آهن یکی از ریز مغذی هایی است که اگر چه به میزان اندک برای بدن لازم است ولی گاهی همین مقدار کم هم به بدن نمی‌رسد، بنابراین غنی سازی نان که اصلی‌ترین و پر مصرف ترین ماده غذایی در سراسر کشور است، آهن و اسیدفولیک می‌تواند همه را از عوارض ناشی از کمبود یا فقر آهن مصون کرد.

دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان درگفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: برای تامین مواد مغذی مورد نیاز روشهای ساده و در دسترس مجدد دارد که عبارتند از : مصرف منابع غذایی حاوی ریز مغذی‌ها در برنامه غذایی روزانه، مصرف مکمل در افراد در معرض خطر مانند زنان باردار و کودکان زیر 2 سال، غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذی‌ها و در نهایت غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک که در مورد آخر، به کمک دستگاه‌های خاصی در کاخانجات این ریز مغذی‌ها به آرد اضافه می‌شوند. 

وی گفت: در کشور ما نان غذای اصلی مردم به شمار رفته و بطور متوسط با میانگین سرانه 320 گرم روزانه مصرف می‌شود. بنابراین انتخاب مناسبی برای افزودن مواد مغذی مانند آهن و اسید فولیک است در حال حاضر نان غنی شده در سراسر کشور در دسترس مردم قرار دارد که با مصرف روزانه نان غنی شده بخشی از نیاز روزانه بدن به آهن و اسید فولیک تامین می‌شود و این راهکار جهت پیشگیری از کمبود این دور ریز مغذی مهم و حیاتی انتخاب شده است. 

دکتر عبداللهی گفت: کمبود اسید فولیک در ماه اول بارداری منجر به بروز ناهنجاریهای مادر زادی در لوله عصبی جنین می‌شود که برحسب شدت مرگ نوزاد یا صدمات جبران ناپذیر بر سلامت کودک پس از تولد را به همراه دارد همچنین نقش اسید فولیک در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و ابتلا به سرطان‌ها ثابت شده است با اضافه کردن آهن و اسید فولیک به آرد می‌توان از شیوع نقایص مادر زای لوله عصبی و بیماری‌های قلبی و عروقی تا حد قابل ملاحظه‌ایی پیشگیری کرد. 



انتهای پیام/ 

برچسب ها: نان ، فقرآهن ، تغذیه ، اسیدفولیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار