به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، حمید بورد در دومین کنگره ملی صنعت حفاری ایران که امروز (سه شنبه ١٢ اسفند) برگزار شد با اشاره به این که حفاری کلید ورود به مخازن نفت و گاز است و با حفاری می توان به نفت و گاز دست یافت، افزود: آمار دکلهای فعال، از اهمیت این بخش در صنعت نفت و گاز جهان حکایت دارد؛ هم اکنون ٢ هزار و ٥٠٠ دکل در آمریکا در حال فعالیت است که این رقم بیش از ٥٠ درصد کل دکلهای جهان را شامل می شود.
رئیس دومین کنگره ملی صنعت حفاری ایران با بیان این که تعداد دکلهای فعال در آسیا بیش از ٧٠٠ دکل است، اظهار کرد: این تعداد در خاورمیانه بین ٤٥٠ تا ٥٠٠ متغیر است؛ در واقع حدود ١٢ درصد دکل حفاری فعال در جهان هم اکنون در خاورمیانه هستند.
بورد در ادامه به بررسی چالشهای پیش روی صنعت حفاری در کشور پرداخت و تصریح کرد: هم اکنون مهاجرت نیروی انسانی به خارج از کشور، مدیریت دانش، استفاده نکردن از روشهای نوین، خدمات متمرکز ضعیف و غیره مهمترین چالشهایی است که در بخش حفاری وجود دارد.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره نقاط قوت کشور در بخش حفاری نیز گفت: داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز و نیروی انسانی متخصص که قابل رقابت با نیروهای متخصص فعال در جهان هستند مهمترین نقاط کشور در این بخش است.
وی با بیان این که نگاه به صنعت حفاری باید تغییرکند، ادامه داد: رشته حفاری تنها رشته دانشگاهی است که از صنعت به دانشگاه رفته و حدود ١٠ سال است که در دانشگاههای نفت کشور تدریس می شود، بنابراین باید تلاش شود به این صنعت به عنوان یک کار عملیاتی صرف نگاه نکنیم.
رئیس دومین کنگره ملی صنعت حفاری ایران با اشاره به کاهش قیمت نفت، آن را افزون بر تهدید یک فرصت عنوان کرد و افزود: همزمان با کاهش قیمت نفت باید تلاش شود امکانات داخلی را گسترش دهیم و تلاش کنیم با استفاده از نیروهای داخلی و توان متخصصان میدانهای مشترک را توسعه دهیم.
انتهای پیام/