها دانست و گفت: در آن صورت مسیر برای توسعه روابط بیشتر هموار خواهد شد.

جنتیلونی با تأکید بر اراده دولت متبوع خویش برای کمک به نتایج مثبت مذاکرات، گفت: در این شرایط، باید طرف‌های مذاکره، مخصوصاً در ایران و آمریکا، اراده‌ها را در مسیر حل مسایل هدایت و رهبری کنند.

وزیر امور خارجه ایتالیا با ارائه تحلیلی از اوضاع اقتصادی این کشور و مجموعه کشورهای اتحادیه اروپا، گفت: ثبات سیاسی، رونق اقتصادی را هم به دنبال خواهد داشت و ما در ایتالیا آماده‌ایم تا همزمان با موفقیت‌های اقتصادی دولت، روابط دو جانبه با جمهوری اسلامی را نیز تقویت کنیم.

وی با ابراز نگرانی از روند روبه افزایش تبلیغات تروریستی علیه اسلام و مسلمانان در غرب، گفت: بارها تأکید کرده‌ایم که باید اندیشه‌های اسلامی را از تفکرات، گفتار و رفتار تروریست‌ها و افراطی‌ها جدا کرد.

جنتیلونی با ارائه گزارشی از روند مهاجرت‌ها به ایتالیا و مشکلاتی که برای آنها در دریاها ایجاد می‌شود، گفت: افزایش تعداد مهاجران، همکاری نهادهای بین‌المللی برای رسیدگی به آنها را کند کرده و دولت ایتالیا، سرمایه‌گذاری‌های زیادی می‌کند.

وزیر امور خارجه ایتالیا در بخش پایانی سخنان خویش با ابراز علاقه دولت ایتالیا برای گسترش همکاری‌ها با ایران، گفت: امیدواریم روند مذاکرات هسته‌ای موانع همکاری را بردارد.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار