وی تصریح کرد:آجیل و دانه های روغنی که در شرایط مطلوب نگهداری نشده اند، به علت رشد قارچ، دارای سم آفلاتوکسین هستند و از عوامل ایجاد کننده سرطان می باشند.
صفرعلیزاده ادامه داد: اطلاع رسانی به کشاورزان مبنی بر عدم استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و استفاده نابهنگام از سموم دفع آفات و همچنین عدم آبیاری زمین های کشاورزی با فاضلاب در جلوگیری از سرطان در مصرف کنندگان نقش بسزایی دارد و پرهیز از آلوده نمودن آب و خاک نیز در پیشگیری از بروز سرطان تاثیرگذار است.
استادیار ژنتیک دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز یادآور شد: رژیم غذایی پرچرب و با کالری بالا، اضافه وزن و استعمال سیگار شانس ابتلا به انواع سرطانها را بیشتر میکنند.
وی افزود:ژنتیک افراد، عوامل عفونی و عوامل محیطی از عوامل بروز سرطان شناخته شده اند و در این میان عوامل محیطی بیش از60 درصد را به خود اختصاص داده است.