عضو هیات علمی گروه ژنتیک دانشگاه تبریز گفت: اهمیت به ورزش و تحرّکات بدنی، مصرف میوه جات و سبزیجات باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود، زیرا وجود آنتی اکسیدانها در رنگدانه های میوه ها و سبزیها مانع ایجاد سلول های سرطانی می شود.


رضا صفرعلیزاده در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریزافزود: در بحث تغذیه، استفاده از غذاهای فست فود و کنسرو شده به علت وجود مواد نگهدارنده مانند نیتریت و نمک زیاد، غذاهای سرخ کردنی به علت ایجاد رادیکال های آزاد و مصرف نوشیدنی های داغ از عوامل بروز سرطان هستند.

وی تصریح کرد:آجیل و دانه های روغنی که در شرایط مطلوب نگهداری نشده اند، به علت رشد قارچ، دارای سم آفلاتوکسین هستند و از عوامل ایجاد کننده سرطان می باشند.

صفرعلیزاده ادامه داد: اطلاع رسانی به کشاورزان مبنی بر عدم استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و استفاده نابهنگام از سموم دفع آفات و همچنین عدم آبیاری زمین های کشاورزی با فاضلاب در جلوگیری از سرطان در مصرف کنندگان نقش بسزایی دارد و پرهیز از آلوده نمودن آب و خاک نیز در پیشگیری از بروز سرطان تاثیرگذار است.

استادیار ژنتیک دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز یادآور شد: رژیم غذایی پرچرب و با کالری بالا، اضافه وزن و استعمال سیگار شانس ابتلا به انواع سرطان‌ها را بیشتر می‌کنند.

وی افزود:ژنتیک افراد، عوامل عفونی و عوامل محیطی از عوامل بروز سرطان شناخته شده اند و در این میان عوامل محیطی بیش از60 درصد را به خود اختصاص داده است.

صفرعلیزاده تاکید کرد: تغییر سبک زندگی مردم را باید مهم ترین عامل در افزایش شیوع سرطان قلمداد کنیم.

انتهای پیام/ع
برچسب ها: سبزی ، مصرف ، سالم ، سلامتی ، تازه ، تبریز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.