اکبریان متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، بیان کرد: میکروسفالی اصطلاحی است که وقتی سر فرد کوچک باشد، به کار برده می شود، وقتی نوزاد به دنیا میآید، دور سر او را اندازه میگیرند که نتیجهی این اندازهگیری باید 33 تا 34 سانتیمتر باشد اگر نوزاد دارای سر کوچکتر از این سایز باشد، به معنای کوچک بودن مغز سر اوست و این معضل میکروسفالی نامیده میشود، البته نوزدانی نیز هستند که دور سر آنها بیشتر از سایز استاندارد است که به آنها ماکروسفالی اطلاق میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: غالبا میکروسفال به دو دلیل به وجود میآید، در حالت اول استخوانهای جمجمه زودتر از موعد جوش میخورند مانند استخوان ملاج در حالت دوم هم ممکن است مغز فرد سیر طبیعی تکامل خود را به درستی طی نکرده باشد، در این مورد با وجود باز بودن استخوانهای جمجمه مغز کوچک است که این معضل نوعی اختلال ساختاری مغز میباشد.
وی افزود: میکروسفالیها یا از نظر کل فعالیتهای مغزی دچار مشکلاند یا تنها برخی از فعالیتها را انجام میدهند و این انجام فعالیتها بر اساس تستهایی که به طور منظم از کودک گرفته میشود، تشخیص داده میشود.
معتمد در مورد راهکارهای درمانی اظهار کرد: اگر استخوانها زود جوش خورده باشند، باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند، استخوانها باز شده و دوباره به آنها فرصت داده شود تا جوش بخورند.
در برخی موارد ممکن است، کودک ضایعات و اختلالات مغزی داشته، بدین معنا که کلا مغز رشد نکرده باشد، معمولا در این موارد اقدامات نگهدارنده صورت میپذیرد و سعی میشود مغز حفظ شود امابه طور کلی درمان اساسی نمیشود چرا که مغز ساخته نشده است.
انتهای پیام/