به گزارش گ
روه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛به نقل از ستاد خبری سومین همایش ملی پیشخوان خدمات دولت، مهندس علی فلاح رئیس کانون کشوری دفاتر پیشخوان در مورد برگزاری همایش پیشخوان خدمات دولت گفت: برای تحقق دولت الکترونیک و دولت همراه باید تمام امکانات و زیرساخت ها فراهم شوند و هدف گذاری های لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: حتی اگر راه اندازی دولت الکترونیک در خوشبینانه ترین حالت طی یک دوره 5 ساله به طور کامل محقق شود، باز هم به دفاتر پیشخوان نیاز داریم زیرا مردم می توانند از دفاتر مذکور به عنوان یک درگاه استفاده کنند و شبکه مویرگی دفاتر پیشخوان در سراسر کشور بستر بسیار مناسبی برای ارائه خدمات است.
فلاح تصریح کرد: جدا از اینکه مردم به لحاظ روانی و جامعه شناختی نیاز دارند تا به صورت چهره به چهره با دفاتر مسئول ارتباط داشته باشند، وجود دفاتر پیشخوان دولت می تواند در مواقع بحران مانند، قطع شبکه های اینترنت و یا جنگ های سایبری نیز حائز اهمیت باشد که نمونه های آن در دنیا هم وجود دارد.
وی با تاکید مجدد به این مطلب که دولت الکترونیک تضادی با گسترش دفاتر پیشخوان ندارد، گفت: حتی در صورت تحقق صد در صدی دولت الکترونیک باز هم ممکن است افرادی باشند که علی رغم داشتن توانایی استفاده از سایت های اینترنتی، حوصله و یا وقت انجام کارها و یا پیگیری آنها بصورت الکترونیکی را نداشته باشند، و این افراد نیاز دارند تا کسانی باشند که در حوزه خدمات عمومی تخصص داشته و کار آنها را انجام دهند. از سوی دیگر از لحاظ روانی هم مردم دوست دارند، که به مرکزی مراجعه و برای پیگیری امور خود رسید دریافت کنند.
فلاح با اشاره به اینکه در حال حاضر 16 هزار دفتر پیش خوان دولت در سراسر کشور وجود دارد، گفت: براساس قانون باید دفاتر مشابه همانند دفاتر خدمات شهری و پلیس +10 هم با دفاتر پیش خوان تلفیق شوند، تا هم افزایی بین خدمات مشترک بوجود بیاید و از سوی دیگر دسترسی مردم بیشتر و راحت تر شود.
وی با اشاره به تاکید دولت در مورد برون سپاری 740 نوع خدمت به دفاتر پیشخوان افزود: متاسفانه بر خلاف بند دوم بخش ج ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه برخی از ارگان های دولتی مانع واگذاری خدمات شده اند یا واگذاری که براساس قانون تکلیف شده با کندی پیش می رود و در این راه مقاومت هایی از سوی دستگاه های دولتی دیده می شود.
فلاح با اشاره به اینکه دفاتر پیشخوان اشتغال پایدار ایجاد می کنند، خاطر نشان کرد: به طور متوسط 70 هزار نفر در این شبکه مشغول به کار هستند و در کنار آن 350 هزار شغل غیر مستقیم نیز ایجاد شده است.
رئیس کانون کشوری دفاتر پیشخوان در پایان گفت: علی رغم این شعار که، دولت باید تصدی گری را کم کند، اما متاسفانه رقابت ناسالمی بین بخشی از بدنه دستگاه های دولتی برای تولی گری با بخش خصوصی در این موضوع وجود دارد و این مورد به یک معضل جدی تبدیل شده است. در این بین ما نیز باید دائما در حال تلاش باشیم تا بتوانیم چارچوب های کنونی را حفظ کنیم.
فلاح با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی پیشخوان خدمات دولت در اردیبهشت ماه سال 94 گفت: در این همایش کمیته علمی هم تشکیل شده، تا مطالعات صورت گرفته در مورد ضرورت تشکیل دفاتر پیشخوان و کاربردهای دفاتر مذکور در سطح جهان را مورد بررسی قرار دهد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد برگزاری این همایش بتواند در گسترش خدمت رسانی بهتر به مردم راهگشا باشد.