به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در حالی که دولت عراق تلاش میکند تروریستهای گروه تکفیری-بعثی "داعش" را از شهر "تکریت" عقب براند و در این راه به موفقیتهایی چشمگیر نیز دست یافته است، نقش پررنگ کشورمان در هدایت و مدیریت این عملیات آمریکاییها را شگفتزده کرده است.
دولت عراق هم ترجیح میدهد بدون دخالت آمریکاییها به جنگ "داعش" برود، وبسایت "آتلانتیک کنسول" در این باره مینویسد: "آمریکا ظاهراً در عملیات "تکریت" نقشی ایفا نمیکند، ممکن است دلیلش نگرانی از نقش پررنگ ایران و گروهی شیعه باشد.
همچنین ممکن است آمریکا اینطور محاسبه کرده باشد که عملیات "تکریت" به پشتیبانی حملات هوایی نیازی ندارد، اما متحدان عراقی آمریکا هم ظاهراً نگران غیبت این کشور در عملیات "تکریت" نیستند.
این بدان معناست که ممکن است آنها در ظاهر به دریافت پشتیبانی از آمریکا علاقه نشان دهند؛ ولی از طرحریزی عملیات مستقل نظامی و دریافت همکاری انحصاری ایران هم استقبال میکنند."
شبکه خبری "سیبیاس نیوز" هم در وبسایت خود به نقش انکارناپذیر ایران در نبرد با تروریستهای "داعش" پرداخته است، "هالی ویلیامز،" خبرنگار این شبکه درباره رخدادهای چند روز اخیر عراق و تکریت مینویسد: " رخدادهای اخیر، آمریکا را نسبت به افزایش نفوذ ایران نگران کرده است؛ اما در شرایطی که حدود یکسوم از خاک عراق به دست "داعش" افتاده است، بسیاری از عراقیها از حضور ایران استقبال میکنند.
دکتر "نجمالدین کریم،" فرماندار استان جنگزده "کرکوک معتقد است نیروهای عراقی نمیتوانند به تنهایی چنین عملیاتی را به سرانجام رسانند و کسی نمیتواند در این گفته تردید کند، پس اگر ایرانیها از طرق مختلف به این فرایند کمک کنند، نمیفهمم چطور کسی میتواند به آنها پاسخ منفی دهد."
"استراتژی آمریکا در عراق به گونهای روزافزون به ایران وابسته میشود،" این عنوان مقالهایست که "نیویورک تایمز" در وبسایت خود منتشر کرده است.
"هلین کوپر،" خبرنگار و ستوننویس "نیویورک تایمز" در این باره مینویسد: "در زمانی که جمهوریخواهان کنگره فشارهای سیاسی را بر پرزیدنت اوباما درباره مذاکرات هستهای با ایران و بلندپروازیهای این کشور افزایش دادهاند، تناقضی آشکار نمایان شده است: اوباما که تلاش میکند بدون دخالت نیروهای زمینی آمریکا ستیزهجویان "داعش" را در عراق و سوریه مهار کند، به شکل روزافزونی به نیروهای ایرانی وابسته میشود.
مراکز فرماندهی آمریکا و ایران در عراق تلاش میکنند با واسطه قرار دادن مراکز فرماندهی متعلق به عراقیها با یکدیگر درگیر نشوند، اگر استراتژی آمریکا در عراق تا به حال با موفقیت قرین بوده، بیشتر آن را باید به ایران نسبت داد، این ایران بود که 7 ماه پیش نیروهای شیعه را برای شکستن حصر یک هفتهای "آمرلی" سازماندهی کرد.
همینطور باز هم این ایران بود که 4 ماه پیش به ارتش عراق و نیروهای شیعه برای آزادسازی شهر مرکزی "بیجی" و شکسته شدن محاصره یک پالایشگاه نفت در مجاورت آن کمک کرد و تابستان گذشته هم وقتی ستیزهجویان "داعش" موصل را تصرف کردند و خود را به نزدیک اربیل – پایتخت کردها – رساندند، ژنرال "قاسم سلیمانی" با 2 هواپیمای پر از تجهیزات نظامی به اربیل پرواز کرد به گفته مقامات آمریکایی، اقدام ایران به تقویت استحکامات دفاعی کردها اطراف اربیل کمک کرد.
نقش پررنگ نیروهای شیعه تحت لوای ایران در عملیات آزادسازی "تکریت،" به نوشته وبسایت "آیبی تایمز: "گزارش شده سهشنبه هفته گذشته ژنرال "قاسم سلیمانی" برای نظارت بر عملیات "تکریت" در عراق حضور داشت
در عراق دستکم 37 (سی و هفت) گروه شیعه فعالیت میکنند که به نوعی با ایران در ارتباط هستند، دستکم 6 گروه شیعه عراقی با گروه "حزبا... لبنان" ارتباط تنگاتنگی دارند و دستکم 9 گروه شیعه عراقی با "سازمان بدر" پیوندهای مستحکمی دارند، "بدر" حزبی سیاسی در عراق است که آموزش شاخه نظامی آن را ایران بر عهده دارد.
رادیوی ملی آمریکا، "ان پی آر" نیز در این باره در سایت خود مینویسد: "آمریکاییها با پهپادهایشان این عملیات را تماشا میکنند، مقامات آمریکایی بر این نکته اصرار دارند که فعالیتهای نظامی آنها با برنامههای نظامی ایران هماهنگ نمیشود، ایرانیها در این عملیات هم به ارتش عراق و هم به گروههای شیعه مشاوره میدهند.
به هر حال، دیر یا زود دولت عراق برای آزادسازی "موصل" و پاکسازی "دومین شهر بزرگ خود" از وجود تروریستهای "داعش" دست به کار میشود، باید دید آمریکاییها به حضور احتمالی پررنگ کشورمان در سازماندهی عملیات "موصل" چه واکنشی نشان میدهند.
انتهای پیام/