به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ فرآوردههای لبنی از جمله منابع غنی کلسیم هستند و مصرف روزانه بین 2 تا 3 سهم از آنها به صوت کمچرب موجب جذب و ذخیره مقادیر بالایی از کلسیم در استخوانها میشود زیرا مصرف لبنیات کمچرب دیگر نگرانی را برای افزایش سطح کلسترول خون ایجاد نکرده و از سوی دیگر مصرف سبزیجات با برگ تیره همچون اسفناج و بروکلی که منابع خوب کلسیم هستند، به طور روزانه و در قالب 3 الی 5 سهم توصیه میشود.
این گزارش حاکی است: برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند، پنیر، دوغ و جایگزینهای دیگر به جای شیر، پیشنهاد خوبی است و همچنین آن گروه از افرادی که نمیتوانند از مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنند یا غذاهای کلسیمدار به مقدار کافی نمیخورند باید مکمل کلسیم دریافت نمایند و همچنین مصرف ماهی تن و سالمون به صورت 2 الی 3 بار در هفته و یا زرده تخممرغ و جگر نیز بسیار مؤثر است.
در افراد چاق یا دارای اضافه وزن و افراد مسن و کسانی که زمان کمی را در معرض تابش خورشید قرار دارند، مصرف مکمل ویتامین D الزامی است، همچنین منیزیم، ویتامینهای K، B6 و B12 از جمله ویتامینها و مواد معدنی دیگری هستند که برای سلامت استخوانها لازم است و اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، آنها را به میزان کافی دریافت خواهید کرد.
طبق این گزارش یک رژیم غذایی متعادل شامل رعایت 6 فاکتور اساسی است که به صورت عددی از قرار ذیل است:
1غلات: 6 – 11 واحد
2.سبزیجات: 3 – 5 واحد
3.فرآوردههای لبنی: 2 – 3 واحد
4گوشت (قرمز، مرغ، ماهی و حبوبات): 2 – 3 واحد
5.چربیها، روغنها و شیرینیها: در پایینترین مقدار خود.
انتهای پیام/