نقش برجسته آنوبانی نی در 120 كيلومتری كرمانشاه و در شهرستان سرپل‌ذهاب و برصخره‌اي معروف به "ميان‌كل" قرار دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه ؛این کتیبه تاریخی اثری به جا مانده از "آنوبانی نی" پادشاه "لولوبی ها" است. لولوبی ها" از اقوام زاگرس نشين بوده و پيش از آريايیها (پارس و ماد )، در بیش از چهارهزار سال پيش زندگي مي‌كردند.

اين نقش برجسته تصويری از آنوبانی نی، الهه "نی نی" و 9 اسير است. سطحي كه نقش بر آن حجاری شده به دو قسمت تقسيم شده در قسمت بالا و سمت چپ "آنوبانی نی" كه پای چپ خود را روي سينه اسيری نهاده ، قرار دارد.او در دست چپ كه روي سينه نهاده كمان و نيزه‌ای و در دست راست تبری دارد.

نيم‌تنه شاه برهنه است و دامنی از كمر تا زانو او را مي‌پوشاند. در زير پاي چپ او اسيری قرار دارد كه يك حلقه بينی و دست راست او را به هم گره زده است. شست چپ پای الهه نی نی از ميان اين حلقه رد شده‌است.

الهه با پيراهنی طبقه‌طبقه در مقابل پادشاه ايستاده‌ و با دست راست حلقه‌اي را رو به شاه گرفته است. در دست چپ نيز نيزه‌ای فلزی دارد. اين نيزه از بينی دو اسير پشت سر او گذشته است.

ذیل نقش برجسته، سنگ نبشته‌ای به خط اکدی وجود دارد که مضمون آن چنین است:

آنوبانی‌نی پادشاه توانا، پادشاه لولوبی نقش خود و نقش الهه ایشتار را در کوه باتیر رسم کرده‌است. آن کس که این نقوش و این لوح را محو کند، به نفرین و لعنت آنو، آنوترم،بل،بلیت،رامان،ایشتار،سین و شمش گرفتار و با دو نسل او برباد رواد.

بسياری اعتقاد دارند كه داريوش كتيبه بیستون را با الهام از آنوبانی نی بر دل كوهبیستون حك كرده است . در هر دو نقش پادشاهان فاتح تجسم شده‌اند و هر دو تير وكمان دارند. تعداد اسيران در هر دو نقش 9 نفر و قد اسيران از قد پادشاهان كوتاهتر است. هر دو پادشاه پا روی سينه يكي از اسيران گذاشته‌اند. در هر دو نقش الهه‌ها نقش نماينده خدا را دارند كه حلقه قدرت را به پادشاهان می دهند.


انتهای پیام/ ض
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.