به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،ساختن نيشابور را به شاپور اول ساساني نسبت مي دهند و اسم شهر را به معني «نهاده نيك شاپور» مي دانند.
شهر نیشابور به دلیل داشتن جاذبه های طبیعی ، فرهنگی و تاریخی هر ساله میزبان تعدادزیادی از زائران و گردشگران خارجی و داخلی است .
گردشگران نوروزی مسیر بهشت، می توانند ساعاتی را در شهر ادب و هنر ، گل و فیروزه، برای استراحت و تلطیف روح و جان سپری کنند.
باغرود
یکی از مشهورترین جاذبههای گردشگری طبیعی شهر نیشابور باغرود است .
باغرود شهرکی سرسبز و زیبا میباشد که در دوازده کیلومتری شمال شهر نیشابور واقع شده است . درهای که در میان آن رودخانهای جریان دارد و اطراف آن پوشیده از درختان میوه و گردو و چنار،گیلاس ،سیب و... میباشد.
مناظر زیبای کوهستانی و کوههای سر به فلک کشیده واقع در شمال منطقه همواره پذیرای طبیعت دوستان و کوهنوردان مشتاق است.
آرامگاه کمالالملک
آرامگاه کمالالملک محل مدفن کمالالملک است که در شهر نیشابور واقع شده است.
این آرامگاه در نزدیکی آرامگاه عطار نیشابوری در محله شادیاخ در نیشابور (شهر کهن) و موقعیت کنونی در خیابان عرفان (نیشابور) است.
محمد غفاری معروف به کمالالمُلک نقاش ایرانی (حدود ۱۲۲۷ تا ۱۳۱۹ ش) یکی از مشهورترین و پرنفوذترین شخصیتهای تاریخ هنر معاصر ایران به شمار میآید.
بنای آرامگاه دارای مساحت زیربنای ۲۸ متر مربع و شش ایوانچهی مقعر است که داخل فرورفتگی ایوانچهها، با کاشی معرق نفیس، به رنگهای لاجوردی و سفید، زینت یافته است.
نمای بنا و تزیینات و رنگ کاشی ها، هماهنگی زیادی با آرامگاه عطار ،که در کنار آن است،دارد؛ به طوری که شاید بازدید کننده در اولین نگاه گمان کند که این بناها بخشی از هم هستند.
آرامگاه خیام نیشابوری
آرامگاه خیام در شهر نیشابور، در باغی که مقبرهٔ امامزاده محروق، از نوادگان امام سجاد (ع) ،در آن واقع شده است، قرار دارد. این باغ در زمان حیات خیام ،در محله شادیاخ نیشابور بوده و آرامگاه او اکنون همان جایی است که به قول نظامی عروضی هر بهار در آن گلافشانی میشده است.
باغ آرامگاه خیام که از باغهای دیدنی کشور میباشد و مجموعهای از کتابخانه، موزه و مهمانخانه را در خود جای داده است. تندیسی از حکیم عمرخیام در محوطه ورودی باغ نصب شده است.در کنار آرامگاه 7 خیمه سنگی بسیار زیبا وجود دارد که در زیر هرکدام یک حوض آب با کاشی فیروزهای رنگ ساخته شده است.
آرامگاه و موزه خیام در میان باغی دل انگیز و پر درخت قرار
گرفته اند. این یکی از دیدنیترین جاذبههای نیشابور میباشد که گردشگران در آن هم زیارت میکنند هم سیاحت.
آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری
فریدالدین عطار نیشابوری شاعر و عارف نامی ایران در سال پانصد و چهل هجری دیده به جهان گشود و در سال ششصد و هجده دار فانی را وداع گفت.
آرامگاه وی در خیابان عرفان که در نیشابور کنونی واقع است قرار داردو هر ساله میزبان عاشقان فرهنگ و ادب ایرانى است که به قصد زیارت، راه نیشابور را در پیش مىگیرند تا در فضایى صمیمى و دلپذیر در کنار شیخ پیر خود ساعاتى را سپرى کنند.
آرامگاه عطار از بناهای دوره امیر
علیشیر نوایی است و در سده نهم هجری بنا شده است. بنای کنونی آرامگاه دارای هشت ضلع
، گنبدی کاشی کاری شده و همچنین دارای چهار
در ورودی میباشد.
فضل بن شاذان نیشابوری
فضل بن شاذان نیشابوری، فقیه و محدث بزرگ و سرشناس شیعی قرن سوم هجری است.
وى افتخار حضور و شاگردى چهار امام معصوم عليهم السلام را دارد.
آرامگاه فضل در 5کیلومتری جنوب شرق نیشابور ،در همسایگی روستای فضل قرار دارد.
امروزه گورستانی که در جوار آرامگاه ایندانشور بزرگ نیشابوری واقع شده است را بهشت فضل مینامند.
دهکده و مسجد چوبین
دهکده چوبین در50کیلومتری شهر نیشابور در یکی از روستاهای نیشابور به نام محمدآباد آقازاده در استان خراسان رضوی ساخته شده است.
مسجد چوبین اولین مسجد تمام چوبی مقاوم در برابر زلزله در جهان است که دارای موزه، کتابخانه ،کافی شاپ ورستوران است.
این مکان اولین دهکده اکولوژیکی ایران محسوب میشود و هم اکنون نیز به یکی از قطبهای فرهنگی – گردشگری نیشابور در استان خراسان رضوی تبدیل شده و موجب رونق بیشتر صنعت گردشگری در شهرستان نیشابور شده است.
فضای سبز و محوطه باز این دهکده
با انواع گلهای رز، شمعدانیهای پیچی و درختان تزیین شده است ؛ در محوطه درختانی مثل
چنار، بید، زبان گنجشک ، انواع کاج و سرو، اشن ، سپیدار و انواع درختان میوه دار کاشته
شده است.
آتشکده آذربرزینمهر
آتشکده آذربرزینمهر چهارطاقی دیو یا خانه دیو یکی از سه آتشکده بزرگ دوره ساسانیان و آتشکده دهقانان است این آتشکده در شهر نیشابور خراسان در ارتفاع ۲۰۶۱ متری از سطح دریا و در کوهستان ریوند بین شاهرود، سبزوار و در حوالی روستای فشتنق قرار دارد.
این بنا یکی از آتشکدههای دوره ساسانی است.
سوغات نیشابور
از ره آوردها و سوغات نیشابور، ریواس یا ریباس است.
عمرولیث صفاری، هنگامهای که بر نیشابور دست یافت، گفت: شهری را گرفتهام که گِل آن خوردنی، بوتهی آن ریواس و سنگهای آن فیروزه است.
فیروزه نیشابور از چنان شهرتی در دنیا برخوردار است که هیچ مسافری در نیشابور از خود نمیپرسد سوغات چه بخرد. اما برجستگی فیروزه نباید مانع دیدن دیگر سوغات و صنایع دستی نیشابور اعم از قالی و حصیر و ساز شود.
شهرت فیروزه نیشابور از روزگاران قدیم بر سر زبانها بوده و گویندگان و نویسندگان در وصف آن سخنها گفتهاند.
کارشناسان معتقدند این سنگ باعث نشاط و شادى مى شود واعتماد به نفس را زیاد مى کند